Αρχική Οθόνη: Ταυτότητα | BIRDin | e-Shop ΕΙΔΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ GENETICS ONLINE ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΑ GALLERY ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

                         
Πληροφορίες

Τα παραδείσια πουλιά είναι σε γενικές γραμμές μικρόσωμα πουλιά, μάλλον ήσυχα με μέσο όρο ζωής από 4 έως 7 χρόνια. Δεν τους αρέσει η επαφή με τους ανθρώπους. Γι’ αυτό τον λόγο δεν είναι εκείνα τα πουλιά που θα τα πάρει κάποιος στο χέρι (σε αντίθεση με τους παπαγάλους). Επομένως αν έχετε στο μυαλό σας να παίζετε μαζί τους μάλλον θα πρέπει να επιλέξετε παπαγάλους.

 title=  title=  title=  title=  title=  title=
Bengalese Finch

Τα Bengalese Finches είναι  μικρά σκληραγωγημένα πουλιά, τα οποία δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις στην εκτροφή τους. Ονομάζονται και Κοινωνικοί Σπίνοι (Society Finces), αφού χρησιμοποιούνται σαν «θετοί γονείς». Δηλαδή αναλαμβάνουν το ρόλο της επώασης των αυγών αλλά και της ανατροφής των μικρών από πιο δύσκολα είδη παραδείσιων όπως είναι τα Gouldian Finches, όταν οι γονείς εγκαταλείψουν τη φωλιά τους. 

Εισαγωγή

 

 

Αποφασίσατε να ξεκινήσετε την εκτροφή των Bengalese Finch;

 

Μερικές χρήσιμες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη δυνατή εκτροφή.

 

Εισαγωγή
Διαμονή
Διατροφή
Αναπαραγωγή
  Επιλογή ζευγαριών
  Προετοιμασία ζευγαριών
  Φωλιές, υλικό φωλιάς
  Από τη γέννηση αυγών στην εκκόλαψη νεοσσών
  Απογαλακτισμός νεοσσών
Μεταλλάξεις
Μεταλλάξεις - Σγουρά Bengalese Finch - Frill
  Αναγνώριση φύλου
Φωτογραφίες, Βίντεο

 

Πηγές: 

The Bengalese Finch, Fred Panjer and Jan Wigmore
National Bengalese Fanciers Association UK, NBFA 

The Australian Bengalese Breeders Society

http://www.australian-bengalese-finch.com

Finches, P. M. Soderberg

T.F.H Publications, 1984

Bird Behaviour, John Sparks

Hamlyn, 1975

Atlas of Living Australia

www.ala.org.au

Internet 

www.australian-bengalese-finch.com
www.nbfa.co.uk
www.aussiebengos.blogspot.com.au

  

 

 

 

 

 

 
In oder to buy our poster please email us to info@gouldianfinch.gr.

Τα Bengalese είναι μικρόσωμα, σχετικά δυνατά πουλιά και εύκολα στη διατήρηση τους. Σε σχέση με άλλα είδη, έχουν λιγότερες απαιτήσεις όσον αφορά τη συντήρηση και τη διατροφή τους ώστε να παραμένουν υγιή και να μπορούν ν' αναπαραχθούν.

 

Αποτελούν μια καλή λύση για όσους θέλουν να ξεκινήσουν την εκτροφή παραδείσιων. Μέσα από την εκτροφή τους, ο ερασιτέχνης εκτροφέας, θα αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και αν ακολουθήσει κάποιους βασικούς κανόνες θα αποκτήσει εμπειρία και στην αναπαραγωγή.

 

Τα Bengalese ονομάζονται και Κοινωνικοί Σπίνοι (Society Finches). Χαρακτηρίζονται σαν καλοί γονείς αφού κλώσανε τα αυγά τους με αυταπάρνηση και μεγαλώνουν τα μικρά τους με αφοσίωση. Αυτή τη ιδιότητα την αξιοποιούμε σε αρκετές περιπτώσεις χρησιμοποιώντας τα σαν θετούς γονείς. 

  

 

Αναγνώριση Φύλου
Η αναγνώριση φύλου στα Bengalese δεν είναι εύκολη μιας και δεν υπάρχουν εμφανείς διαφορές ανάμεσα στα αρσενικά και τα θηλυκά. Ο καλύτερος τρόπους αναγνώρισης είναι να τα παρακολουθήσουμε για να δούμε αν κελαηδάνε ή όχι. Γενικά μιλώντας, μόνο τα αρσενικά κελαηδάνε [audio] και χορεύουν ρυθμικά [video] όταν  βρίσκονται θηλυκά στη περιοχή τους είτε όταν εμφανίζονται νέα πουλιά στο κλουβί.

   

 

Πέρα από τον εμφανές τρόπο με τον οποίο ξεχωρίζουμε τα αρσενικά υπάρχει άλλος ένας τρόπος που σχετίζεται με το τιτίβισμα των θηλυκών. Μόλις εξοικειωθούμε με το τιτίβισμα των θηλυκών τότε θα μπορούμε σχετικά εύκολα να τα αναγνωρίσουμε. 

 

Στη διαδικασία αναγνώρισης του φύλου των bengalese θα αναφερθούμε σε άλλη ενότητα διεξοδικά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιστροφή
  
 
Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2014-16
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα.