Αρχική Οθόνη: Ταυτότητα | BIRDin | e-Shop ΕΙΔΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ GENETICS ONLINE ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΑ GALLERY ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

                         
Πληροφορίες

Τα παραδείσια πουλιά είναι σε γενικές γραμμές μικρόσωμα πουλιά, μάλλον ήσυχα με μέσο όρο ζωής από 4 έως 7 χρόνια. Δεν τους αρέσει η επαφή με τους ανθρώπους. Γι’ αυτό τον λόγο δεν είναι εκείνα τα πουλιά που θα τα πάρει κάποιος στο χέρι (σε αντίθεση με τους παπαγάλους). Επομένως αν έχετε στο μυαλό σας να παίζετε μαζί τους μάλλον θα πρέπει να επιλέξετε παπαγάλους.

 title=  title=  title=
Cordon Blue Waxbill 

Ανήκει στην ομάδα Uraeginthus και ξεχωρίζονται για το απαλό πέταγμα τους που συγκρίνεται με πέταγμα μιας μικρής πεταλούδας. Στη φύση τα πουλιά αυτά ζούνε σε μικρά σμήνη. Είναι ευαίσθητα στην αλλαγή θερμοκρασίας.

Εισαγωγή

 

 

Αποφασίσατε να ξεκινήσετε την εκτροφή των Cordon Blue Waxbill;

 

Μερικές χρήσιμες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη δυνατή εκτροφή.

 

Εισαγωγή
Διαμονή
Διατροφή
Αναπαραγωγή
Μεταλλάξεις
Αναγνώριση φύλου
Φωτογραφίες, Βίντεο

 

Πηγές: 

Finches, P. M. Soderberg

T.F.H Publications, 1984

Bird Behaviour, John Sparks

Hamlyn, 1975

Bird Life international

http://www.birdlife.org

 

 

 

 

 

 

Είναι μικρά πουλάκια που έχουν μήκος 10 με 11 εκατοστά. Κατάγονται από τη Αφρική.
Το είδος αυτό ανήκει στην οικογένεια Estrildidae στο γένος Uraeginthus. 

 

Στη φύση συναντάμε 3 υποείδη:

 

Cordon Blue με γαλάζιο στήθος (Uraeginthus angolensis),
Cordon Blue με γαλάζιο καπέλο (Uraeginthus cyanocephalus) 
Cordon Blue με κόκκινα μάγουλα (Uraeginthus bengalus) 

 

Τα Cordon Blue ξεχωρίζουν για το απαλό πέταγμα τους που συγκρίνετε με πέταγμα μιας μικρής πεταλούδας. Τα πουλιά αυτά συχνά φτερουγίζοντας στον αέρα παραμένουν σε μια θέσει όπως ακριβώς μια πεταλούδα πάνω από ένα λουλούδι. Στο γένος των παραδείσιων πουλιών με αυτό το τρόπο πετάγματος Uraeginthus ανήκουν και παραδείσια πουλιά όπως:
 
• Violet-eared Waxbill (Uraeginthus granatinus)
• Purple Grenadier (Uraeginthus ianthinogaster)
 
Το φτέρωμα όλων των Uraeginthus είναι πολύ όμορφο και σε όλα τα είδη επικρατεί το γαλάζιο  καφέ ή μόνο με καφέ χρώμα. 

 

Τα πούλια αυτά τα εκτρέφουν με την επιτυχία στην Αμερική και Ευρώπη επειδή έχουν μεγάλη ζήτηση από ερασιτέχνες και επαγγελματίες εκτροφείς κυρίως για την ομορφιά τους. Όμως η δυσκολία στην αναπαραγωγή, οι ιδιαίτερες προτίμησες τους στη διατροφή και η ευαισθησία του είδους στις κλιματικές αλλαγές το καθιστούν μια δύσκολη επιλογή. 


Στη χώρα μας τα πουλιά αυτά θεωρούνται αρκετά σπάνια ενώ πριν 10 περίπου χρόνια ήταν πολύ πιο εύκολα να τα βρεις στα καταστήματα η στις συλλογές τον μεγάλων εκτροφέων. Τα πουλιά του γένους  Uraeginthus αξίζουν να τους δώσουμε μεγαλύτερη σημασία ώστε σταδιακά να γίνει πάλι ένα δημοφιλές είδος παραδείσιων πουλιών στην Ελλάδα.

 

Στον παραπάνω χάρτη φαίνονται οι περιοχές που συναντώνται τα διάφορα είδη Cordon Blue. Με πράσινο χρώμα είναι η περιοχή που ζει και αναπαράγεται το Red-cheeked Cordon-Blue, με μοβ χρώμα είναι η περιοχή που ζει το Blue-breasted Cordon Blue και με κόκκινο χρώμα η περιοχή που ζει το Blue-capped Cordon-Blue.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιστροφή
  
 
Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2014-16
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα.