Αρχική Οθόνη: Ταυτότητα | BIRDin | e-Shop ΕΙΔΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ GENETICS ONLINE ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΑ GALLERY ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

                         
Πληροφορίες

Τα παραδείσια πουλιά είναι σε γενικές γραμμές μικρόσωμα πουλιά, μάλλον ήσυχα με μέσο όρο ζωής από 4 έως 7 χρόνια. Δεν τους αρέσει η επαφή με τους ανθρώπους. Γι’ αυτό τον λόγο δεν είναι εκείνα τα πουλιά που θα τα πάρει κάποιος στο χέρι (σε αντίθεση με τους παπαγάλους). Επομένως αν έχετε στο μυαλό σας να παίζετε μαζί τους μάλλον θα πρέπει να επιλέξετε παπαγάλους.

 title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title=
Gouldian Finch
Ένα από τα πιο όμορφα πουλιά στο κόσμο. Είναι πολύ δημοφιλές είδος χάρη στα έντονα χρώματα και τη μελωδική του φωνή.

Bengalese Finch
Είναι μικρά σκληραγωγημένα πουλιά χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. Ονομάζονται και Κοινωνικοί Σπίνοι (Society Finces).

Owl Finch (Bicheno)
Μικρόσωμο, δραστήριο κοινωνικό πουλί που κατάγεται από την Αυστραλία.  Ανήκει στην οικογένεια των Εστρίλδων - Estrildae.
Star Finch
Μικρά κι όμορφα πουλιά που κατάγονται από την Αυστραλία. Ζουν σε μεγάλα σμήνη. Βρίσκονται στο έδαφος ανάμεσα στα ψιλά χόρτα και καλάμια.

Zebra Finch
Μικρά και δραστήρια πουλιά χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. Αναπαράγονται πολύ εύκολα και τα συναντάμε σε πολλές μεταλλάξεις.

Cordon Blue Waxbill
Κατάγεται από την Αφρική. Ανήκει στην ομάδα Uraeginthus και ξεχωρίζουν για το απαλό πέταγμα τους που συγκρίνεται με το πέταγμα μιας μικρής πεταλούδας.
Java Finch
Όμορφο πουλί που ονομάζεται και σπουργίτι της Ιάβας. Αναπαράγονται εύκολα και θεωρούνται από τα πιο δημοφιλή είδη κατάλληλα για αρχάριους.

Diamond Finch
Κατάγεται από την Αυστραλία. Ζει σε μικρές ομάδες των 30 πουλιών και δημιουργεί πολύ ισχυρούς συντροφικούς δεσμούς.

Cuban Finch
Προέρχεται από την Κούβα. Μικρόσωμο και αρκετά ανθεκτικό πουλί. Διατηρείται σε ομάδες ή σε ζευγάρια κατά την αναπαραγωγική περίοδο.
Parrot Finch
Τα Parrot Finch είναι μικρά, πολύχρωμα, δραστήρια κι όμορφα πουλιά που κατάγονται από την Αυστραλία. 

 

Orange Cheeked Waxbill
Τα όμορφα αυτά πουλάκια είναι πολύ μικρά, μόλις 9-10 εκατοστά. Για να προστατεύονται από τα αρπακτικά ζουν σε μεγάλα σμήνη.

Saft-tail Finch
Είναι από τα πιο δημοφιλή παραδείσια πουλιά που συναντάμε στην αιχμαλωσία. Είναι σχετικά εύκολα και κατάλληλα για αρχάριους.
Μετά Την Αγορά

 

 

Χρήσιμες Οδηγίες σχετικά με την Επιλογή και Αγορά Πουλιών

Αποφασίσατε να ξεκινήσετε την εκτροφή παραδείσιων πουλιών;

  

Μερικές χρήσιμες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή.

   

Επιλογή είδους
Επιλογή μαγαζιού / εκτροφέα
Επιλογή Πουλιών
Μετά την Αγορά

 

 

 

 

 

Μαζί με την αγορά των πουλιών θα αγοράσετε και το κατάλληλο κλουβί [παραπομπή: επιλογή κλουβιού]. Εάν έχετε, τότε ο πωλητής θα βάλει τα πουλάκια σε κατάλληλο χάρτινο κουτάκι μεταφοράς.

Εάν δεν έχετε άλλα πουλιά τότε θα βάλετε προσεκτικά τα πουλιά στο κλουβί σας αφού πρώτα έχετε γεμίσει τις ταΐστρες με φαγητό και τις ποτίστρες με καθαρό νερό. Στη συνέχεια θα τοποθετήσετε το κλουβί σε ένα σημείο με αρκετό φως και θα τα αφήσετε να ησυχάσουν και να εγκλιματιστούν στο νέο περιβάλλον τους. 

 

Να είστε σίγουροι ότι έχουν αρκετό φως ώστε να εντοπίσουν τα σημεία με την τροφή και το νερό.

 

 

Στη περίπτωση που έχετε άλλα πουλιά τότε τα νέα πουλιά θα πρέπει να τα διατηρήσετε σε ξεχωριστό κλουβί (ενδεχομένως και σε διαφορετικό χώρο), υπό τη μορφή καραντίνας, ώστε να σιγουρευτείτε ότι τα πουλιά είναι υγιή. Η καραντίνα θα πρέπει να διαρκεί 4-6 εβδομάδες. 

 

Σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να παρατηρείτε καθημερινά τα πουλιά (συμπεριφορά, ενεργητικότητα, διάθεση, όρεξη, τις κουτσουλιές τους, κτλ) μήπως εμφανίσουν συμπτώματα ασθένειας ή άλλου είδους (πχ λόγω ύπαρξης παρασίτων).

  
 

Εάν περάσει το χρονικό διάστημα της καραντίνας τότε μπορείτε να τα βάλετε με τα υπόλοιπα πουλιά σας. 

 

Και τώρα θα πρέπει να τα παρακολουθείτε καθημερινά ώστε να διαπιστώσετε ότι τα νέα πουλιά έχουν γίνει αποδεκτά από τα υπάρχοντα. 

 

 

Εάν έχετε στην κλούβα φωλιές με αυγά ή με μικρά μη βάλετε τα νέα πουλιά ώστε να μη τα παρατήσουν οι γονείς τους.

 

 

 Επιστροφή

  
 
Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2014-16
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα.