Αρχική Οθόνη: Ταυτότητα | BIRDin | e-Shop ΕΙΔΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ GENETICS ONLINE ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΑ GALLERY ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

                         
Πληροφορίες

Τα παραδείσια πουλιά είναι σε γενικές γραμμές μικρόσωμα πουλιά, μάλλον ήσυχα με μέσο όρο ζωής από 4 έως 7 χρόνια. Δεν τους αρέσει η επαφή με τους ανθρώπους. Γι’ αυτό τον λόγο δεν είναι εκείνα τα πουλιά που θα τα πάρει κάποιος στο χέρι (σε αντίθεση με τους παπαγάλους). Επομένως αν έχετε στο μυαλό σας να παίζετε μαζί τους μάλλον θα πρέπει να επιλέξετε παπαγάλους.

 title=  title=  title=
 
Cordon Blue Waxbill 

Ανήκει στην ομάδα Uraeginthus και ξεχωρίζονται για το απαλό πέταγμα τους που συγκρίνετε με πέταγμα μιας μικρής πεταλούδας. Στη φύση τα πουλιά αυτά ζούνε σε μικρά σμήνη. Είναι ευαίσθητα στην αλλαγή θερμοκρασίας.

Διατροφή

 

 

Αποφασίσατε να ξεκινήσετε την εκτροφή των Cordon Blue Waxbill;

 

Μερικές χρήσιμες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη δυνατή εκτροφή.

 

Εισαγωγή
Διαμονή
Διατροφή
Αναπαραγωγή
Μεταλλάξεις
Αναγνώριση φύλου
Φωτογραφίες, Βίντεο

 

Πηγές: 

Finches, P. M. Soderberg

T.F.H Publications, 1984

Bird Behaviour, John Sparks

Hamlyn, 1975

Bird Life international

http://www.birdlife.org

 

 

 

 

 

 

Στη φύση τα Cordon Blue όπως και αλλα Uraeginthus τρέφονται στο έδαφος κυρίως με σπόρους και με μικρά έντομα. Στην αιχμαλωσία πρέπει να τους παρέχετε μίγμα από πολύ ψηλούς σπόρους. Tην ανάγκη του θα καλύψει ένα καλό μείγμα σπόρων σαν βασική τροφή σε συνδυασμό με μικρή ποσότητα μείγμα για εντομοφάγα. 

 

θα φάει με μεγάλη όρεξη ant eggs (αυγα μυρμηκικού), mealworms και Buffaloworms (5-10 σκουλήκια ανά ζευγάρι, μερικές μέρες τη εβδομάδα). Καλό θα ήτανε να τους προσφέρουμε συχνά τα βλαστωμένα σπόρια και άγρια χόρτα. Τους αρέσουν να τρώνε μισοβρασμένα μαλακά σπόρια που μπορείτε να προσθέσετε στην αυγοτροφη η σε ξεχωριστή ταΐστρα.

 

 

Προσοχή! 

Αρρωσταίνουν πολύ εύκολο από βρώμικο νερό. Δεν αντέχουν έλλειψη του.

  


Σε ένα 24ωρο ένα Gordon Blue καταναλώνει μίγμα σπόρων με ποσότητα περίου 1,5-2 κουταλιές του γλυκού.

 

Ζωντανή τροφή για αυτά τα πουλιά είναι απαραίτητη. Δύσκολο να πετύχει κανεις στην αναπαραγωγή τους αν δεν τους παρέχει πλούσιο μίγμα για εντομοφάγα η ζωντανά έντομα. Η ζωοτροφή είναι απαραίτητη ειδικά τη περίοδο ανατροφής των νεοσσών.

 

Τα ζωντανά mealworms και αλλα ζωντανά σκουλήκια για πουλιά (που αγοράζετε από καταστήματα peto shop) πρέπει να τα δίνετε σε ένα χαμηλό μπολάκι. Το ζωντανό φαγητό για να τραβάει τη προσοχή τον πουλιών πρέπει να κουνιέται και να φαίνεται ενδιαφέρον και νόστιμο. Έτσι προτείνουμε να βάλετε στο μπολ 3 χιλιοστά νερό και μέσα να βάλετε λίγα σκουλήκια mealworms. Έτσι τα σκουλήκια θα παραμένουν στη ζωή πιο πολύ ώρα και θα κουνιούνται ασταμάτητα και θα τραβήξουν προσοχή των πουλιών.

 

δεν τους αρέσει ιδιαίτερα το βραστό αυγό και η αυγοτροφη. Πολλέ φορές τα πουλιά αυτά αρνιούνται να τρώνε η τρώνε πολύ λίγοα χωρίς πολύ ενθουσιασμό. Προτείνουμε να μην απογοητεύεστε και να συνεχίσετε να τους προσφέρετε την αυγοτροφη προσθέτοντας μέσα μερικά ζωντανά έντομα ή τροφή για εντομοφάγα. 

 

Προσοχή! 

Αυτός ο συνδυασμός αυγοτροφής χαλάει πολύ γρήγορα και πρέπει να τη αλλάξετε σε 2 ώρες αν έχουμε υψηλές θερμοκρασίες ή σε 5 ώρες αν βρίσκονται σε χώρο με χαμηλές θερμοκρασίες.

  

 

Τα παραδείσια πουλια Cordon Blue όπως και αλλα Uraeginthus έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Μέταλλα & Ιχνοστοιχεία, δεν μπορούν να δημιουργηθούν από τον οργανισμό και πρέπει προσλαμβάνονται από την τροφή. Να τους δίνετε τακτικά βιταμίνες. Επίσης συμπλήρωμα ασβεστίου, κόκκαλο σουπιάς και μικρά όστρακα (ιώδιο) είναι απαραίτητα να υπάρχουν στο κλουβί

 

Τα πουλιά αυτά έχουν πολύ γρήγορο μεταβολισμό και έτσι σε λίγες ημερες μπορούν να αδειάσουν όλες αποθήκες του οργανισμού τους και θα ψάχνουν τις πηγές για να τα αναπληρώνουν. Συχνά προτείνουν να βάζετε στις ποτίστρες τους νερό με ιχνοστοιχεία από τα μπουκάλια με μεταλλικό νερό που μπορείτε να βρείτε στα supermarket.

 

 

 

 

 

 

Επιστροφή
  
 
Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2014-16
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα.