Αρχική Οθόνη: Ταυτότητα | BIRDin | e-Shop ΕΙΔΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ GENETICS ONLINE ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΑ GALLERY ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

                         
Πληροφορίες

Τα παραδείσια πουλιά είναι σε γενικές γραμμές μικρόσωμα πουλιά, μάλλον ήσυχα με μέσο όρο ζωής από 4 έως 7 χρόνια. Δεν τους αρέσει η επαφή με τους ανθρώπους. Γι’ αυτό τον λόγο δεν είναι εκείνα τα πουλιά που θα τα πάρει κάποιος στο χέρι (σε αντίθεση με τους παπαγάλους). Επομένως αν έχετε στο μυαλό σας να παίζετε μαζί τους μάλλον θα πρέπει να επιλέξετε παπαγάλους.

 title=  title=  title=  title=  title=  title=
Bengalese Finch

Τα Bengalese Finches είναι  μικρά σκληραγωγημένα πουλιά, τα οποία δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις στην εκτροφή τους. Ονομάζονται και Κοινωνικοί Σπίνοι (Society Finces), αφού χρησιμοποιούνται σαν «θετοί γονείς». Δηλαδή αναλαμβάνουν το ρόλο της επώασης των αυγών αλλά και της ανατροφής των μικρών από πιο δύσκολα είδη παραδείσιων όπως είναι τα Gouldian Finches, όταν οι γονείς εγκαταλείψουν τη φωλιά τους. 

Αναπαραγωγή,  Απογαλακτισμός νεοσσών

 

 

 

Αποφασίσατε να ξεκινήσετε την εκτροφή των Bengalese Finch;

 

Μερικές χρήσιμες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη δυνατή εκτροφή.

 

Εισαγωγή
Διαμονή
Διατροφή
Αναπαραγωγή
  Επιλογή ζευγαριών
  Προετοιμασία ζευγαριών
  Φωλιές, υλικό φωλιάς
  Από τη γέννηση αυγών στην εκκόλαψη νεοσσών
  Απογαλακτισμός νεοσσών
Μεταλλάξεις
Μεταλλάξεις - Σγουρά Bengalese Finch - Frill
  Αναγνώριση φύλου
Φωτογραφίες, Βίντεο

 

Πηγές: 

The Bengalese Finch, Fred Panjer and Jan Wigmore
National Bengalese Fanciers Association UK, NBFA 

The Australian Bengalese Breeders Society

http://www.australian-bengalese-finch.com

Finches, P. M. Soderberg

T.F.H Publications, 1984

Bird Behaviour, John Sparks

Hamlyn, 1975

Atlas of Living Australia

www.ala.org.au

Internet 

www.australian-bengalese-finch.com
www.nbfa.co.uk
www.aussiebengos.blogspot.com.au

  

 

 

 

 

 

 
In oder to buy our poster please email us to info@gouldianfinch.gr.

 

Σε ηλικία 22 ημερών και επάνω τα μικρά θα αρχίζουν να βγαίνουν δειλά δειλά έξω από φωλιά. Θα πρέπει τις πρώτες ημέρες να μη τα ενοχλείτε. Τις πρώτες φορές τα μικρά θα πετάνε μάλλον αδέξια μέσα στο κλουβί αλλά στο πρώτο κάλεσμα κινδύνου από τους γονείς τους αυτά θα επιστρέφουν αμέσως στη φωλιά. 

Μόλις τα μικρά γίνουν 4 εβδομάδων καλό είναι να βγάλετε τη φωλιά εμποδίζοντας με αυτό τον τρόπο τους γονείς να ξεκινήσουν νέα γέννα. Το να επιτρέψετε να ξαναγεννήσουν δεν είναι καλή ιδέα και το αποτέλεσμα σπάνια είναι το αναμενόμενο μιας και τα αυγά λερώνονται από τα μικρά.

 

 

Με το να βγάλετε τη φωλιά υποχρεώνετε τα μικρά να κοιμούνται στα κλαδάκια και να πετάνε από κλαδάκι σε κλαδάκι ώστε να δημιουργήσουν καλή φυσική κατάσταση και να διατηρούν το πτέρωμά τους σε καλή κατάσταση. 

Όταν τα μικρά γίνουν 6 εβδομάδων μπορείτε με ασφάλεια να τα μεταφέρετε σε άλλο κλουβί. Σε αυτή την ηλικία θα είναι έτοιμα να τρώνε και να πίνουν νερό μόνα τους. Καλό είναι να τα βάλετε σε ένα μικρό κλουβί με αντίστοιχα σκεύη τροφής και νερού με αυτά που είχαν συνηθίσει στο κλουβί που γεννήθηκαν. Τις πρώτες ημέρες θα πρέπει να τα παρακολουθείτε ώστε να διαπιστώσετε ότι τρέφονται κασι ποτίζονται κανονικά.

 

 
Θα πρέπει να τους δίνετε ελάχιστη πράσινη τροφή και να μειώσετε τη ποσότητα της αυγοτροφής. Είναι πολύ σημαντικό σε αυτή τη περίοδο της ζωής τους που ξεκινάνε α τρέφονται με σκληρούς σπόρους να τους παρέχετε άμμο η οποία θα τα βοηθήσει στη πέψη. Μπορείτε επίσης να τους δώσετε τσαμπιά από σπόρους τα οποία θα τους δημιουργήσουν ένα ενδιαφέρον και θα τα βοηθήσει να περνάνε την ώρα τους.

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να βάλετε τους γονείς στη διαδικασία νέας γέννας. Γι’ αυτό τον λόγο καθαρίστε διεξοδικά τη κλούβα και τοποθετείστε μια καθαρή φωλιά ώστε η όλη διαδικασία να επαναληφθεί. Καλό είναι το κλουβί με τα μικρά να το τοποθετήσετε μακριά από το κλουβί αναπαραγωγής ώστε να μην έχουν οπτική επαφή με τους γονείς. Με αυτό τον τρόπο οι γονείς θα μείνουν συγκεντρωμένοι στα νέα τους καθήκοντα.

 
Όταν τα ανεξάρτητα μικρά περάσουν μερικές εβδομάδες στο κλουβί τότε μπορείτε να τα βάλετε στη κλούβα πτήσης με το υπόλοιπο σμήνος όπου και θα μεγαλώσουν και θα έχουν τη πρώτη τους πτερόρροια. Καλό είναι μέσα στις κλούβες να υπάρχουν πράγματα που να κρατούν στα μικρά το ενδιαφέρον, διαφορετικά θα ξεκινήσουν να τραβάνε το ένα τα φτερά του άλλου. Μια τέτοια συνήθεια είναι δύσκολο να κοπεί. Μπορείτε να έχετε ένα τσαμπί σπόρους ή φρέσκια πρασινάδα. 

 
Γύρω στις 6 με 8 εβδομάδες τα μικρά αρσενικά ξεκινάνε να κελαηδούν και να επιδεικνύονται. Όταν είστε σίγουροι ότι ένα πουλί κελαηδάει τότε μπορείτε να το πιάσετε και να του βάλετε ένα πλαστικό δακτυλίδι. Με αυτό τον τρόπο στη πάροδο του χρόνου όσο πουλιά δεν έχουν δακτυλίδια θα είναι θηλυκά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί αργότερα κάποιο «θηλυκό» να ξεκινήσει να κελαηδάει. Τα πλαστικά δακτυλίδια υπάρχουν σε πολλούς χρωματισμούς και με αυτό τον τρόπο μπορούμε να ξεχωρίζουμε και τις διαφορετικές οικογένειες.

Όταν τα μικρά ξεκινήσουν τη πρώτη πτερόρροια τους τότε δεν είναι ανάγκη να τα έχετε ξεχωριστά. Με την ολοκλήρωση της πτερόρροιας θα είναι πλέον 3 μηνών και θα έχουν αποκτήσει τον τελικό χρωματισμό τους. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να επιλέξετε ποια θα χρησιμοποιήσετε για την αναπαραγωγή της επόμενης χρονιάς, ποια θα κρατήσετε και ποια θα πουλήσετε.

Η όλη διαδικασία αναπαραγωγής όπως έχει περιγραφεί ολοκληρώνεται χωρίς πολλά προβλήματα. Στη πράξη όμως η ιστορία μπορεί να είναι εντελώς διαφορετική. Μπορεί να μην είναι όλες οι γέννες επιτυχημένες κάτι που συμβαίνει συνήθως στα νεαρά ζευγάρια. Εάν μετά από μια εβδομάδα κλωσσήματος τα αυγά δεν παρουσιάζουν καμία αλλαγή αυτό σημαίνει ότι δεν είναι γονιμοποιημένα και επομένως θα πρέπει να τα αφαιρέσετε. Βγάλτε τα αυγά, καθαρίστε τη φωλιά και δώστε νέο υλικό φωλιάς ώστε τα πουλιά να φτιάξουν νέα. 

 

 

 

 

Σημείωση

Οι πληροφορίες που αναφέρονται εδώ αφορούν τον ερασιτέχνη εκτροφέα και εκείνους που περιστασιακά έχουν τη διάθεση να φιλοξενήσουν τα συγκεκριμένα πουλιά

 

Επιστροφή
  
 
Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2014-16
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα.