Αρχική Οθόνη: Ταυτότητα | BIRDin | e-Shop ΕΙΔΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ GENETICS ONLINE ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΑ GALLERY ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

                         
Πληροφορίες

Τα παραδείσια πουλιά είναι σε γενικές γραμμές μικρόσωμα πουλιά, μάλλον ήσυχα με μέσο όρο ζωής από 4 έως 7 χρόνια. Δεν τους αρέσει η επαφή με τους ανθρώπους. Γι’ αυτό τον λόγο δεν είναι εκείνα τα πουλιά που θα τα πάρει κάποιος στο χέρι (σε αντίθεση με τους παπαγάλους). Επομένως αν έχετε στο μυαλό σας να παίζετε μαζί τους μάλλον θα πρέπει να επιλέξετε παπαγάλους.

 title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title=
Gouldian Finch
Ένα από τα πιο όμορφα πουλιά στο κόσμο. Είναι πολύ δημοφιλές είδος χάρη στα έντονα χρώματα και τη μελωδική του φωνή.

Bengalese Finch
Είναι μικρά σκληραγωγημένα πουλιά χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. Ονομάζονται και Κοινωνικοί Σπίνοι (Society Finces).

Owl Finch (Bicheno)
Μικρόσωμο, δραστήριο κοινωνικό πουλί που κατάγεται από την Αυστραλία.  Ανήκει στην οικογένεια των Εστρίλδων - Estrildae.
Star Finch
Μικρά κι όμορφα πουλιά που κατάγονται από την Αυστραλία. Ζουν σε μεγάλα σμήνη. Βρίσκονται στο έδαφος ανάμεσα στα ψιλά χόρτα και καλάμια.

Zebra Finch
Μικρά και δραστήρια πουλιά χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. Αναπαράγονται πολύ εύκολα και τα συναντάμε σε πολλές μεταλλάξεις.

Cordon Blue Waxbill
Κατάγεται από την Αφρική. Ανήκει στην ομάδα Uraeginthus και ξεχωρίζουν για το απαλό πέταγμα τους που συγκρίνεται με το πέταγμα μιας μικρής πεταλούδας.
Java Finch
Όμορφο πουλί που ονομάζεται και σπουργίτι της Ιάβας. Αναπαράγονται εύκολα και θεωρούνται από τα πιο δημοφιλή είδη κατάλληλα για αρχάριους.

Diamond Finch
Κατάγεται από την Αυστραλία. Ζει σε μικρές ομάδες των 30 πουλιών και δημιουργεί πολύ ισχυρούς συντροφικούς δεσμούς.

Cuban Finch
Προέρχεται από την Κούβα. Μικρόσωμο και αρκετά ανθεκτικό πουλί. Διατηρείται σε ομάδες ή σε ζευγάρια κατά την αναπαραγωγική περίοδο.
Parrot Finch
Τα Parrot Finch είναι μικρά, πολύχρωμα, δραστήρια κι όμορφα πουλιά που κατάγονται από την Αυστραλία. 

 

Orange Cheeked Waxbill
Τα όμορφα αυτά πουλάκια είναι πολύ μικρά, μόλις 9-10 εκατοστά. Για να προστατεύονται από τα αρπακτικά ζουν σε μεγάλα σμήνη.

Saft-tail Finch
Είναι από τα πιο δημοφιλή παραδείσια πουλιά που συναντάμε στην αιχμαλωσία. Είναι σχετικά εύκολα και κατάλληλα για αρχάριους.
Επιλογή Πουλιών

 

 

Χρήσιμες Οδηγίες σχετικά με την Επιλογή και Αγορά Πουλιών

Αποφασίσατε να ξεκινήσετε την εκτροφή παραδείσιων πουλιών;

  

Μερικές χρήσιμες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή.

   

Επιλογή είδους
Επιλογή μαγαζιού / εκτροφέα
Επιλογή Πουλιών
Μετά την Αγορά

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πρώτα από όλα θα πρέπει να καθίσουμε μπροστά από τη κλούβα (εάν είναι εκτροφέας θα πρέπει να μας δώσει αυτή τη δυνατότητα) και να παρατηρήσουμε αρχικά εάν το περιβάλλον διατήρησης των πουλιών είναι καθαρό (η κλούβα, τα κλαδάκια, οι ταΐστρες, οι ποτίστρες κ.ο.κ) π.χ. αν οι ποτίστρες είναι πράσινες σημαίνει ότι δεν καθαρίζονται συχνά κάτι που ίσως μπορεί να οδηγήσει σε γαστρεντερικά προβλήματα. 

 

Η αρχική εικόνα μας δίνει μια ιδέα για τους κανόνες υγιεινής που ακολουθούνται

 

 
Στη συνέχεια επεξεργαζόμαστε τα πουλιά (ακόμη δεν έχουμε μπει στη διαδικασία επιλογής). Μας φαίνονται υγιή και ζωηρά τα πουλιά, υπάρχουν πουλιά που να μας φαίνονται άρρωστα, υπάρχουν πουλιά που να κάθονται στο πάτο της κλούβας, πουλιά με φουσκωμένα τα φτερά, πουλιά που να κάθονται στο κλαδάκι και να κοιμούνται χωρίς να ενοχλούνται από την παρουσία σας; Μήπως η κλούβα έχει πάρα πολλά πουλιά και αυτό τα δυσκολεύει να πετάξουν και να κινηθούν; Και αυτή η εικόνα μας δίνει μια αίσθηση για τους κανόνες υγιεινής.

Πριν προχωρήσουμε στην επόμενη παράγραφο, θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι ένα πουλί μπορεί να φαίνεται υγιές αλλά μπορεί χωρίς εξωτερικά σημάδια να μην είναι. Οι παραπάνω παράγοντες καθαριότητα κλούβας όπως επίσης και οι συνθήκες διατήρησης των πουλιών συμβάλλουν στην υγεία των πουλιών.

  
 
Κατά τη διάρκεια της επιλογής παρατηρούμε το πουλί που μας αρέσει. Είναι ζωηρό; Πετάει από κλαδί σε κλαδί; Μήπως πατάει για λίγο κα μετά κάθεται στο κλαδάκι με φουσκωμένα τα φτερά; Μήπως μας φαίνεται αδύνατο; Τα πόδια του μας φαίνονται υγιή. Έχει όλα τα δάκτυλα (τρία εμπρός και ένα πίσω). Μήπως είναι πρησμένα (υπερ-κερατωμένα); Μήπως υπάρχουν μαύρα εξογκώματα στα πόδια; Μήπως το πουλί είναι αδύνατο; Μήπως φαίνεται το κεντρικό κόκαλο του στέρνου του (καρίνα); Έχει όλα του τα φτερά; Είναι λαμπερά, καθαρά και όμορφα ή βρώμικα και κατσαρά. Μήπως έχει λερωμένα φτερά στην περιοχή του αμάρας; Τα μάτια του είναι ζωηρά και λαμπερά; Μήπως είναι πολύ υγρά με τσίμπλες; 

 

 

Τέλος θα πρέπει να έχει δακτυλίδι κλειστού τύπου όπου θα πρέπει να αναφέρεται ο εκτροφέας και το έτος γέννησης [παραπομπή: λίστα χρωμάτων δακτυλιδιών ανά έτος] . Στη περίπτωση που το πουλί είναι από ερασιτέχνη εκτροφέα στο δακτυλίδι αναφέρεται το έτος γέννησης. Μιας και τα παραδείσια έχουν μικρό κύκλο ζωής θα πρέπει να προτιμήσουμε νεαρά πουλιά τα οποία να έχουν ολοκληρώσει την πρώτη πτερόρροια. 

 

 

Είναι ευθύνη του πωλητή να εξασφαλίσει ότι τα πουλιά που σας παρέχει είναι ζευγάρι (αρσενικό, θηλυκό) χωρίς κάποιου είδους συγγένεια. 
 
Δεν θα πρέπει να αγοράζουμε ένα άρρωστο, δύσμορφο, ταλαιπωρημένο πουλί από οίκτο ή λύπηση για δύο βασικούς λόγους: α) με αυτού του είδους την αγορά ενισχύετε τη συμπεριφορά και τη τακτική του πωλητή στο να διατηρεί και να παρέχει τέτοιας ποιότητας πουλιά και β) είναι σχεδόν βέβαιο ότι τα συγκεκριμένα πουλιά έχουν πολύ περιορισμένο χρόνο ζωής.

 

 

Επόμενο: Μετά την Αγορά

 

  
 
Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2014-16
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα.