Αρχική Οθόνη: Ταυτότητα | BIRDin | e-Shop ΕΙΔΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ GENETICS ONLINE ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΑ GALLERY ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

                         
Πληροφορίες

Τα παραδείσια πουλιά είναι σε γενικές γραμμές μικρόσωμα πουλιά, μάλλον ήσυχα με μέσο όρο ζωής από 4 έως 7 χρόνια. Δεν τους αρέσει η επαφή με τους ανθρώπους. Γι’ αυτό τον λόγο δεν είναι εκείνα τα πουλιά που θα τα πάρει κάποιος στο χέρι (σε αντίθεση με τους παπαγάλους). Επομένως αν έχετε στο μυαλό σας να παίζετε μαζί τους μάλλον θα πρέπει να επιλέξετε παπαγάλους.

 title=  title=  title=  title=  title=  title=
Bengalese Finch

Τα Bengalese Finches είναι  μικρά σκληραγωγημένα πουλιά, τα οποία δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις στην εκτροφή τους. Ονομάζονται και Κοινωνικοί Σπίνοι (Society Finces), αφού χρησιμοποιούνται σαν «θετοί γονείς». Δηλαδή αναλαμβάνουν το ρόλο της επώασης των αυγών αλλά και της ανατροφής των μικρών από πιο δύσκολα είδη παραδείσιων όπως είναι τα Gouldian Finches, όταν οι γονείς εγκαταλείψουν τη φωλιά τους. 

Από τη γέννηση των αυγών στην εκκόλαψη των νεοσσών

 

 

 

Αποφασίσατε να ξεκινήσετε την εκτροφή των Bengalese Finch;

 

Μερικές χρήσιμες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη δυνατή εκτροφή.

 

Εισαγωγή
Διαμονή
Διατροφή
Αναπαραγωγή
  Επιλογή ζευγαριών
  Προετοιμασία ζευγαριών
  Φωλιές, υλικό φωλιάς
  Από τη γέννηση αυγών στην εκκόλαψη νεοσσών
  Απογαλακτισμός νεοσσών
Μεταλλάξεις
Μεταλλάξεις - Σγουρά Bengalese Finch - Frill
  Αναγνώριση φύλου
Φωτογραφίες, Βίντεο

 

Πηγές: 

The Bengalese Finch, Fred Panjer and Jan Wigmore
National Bengalese Fanciers Association UK, NBFA 

The Australian Bengalese Breeders Society

http://www.australian-bengalese-finch.com

Finches, P. M. Soderberg

T.F.H Publications, 1984

Bird Behaviour, John Sparks

Hamlyn, 1975

Atlas of Living Australia

www.ala.org.au

Internet 

www.australian-bengalese-finch.com
www.nbfa.co.uk
www.aussiebengos.blogspot.com.au

  

 

 

 

 

 

 
In oder to buy our poster please email us to info@gouldianfinch.gr.
 

 

Γέννηση αυγών
Μετά από 9 – 10 ημέρες θα δείτε το πρώτο αυγό στη φωλιά. Ο αριθμός των αυγών ανά γέννα κυμαίνεται από 4-8. Εάν υπάρχουν παραπάνω από 8 αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν δύο θηλυκές στο κλουβί. Είναι καλό να επιθεωρείτε τη φωλιά τακτικά ώστε τα πουλιά να συνηθίσουν αυτή τη διαδικασία πριν ξεκινήσει η πρώτη γέννα. Δεν χρειάζεται να απομακρύνετε τα αυγά από τη φωλιά μιας και ξεκινάνε την εκκόλαψη από το τρίτο τέταρτο αυγό. Με αυτό τον τρόπο όταν θα εκκολαφθούν τα μικρά θα έχουν διαφορά 1-2 ημερών (το μικρότερο από το μεγαλύτερο).

Επώαση αυγών
Μετά από 3-4 ημέρες επώασης μπορείτε να ελέγξετε τα αυγά. Εάν τα αυγά είναι γονιμοποιημένα τότε θα δείτε τις πρώτες φλέβες μέσα από το κέλυφος όταν το φωτίσετε με ένα μικρό φακό [φωτό]. Εάν διαπιστώσετε ότι υπάρχουν μη γονιμοποιημένα αυγά τότε θα πρέπει να τα βγάλετε από τη φωλιά αν και μερικές φορές είναι χρήσιμο να αφήσετε ένα μη γονιμοποιημένο μέσα στη φωλιά. Αυτό βοηθάει τους γονείς να μη πατάνε τους νεαρούς νεοσσούς, κάτι που πολλές φορές μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Η περίοδος επώασης διαρκεί 12 με 14 ημέρες εξαρτάται από το πόσο αφοσιωμένα κλωσάνε τα αυγά οι γονείς. Μια καλή εκτίμηση είναι να υπολογίσετε 17 ημέρες από τη γέννηση του πρώτου αυγού.

Εκκόλαψη νεοσσών

Μερικές ημέρες πριν την εκκόλαψη θα πρέπει να παρέχετε στο ζευγάρι τη δυνατότητα μπάνιου ώστε με αυτό τον τρόπο να συντηρούν την κατάλληλη υγρασία μέσα στη φωλιά. Εάν η φωλιά είναι πολύ ξηρή τότε οι νεοσσοί μπορεί να δυσκολευτούν να σπάσουν το κέλυφος του αυγού με μοιραία αποτελέσματα.

 

 

Κάθε αυγό το οποίο είτε είναι σπασμένο είτε είναι λερωμένο πχ με ακαθαρσίες θα πρέπει να τα απομακρύνουμε ώστε να μη επηρεάσουν τα καλά αυγά. 

Πολλές φορές γονείς με μικρή εμπειρία στη προσπάθειά τους να διατηρήσουν καθαρά τους νεοσσούς τους τραυματίζουν με αποτέλεσμα πολλές φορές αυτοί να αιμορραγούν (συνήθως στις φτερούγες ή στα πόδια). Ένας νεοσσός που αιμορραγεί είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα έχει καλή κατάληξη. Πολλές φορές οι γονείς πετάνε έξω από τη φωλιά ένα μπορεί να οφείλεται στην άτυχη στιγμή. Αν όμως συμβεί σε όλους τους νεοσσούς τότε θα πρέπει να χωρίσετε το ζευγάρι και να μην το αφήσετε να ζευγαρώσει ξανά μαζί.

 

 

Περιστασιακά μπορεί να βρείτε ταϊσμένους νεοσσούς πεθαμένους στη φωλιά. Ο συνήθης ένοχος είναι η χαλασμένη αυγοτροφή (γι’ αυτό πρέπει να την αφαιρούμε από το κλουβί έγκαιρα) ή από πρασινάδα στην οποία έχουν αναπτυχθεί μύκητες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σημείωση

Οι πληροφορίες που αναφέρονται εδώ αφορούν τον ερασιτέχνη εκτροφέα και εκείνους που περιστασιακά έχουν τη διάθεση να φιλοξενήσουν τα συγκεκριμένα πουλιά

 

Επιστροφή
  
 
Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2014-16
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα.