Αρχική Οθόνη: Ταυτότητα | BIRDin | e-Shop ΕΙΔΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ GENETICS ONLINE ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΑ GALLERY ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

                         
Πληροφορίες

Τα παραδείσια πουλιά είναι σε γενικές γραμμές μικρόσωμα πουλιά, μάλλον ήσυχα με μέσο όρο ζωής από 4 έως 7 χρόνια. Δεν τους αρέσει η επαφή με τους ανθρώπους. Γι’ αυτό τον λόγο δεν είναι εκείνα τα πουλιά που θα τα πάρει κάποιος στο χέρι (σε αντίθεση με τους παπαγάλους). Επομένως αν έχετε στο μυαλό σας να παίζετε μαζί τους μάλλον θα πρέπει να επιλέξετε παπαγάλους.

 title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title=
Gouldian Finch

Lady Gould, Gouldian, Gouldian Finch, Rainbow Finch (Chloebia gouldiae). Ένα από τα πιο όμορφα πουλιά στο κόσμο ονομάζεται Gouldian Finch. Είναι πολύ δημοφιλές είδος χάρη στα έντονα χρώματα και μελωδική του φωνή. Το μήκος του είναι περίπου 11 εκατοστά (13-15 μαζί με τη ουρά) και ζυγίζει 16-17 γραμμάρια.

Εισαγωγή

  

 

Αποφασίσατε να ξεκινήσετε την εκτροφή των Gouldian Finch;

  

Μερικές χρήσιμες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη δυνατή εκτροφή.

 

Εισαγωγή
Αναγνώριση Φύλου
Διαμονή
Διατροφή
Αναπαραγωγή
  Επιλογή ζευγαριών
  Προετοιμασία ζευγαριών
  Φωλιές, υλικό φωλιάς
  Από τη γέννηση αυγών στην εκκόλαψη νεοσσών
  Απογαλακτισμός νεοσσών
Μεταλλάξεις
Εργαλείο Υπολογισμού Απογόνων
Εργαλείο Υπολογισμού Γονέων
Χρήσιμη ορολογία
Φωτογραφίες, Βίντεο

 

Πηγές: 

Finches, P. M. Soderberg

T.F.H Publications, 1984

Bird Behaviour, John Sparks

Hamlyn, 1975

Atlas of Living Australia

www.ala.org.au

Internet 

www.savethegouldian.org, www.gouldianfinch.info, www.gouldianfinches.eu, www.gouldiansgalore.com, www.mfgouldianfinches.com, www.gouldianfinch.com.au, www.ladygouldian.com, www.fabulousfinch.com, www.australiangouldian.com , www.lady-gouldian-finch-breeding-expert-guide.com, www.gouldianfinchplanet.com

 

 

 

 

 

Gouldian Finch Post it Bird Tips

 

 

Ένα από τα πιο όμορφα πουλιά στο κόσμο ονομάζεται Gouldian Finch. Είναι πολύ δημοφιλές είδος χάρη στα έντονα χρώματα και μελωδική του φωνή. Το μήκος του είναι περίπου 11 εκατοστά (13-15 μαζί με τη ουρά) και ζυγίζει 16-17 γραμμάρια.

 
Το είδος αυτό ανήκει στην οικογένεια σπίνων Estrildidae. Ζει στα τροπικά δάση και στις σαβάνες (Kimberly, Queensland) της Βόρειας Αυστραλίας όπου η ζωή των σπίνων επηρεάζεται άμεσα από τη περίοδο τον βροχών. Γι’ αυτό το λόγο έχουν μεταναστευτικό τρόπο ζωής και συνεχώς καθυστερούν να αφήνουν τις περιοχές με ευνοϊκές συνθήκες και αρκετή υγρασία. 

 

Η περίοδος αναπαραγωγής για αυτά τα πουλιά αρχίζει στο τέλος του περιόδου βροχών όπου υπάρχει πολύ τροφή. Αν η περίοδος ξηρασίας αρχίζει γρήγορα και απότομα τα πουλιά είναι δυνατόν να αφήσουν τις φωλιές με τα αυγά και με τα μικρά τους και να αρχίσουν τη μετανάστευση για να βρουν καλύτερες συνθήκες ζωής με μεγαλύτερη ποσότητα τροφής. 
 
Τα Gouldian χτίζουν φωλιές στις φυσικές τρύπες τον δέντρων σε κοντινή απόσταση από τις πήγες νερού. Για το είδος αυτό θεωρείται ιδανική θερμοκρασία 28ο C (όχι κάτω από 24ο C) και υγρασία 60-70%, όμως στις περιοχές της Αυστραλίας που ζούνε αυτά τα υπέροχα πουλιά συχνά η θερμοκρασία φτάνει μέχρι και 40-45ο C στη σκιά και υγρασία μπορεί να φτάσει μέχρι και 90%. Τα Gouldian είναι καλά προσαρμοσμένα στις ακραίες αυτές κλιματικές συνθήκες.

Τα φίδια και τ’ αρπακτικά πτηνά είναι οι φυσικοί εχθροί των ενήλικων πουλιών. Τα φίδια είναι πιθανότατα ο λόγος για τον οποίο τα πουλιά κοιμούνται τη νύχτα στα πιο λεπτά κλαδάκια των δένδρων. Τα νεογέννητα απειλούνται από άλλα είδη ζώων όπως τα μυρμήγκια που τρώνε τα νεαρά πτηνά όταν είναι στη φωλιά. Αρκετά είδη μύγες γεννούν τα αυγά τους στις φωλιές, έτσι ώστε όταν θα εκκολάπτουν οι προνύμφες να τρώνε τα νεαρά πουλιά. Επίσης μικρές σαύρες θεωρούνται οι μεγάλοι εχθροί των νεοσσών.

Τα Gouldian γίνονται όλο και πιο σπάνια πουλιά στην Αυστραλία έτσι τώρα θεωρούνται είδος υπό εξαφάνιση. Σύμφωνα με διάφορες πήγες, στη φύση έχουν μείνει περίπου 2.500 ενήλικα πουλιά.

Το είδος αυτό ανακάλυψε πρώτος ένας Βρετανός φυσιοδίφης εξερευνητής - John Gould, το 1838 κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στην Αυστραλία. Το 1944 έχει κάνει μια επιστημονική περιγραφή του είδος. Το ονόμασε Lady Goulds Amadine. Στη μνήμη της συζύγου του της Elisabet Gould, η οποία τον συνόδευε πάντα σε αυτά τα ταξίδια και πέθανε ένα χρόνο μετά την επιστροφή του από τη Αυστραλία.

 
Στη φύση, τα Gouldian απαντώνται σε τρεις παραλλαγές όσον αφορά στο χρώμα του κεφαλιού: μαύρο, κόκκινο και κίτρινο. Όλα αυτά τα χρώματα κεφαλιού μπορούμε να συναντήσουμε σ’ ένα σμήνος. Στη φύση κατά 90% συναντάμε τα μαυροκέφαλα πουλιά, 9% τα κοκκινοκέφαλα και 1% κιτρινοκέφαλα που θεωρούνται πολύ σπάνια μετάλλαξη στη φύση. 

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι στη φύση των Gouldians επικρατεί επιλεκτικό ζευγάρωμα μεταξύ τον πουλιών με διαφορετικό χρώμα κεφαλιού. Έτσι τα κοκκινοκέφαλα θηλυκά προτιμάνε κοκκινοκέφαλα αρσενικά, και τα μαυροκέφαλα θηλυκά επιλέγουν μαυροκέφαλα αρσενικά. Μόνο σε 30% των περιπτώσεων δημιουργούνται μικτά ζευγάρια στα οποία όπως φαίνεται μειώνεται η δυνατότητα επιβίωσης των απογόνων. Ειδικά χαμηλή επιβίωση έχουν τα θηλυκά έμβρυα από μικτά ζευγάρια. Σε αντίθεση αυξάνεται η ποσότητα των αρσενικών απογόνων κατά 72%. Επίσης τα κοκκινοκέφαλα πουλιά συχνά είναι πιο γερά και κερδίζουν στην εμφάνιση τους. Τα πουλιά έχουν έναν ενστικτώδη φόβο του κόκκινου, έτσι τα κοκκινοκέφαλα Gouldians κερδίζουν τον αγώνα για τη τροφή στις 81,5% των περιπτώσεων.

Μπορούν να ζήσουν μέχρι και 10 χρόνια, στην αιχμαλωσία συνήθως ζουν περίπου 5-6 χρόνια.

 

 

 

Επιστροφή
  
 
Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2014-16
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα.