Αρχική Οθόνη: Ταυτότητα | BIRDin | e-Shop ΕΙΔΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ GENETICS ONLINE ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΑ GALLERY ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

                         
Πληροφορίες

Τα παραδείσια πουλιά είναι σε γενικές γραμμές μικρόσωμα πουλιά, μάλλον ήσυχα με μέσο όρο ζωής από 4 έως 7 χρόνια. Δεν τους αρέσει η επαφή με τους ανθρώπους. Γι’ αυτό τον λόγο δεν είναι εκείνα τα πουλιά που θα τα πάρει κάποιος στο χέρι (σε αντίθεση με τους παπαγάλους). Επομένως αν έχετε στο μυαλό σας να παίζετε μαζί τους μάλλον θα πρέπει να επιλέξετε παπαγάλους.

 title=  title=  title=  title=  title=  title=
Bengalese Finch

Τα Bengalese Finches είναι  μικρά σκληραγωγημένα πουλιά, τα οποία δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις στην εκτροφή τους. Ονομάζονται και Κοινωνικοί Σπίνοι (Society Finces), αφού χρησιμοποιούνται σαν «θετοί γονείς». Δηλαδή αναλαμβάνουν το ρόλο της επώασης των αυγών αλλά και της ανατροφής των μικρών από πιο δύσκολα είδη παραδείσιων όπως είναι τα Gouldian Finches, όταν οι γονείς εγκαταλείψουν τη φωλιά τους. 

Αναπαραγωγή, Επιλογή ζευγαριών

 

 

 

Αποφασίσατε να ξεκινήσετε την εκτροφή των Bengalese Finch;

 

Μερικές χρήσιμες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη δυνατή εκτροφή.

 

Εισαγωγή
Διαμονή
Διατροφή
Αναπαραγωγή
  Επιλογή ζευγαριών
  Προετοιμασία ζευγαριών
  Φωλιές, υλικό φωλιάς
  Από τη γέννηση αυγών στην εκκόλαψη νεοσσών
  Απογαλακτισμός νεοσσών
Μεταλλάξεις
Μεταλλάξεις - Σγουρά Bengalese Finch - Frill
  Αναγνώριση φύλου
Φωτογραφίες, Βίντεο

 

Πηγές: 

The Bengalese Finch, Fred Panjer and Jan Wigmore
National Bengalese Fanciers Association UK, NBFA 

The Australian Bengalese Breeders Society

http://www.australian-bengalese-finch.com

Finches, P. M. Soderberg

T.F.H Publications, 1984

Bird Behaviour, John Sparks

Hamlyn, 1975

Atlas of Living Australia

www.ala.org.au

Internet 

www.australian-bengalese-finch.com
www.nbfa.co.uk
www.aussiebengos.blogspot.com.au

  

 

 

 

 

 

 
In oder to buy our poster please email us to info@gouldianfinch.gr.

 

 

Τα Bengalese είναι εύκολα στην αναπαραγωγή και πολύ αξιόπιστα όταν πρόκειται για την ανατροφή των μικρών τους. Σε γενικές γραμμές όταν τα πουλιά είναι σε καλές συνθήκες αναπαραγωγής τότε το αποτέλεσμα είναι το καλύτερο δυνατό. 

Για να έχετε τα αναμενόμενα αποτελέσματα θα πρέπει να λάβετε υπόψη τους εξής παράγοντες: 
 

 

η σωστή επιλογή πουλιών μπορεί να επιφέρει καλύτερα αποτελέσματα και με λιγότερα ζευγάρια από ότι η επιλογή κατώτερης ποιότητας πουλιών η οποία μπορεί να φέρει χειρότερα αποτελέσματα.

 

Η επιλογή πολλών ζευγαριών προϋποθέτει την ύπαρξη αντίστοιχων κλουβιών όπως επίσης κλουβιών στα οποία θα φιλοξενηθούν τα ανεξαρτητοποιημένα μικρά.

 

Όταν επιλέγετε τα ζευγάρια να λάβετε υπόψη την ηλικία τους. Τα πουλιά δεν πρέπει να είναι μικρότερα από 9 μηνών και μεγαλύτερα από 3 – 4 χρόνων μιας και θα υπάρξουν προβλήματα γονιμότητας. Είναι καλή ιδέα να ζευγαρώσετε ένα νεαρό (χρονιάρικο) πουλί με ένα έμπειρο ώστε το τελευταίο να μάθει πώς να ταΐζει και να προσέχει τα μικρά.

 

είναι καλή ιδέα να βάλετε ένα δύο μικρά σε άλλο ζευγάρι ώστε να τα μεγαλώσουν. Τα Bengalese ανατρέφουν κατ’ απαίτηση. Ένα, δύο μικρά ίσως να μη καλέσουν για φαγητό με αποτέλεσμα είτε να τα παραμελήσουν είτε να τα ταΐσουν ελάχιστα ώστε να τα διατηρήσουν στην ζωή αλλά όχι να μεγαλώσουν ικανοποιητικά. Σε μια φωλιά όμως με πέντε έξι μικρά σίγουρα θα υπάρχει κάποιο που θα φωνάξει για φαγητό και αυτό θα παρακινήσει και τα υπόλοιπα. Εάν είναι δυνατόν να βάλετε τα μικρά σε θετούς γονείς διαφορετικού χρώματος ώστε μετά να είστε σε θέση να τα ξεχωρίσετε.

 

πριν βάλετε τα πουλιά για αναπαραγωγή καλό είναι να αριθμήσετε τα κλουβιά. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να κρατάτε αρχείο ποια πουλιά είναι σε ποιο κλουβί. Θα πρέπει επίσης να κρατήσετε στο αρχείο σας το χρώμα και τον αριθμό των δακτυλιδιών των ενήλικων πουλιών. 

   

Είναι σημαντικό να κρατάτε πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των αυγών σε κάθε γέννα, πόσα είναι γονιμοποιημένα και πόσα όχι, εάν ταΐζουν τα μικρά τους ή όχι, ποια είναι η προβλεπόμενη ημερομηνία εκκόλαψης, η πραγματική ημερομηνία εκκόλαψης όπως και το φύλο και το χρώμα και το δακτυλίδι των μικρών (πληροφορίες που συμπληρώνονται και σε μεταγενέστερη ημερομηνία).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Σημείωση

Οι πληροφορίες που αναφέρονται εδώ αφορούν τον ερασιτέχνη εκτροφέα και εκείνους που περιστασιακά έχουν τη διάθεση να φιλοξενήσουν τα συγκεκριμένα πουλιά

 

Επιστροφή
  
 
Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2014-16
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα.