Πληροφορίες

Τα παραδείσια πουλιά είναι σε γενικές γραμμές μικρόσωμα πουλιά, μάλλον ήσυχα με μέσο όρο ζωής από 4 έως 7 χρόνια. Δεν τους αρέσει η επαφή με τους ανθρώπους. Γι’ αυτό τον λόγο δεν είναι εκείνα τα πουλιά που θα τα πάρει κάποιος στο χέρι (σε αντίθεση με τους παπαγάλους). Επομένως αν έχετε στο μυαλό σας να παίζετε μαζί τους μάλλον θα πρέπει να επιλέξετε παπαγάλους.

Gouldian Finch

Lady Gould, Gouldian, Gouldian Finch, Rainbow Finch (Chloebia gouldiae). Ένα από τα πιο όμορφα πουλιά στο κόσμο ονομάζεται Gouldian Finch. Είναι πολύ δημοφιλές είδος χάρη στα έντονα χρώματα και μελωδική του φωνή. Το μήκος του είναι περίπου 11 εκατοστά (13-15 μαζί με τη ουρά) και ζυγίζει 16-17 γραμμάρια.

 

  Εργαλεία - Γενετική Gouldian Finch / Gouldian Finch Genetics

Βοήθεια

Το εργαλείο Γενετική Gouldian Finch σας δίνει τη δυνατότητα να υπολογίσετε τους χρωματικούς συνδυασμούς των απογόνων με βάση το χρωματικό συνδυασμό των γονέων που θα επιλέξετε.

 

Για να είναι όσο το δυνατό πιο αξιόπιστα τα αποτελέσματα θα πρέπει να αποτυπώσετε σωστά τη γονιδιακή πληροφορία για κάθε πουλί γονέα. Στην αρχή, ιδίως για πουλιά που δεν γνωρίζουμε την γονιδιακή τους καταγωγή, η περιγραφή μπορεί να γίνει μόνο από τα εξωτερικά χρωματικά χαρακτηριστικά (φαινότυπος, πχ Red Head). Εάν γνωρίζουμε επιπλέον πληροφορίες (γονότυπος) τότε μπορούμε να είμαστε πιο ακριβείς (πχ Red / Black Head).

 

Το συγκεκριμένο εργαλείο είναι ελεύθερο και ο χρήστης μπορεί να επιλέξει τα γονιδιακά χαρακτηριστικά για το θηλυκό και το αρσενικό πουλί/γονέα. Ο σκοπός του είναι να δώσει μια άμεση πληροφόρηση στον εκτροφέα για τα αποτελέσματα που πρέπει να αναμένει. 

 

Οι χρήστες της εφαρμογής BIRDin (Breeding Management System) έχουν την δυνατότητα να καταχωρήσουν τις συγκεκριμένες πληροφορίες στο Βασικό Αρχείο του κάθε πουλιού. Με αυτό τον τρόπο η πληροφορία για κάθε πουλί καταχωρείται στο σύστημα μια φορά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον υπολογισμό των χρωματικών συνδυασμών των απογόνων πχ μεσα από το Βασικό Αρχείο Ζευγαριού. Στο σύστημα BIRDin η γενετική μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλους τρόπους δίνοντας την δυνατότητα να αξιοποιήσει στο μέγιστο τα πουλιά της εκτροφής του. 

 

 

 

 

 

 

Εάν σας αρέσουν τα Εργαλείο Γενετικής των Gouldian Finch, μπορείτε ελεύθερα να αναρτήσετε τη σελίδα στο δικό σας Web Site.

If you like our Gouldian FInch Genetics Calculators, please feel free to link this page to your Web Site.

     
     
 

SHOW STANDARDS basic elements!

 

  

 
Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2013
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα (www.windsa.me).