Αρχική Οθόνη: Ταυτότητα | BIRDin | e-Shop ΕΙΔΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ GENETICS ONLINE ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΑ GALLERY ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

                         
Πληροφορίες

Τα παραδείσια πουλιά είναι σε γενικές γραμμές μικρόσωμα πουλιά, μάλλον ήσυχα με μέσο όρο ζωής από 4 έως 7 χρόνια. Δεν τους αρέσει η επαφή με τους ανθρώπους. Γι’ αυτό τον λόγο δεν είναι εκείνα τα πουλιά που θα τα πάρει κάποιος στο χέρι (σε αντίθεση με τους παπαγάλους). Επομένως αν έχετε στο μυαλό σας να παίζετε μαζί τους μάλλον θα πρέπει να επιλέξετε παπαγάλους.

 title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title=
Gouldian Finch
Ένα από τα πιο όμορφα πουλιά στο κόσμο. Είναι πολύ δημοφιλές είδος χάρη στα έντονα χρώματα και τη μελωδική του φωνή.

Bengalese Finch
Είναι μικρά σκληραγωγημένα πουλιά χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. Ονομάζονται και Κοινωνικοί Σπίνοι (Society Finces).

Owl Finch (Bicheno)
Μικρόσωμο, δραστήριο κοινωνικό πουλί που κατάγεται από την Αυστραλία.  Ανήκει στην οικογένεια των Εστρίλδων - Estrildae.
Star Finch
Μικρά κι όμορφα πουλιά που κατάγονται από την Αυστραλία. Ζουν σε μεγάλα σμήνη. Βρίσκονται στο έδαφος ανάμεσα στα ψιλά χόρτα και καλάμια.

Zebra Finch
Μικρά και δραστήρια πουλιά χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. Αναπαράγονται πολύ εύκολα και τα συναντάμε σε πολλές μεταλλάξεις.

Cordon Blue Waxbill
Κατάγεται από την Αφρική. Ανήκει στην ομάδα Uraeginthus και ξεχωρίζουν για το απαλό πέταγμα τους που συγκρίνεται με το πέταγμα μιας μικρής πεταλούδας.
Java Finch
Όμορφο πουλί που ονομάζεται και σπουργίτι της Ιάβας. Αναπαράγονται εύκολα και θεωρούνται από τα πιο δημοφιλή είδη κατάλληλα για αρχάριους.

Diamond Finch
Κατάγεται από την Αυστραλία. Ζει σε μικρές ομάδες των 30 πουλιών και δημιουργεί πολύ ισχυρούς συντροφικούς δεσμούς.

Cuban Finch
Προέρχεται από την Κούβα. Μικρόσωμο και αρκετά ανθεκτικό πουλί. Διατηρείται σε ομάδες ή σε ζευγάρια κατά την αναπαραγωγική περίοδο.
Parrot Finch
Τα Parrot Finch είναι μικρά, πολύχρωμα, δραστήρια κι όμορφα πουλιά που κατάγονται από την Αυστραλία. 

 

Orange Cheeked Waxbill
Τα όμορφα αυτά πουλάκια είναι πολύ μικρά, μόλις 9-10 εκατοστά. Για να προστατεύονται από τα αρπακτικά ζουν σε μεγάλα σμήνη.

Saft-tail Finch
Είναι από τα πιο δημοφιλή παραδείσια πουλιά που συναντάμε στην αιχμαλωσία. Είναι σχετικά εύκολα και κατάλληλα για αρχάριους.
Επιλογή Είδους

 

 

Χρήσιμες Οδηγίες σχετικά με την Επιλογή και Αγορά Πουλιών

Αποφασίσατε να ξεκινήσετε την εκτροφή παραδείσιων πουλιών;

  

Μερικές χρήσιμες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή.

  

Επιλογή είδους
Επιλογή μαγαζιού / εκτροφέα
Επιλογή Πουλιών
Μετά την Αγορά

 

 

Εάν είστε αρχάριος στην εκτροφή πουλιών τότε είναι καλό να ξεκινήσετε με Bengalese Finch (Κοινωνικοί Σπίνοι) ή Zebra Finch αφού και τα δύο είδη θεωρούνται εύκολα στην αναπαραγωγή τους. Μόλις αποκτήσετε αρκετή εμπειρία στην εκτροφή αυτών των ειδών  τότε μπορείτε να περάσετε σε άλλα πιο "δύσκολα" είδη όπως πχ τα Gouldian Finch.

 

 

Η πρώτη επιλογή, είναι μια οικονομική λύση ιδιαίτερα για εκείνον που θέλει να εξακριβώσει αν μπορεί να εκθρέψει πουλιά (να έχετε κατά νου ότι δεν μπορούν όλοι). 

 

Επίσης οι εκτροφή Κοινωνικών Σπίνων αποτελεί μια πολύ καλή λύση για κάποιον που θέλει να εξοικειώσει τα παιδιά του με τους φτερωτούς φίλους και να τους δώσει την ευκαιρία να βιώσουν τη διαδικασία της αναπαραγωγής τους (χτίσιμο φωλιάς, γέννηση αυγών, επώαση, εκκόλαψη νεοσσών, κ.ο.κ).

 

Για να μπορέσετε να αποκτήσετε μια άποψη για κάθε είδος θα πρέπει είτε να επισκεφθείτε ένα pet shop όπου θα μπορείτε να δείτε από κοντά τα συγκεκριμένα είδη και να πάρετε χρήσιμες πληροφορίες, είτε να επισκεφθείτε διαδικτυακούς τόπους στους οποίους θα βρείτε αντίστοιχη πληροφόρηση.

 

 

Πριν επιλέξετε το είδος των παραδείσιων που θα εκθρέψετε καλό είναι να γνωρίζεται μερικά βασικά χαρακτηριστικά τους όπως πχ κάνουν φασαρία; απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα, κτλ

  

 

 

Επόμενο: Επιλογή μαγαζιού / εκτροφέα 

  
 
Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2014-16
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα.