Αρχική Οθόνη: Ταυτότητα | BIRDin | e-Shop ΕΙΔΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ GENETICS ONLINE ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΑ GALLERY ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

                         
Πληροφορίες

Τα παραδείσια πουλιά είναι σε γενικές γραμμές μικρόσωμα πουλιά, μάλλον ήσυχα με μέσο όρο ζωής από 4 έως 7 χρόνια. Δεν τους αρέσει η επαφή με τους ανθρώπους. Γι’ αυτό τον λόγο δεν είναι εκείνα τα πουλιά που θα τα πάρει κάποιος στο χέρι (σε αντίθεση με τους παπαγάλους). Επομένως αν έχετε στο μυαλό σας να παίζετε μαζί τους μάλλον θα πρέπει να επιλέξετε παπαγάλους.

 title=  title=  title=
Cordon Blue Waxbill 

Ανήκει στην ομάδα Uraeginthus και ξεχωρίζονται για το απαλό πέταγμα τους που συγκρίνετε με πέταγμα μιας μικρής πεταλούδας. Στη φύση τα πουλιά αυτά ζούνε σε μικρά σμήνη. Είναι ευαίσθητα στην αλλαγή θερμοκρασίας.

Διαμονή

 

 

Αποφασίσατε να ξεκινήσετε την εκτροφή των Cordon Blue Waxbill;

 

Μερικές χρήσιμες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη δυνατή εκτροφή.

 

Εισαγωγή
Διαμονή
Διατροφή
Αναπαραγωγή
Μεταλλάξεις
Αναγνώριση φύλου
Φωτογραφίες, Βίντεο

 

Πηγές: 

Finches, P. M. Soderberg

T.F.H Publications, 1984

Bird Behaviour, John Sparks

Hamlyn, 1975

Bird Life international

http://www.birdlife.org

 

 

 

 

 

 

Οι συνθήκες διαμονής και η φροντίδα που χρειάζονται όλα τα πουλιά του γένους Uraeginthus είναι περίπου ίδια. Έτσι οι πληροφορίες για τη διαμονή και τη διατροφή του συγκεκριμένου είδος μπορεί να χρησιμοποιηθούν και για τα άλλα παραδείσια πουλιά του γένους Uraeginthus.

 

Στη φύση τα πουλιά αυτά ζούνε σε μικρά σμήνη. Είναι ευαίσθητα στην αλλαγή θερμοκρασίας. Ιδανική θερμοκρασία για αυτά τα πουλιά είναι 23-27ο C. Δείχνουν ιδιαίτερη αντοχή στην αύξηση της θερμοκρασίας τουλάχιστον μέχρι 30ο C. Η θερμοκρασία κάτω από 15ο C μπορεί να αποβεί μοιραία για τα πουλιά. Τα πουλιά αυτά προτιμούν στεγνό κλίμα χωρίς μεγάλη υγρασία. Όμως επίσης τους αρέσει πολύ το νερό και πρέπει συχνά να τους δίνετε τη δυνατότητα να κάνουν μπάνιο.

 

 

Τα Cordon Blue δεν κοιμούνται στη φωλιά τη νύχτα (εκτός αν κλωσάνε αυγά η έχουν μικρά). Συνήθως κοιμούνται στα κλαδάκια πολύ κοντά το ένα στο άλλο.

 

Τα Cordon Blue μπορείτε να κρατάτε σε μεγάλα κλουβιά η κλούβες πτήσης μαζί με άλλα πουλιά.  Δεν συνίσταται να έχετε μαζί ζευγάρια από αυτό το είδος και από άλλη είδη του ίδιου γένους. Τα πουλιά αυτά γίνονται πολύ επιθετικά στα άλλα πουλιά του ίδιου είδους και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα έχετε προβλήματα και πολύ έντονους τσακωμούς ειδικά κατά τη περίοδο της αναπαραγωγής. 

Συχνά τα αρσενικά Cordon Blue επιτίθενται και στα άλλα πουλιά της κλούβας. 

 

Τέτοια πουλιά καλύτερα να τα κρατάτε με άλλα, πιο μεγάλα στο μέγεθος και ήρεμα στο χαρακτήρα παραδείσια πουλιά. 

 

 

Προσπαθήστε να τους προσφέρετε όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο για να πετάνε. Τους αρέσει να περιπλανώνται ανάμεσα σε στεγνούς θάμνους.


Το κλειδί τις επιτυχίας για την αναπαραγωγή τους είναι το μεγάλο κλουβί και καλή πλούσια διατροφή. Η επιθετικότητα τους εμφανίζεται έντονα σε μικρά κλουβιά, ενώ στα μεγάλα (κλούβες πτήσης) που υπάρχει αρκετός χώρος είναι δύσκολο τα άλλα πουλιά να μη παραβιάσουν το χώρο ενός ζευγαριού Cordon Blue.

 

Με τη καλή φροντίδα θα ακούσετε τα πουλιά σας να τραγουδάνε. Μην μπερδευτείτε!!! Και αρσενικό και το θηλυκό Cordon Blue τραγουδάνε πολύ καλά.
  

 

 

 

 

 

Επιστροφή
  
 
Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2014-16
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα.