Πληροφορίες

Τα παραδείσια πουλιά είναι σε γενικές γραμμές μικρόσωμα πουλιά, μάλλον ήσυχα με μέσο όρο ζωής από 4 έως 7 χρόνια. Δεν τους αρέσει η επαφή με τους ανθρώπους. Γι’ αυτό τον λόγο δεν είναι εκείνα τα πουλιά που θα τα πάρει κάποιος στο χέρι (σε αντίθεση με τους παπαγάλους). Επομένως αν έχετε στο μυαλό σας να παίζετε μαζί τους μάλλον θα πρέπει να επιλέξετε παπαγάλους.

 title=  title=  title=  title=  title=  title=
Zebra Finch

Είναι μικρά και ζωηρά, έχουν ωραίους χρωματικούς συνδυασμούς και η επιστημονική τους ονομασία είναι Taeniopygia guttata. Δεν είναι άλλα παρά τα δημοφιλή Zebra finch ή αλλιώς όπως τα έχουμε συνηθίσει Ζεμπράκια. Το δραστήριο αυτό πουλί κατάγεται από Αυστραλία και δεν ξεπερνά στο μήκος τα 11 εκατοστά.

 

Εισαγωγή

 

 

Αποφασίσατε να ξεκινήσετε την εκτροφή των Zebra Finch;

 

Μερικές χρήσιμες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη δυνατή εκτροφή.

 

Εισαγωγή
Διαμονή
Διατροφή
Αναπαραγωγή
Μεταλλάξεις
Αναγνώριση φύλου
Φωτογραφίες, Βίντεο

 

Πηγές: 

Finches, P. M. Soderberg

T.F.H Publications, 1984

Bird Behaviour, John Sparks

Hamlyn, 1975

Atlas of Living Australia

www.ala.org.au

Internet

www.efinch.com
www.zebrafinch.com

 

 

 

 

 

 

 

Το ζωηρό αυτό πουλάκι αυτό κατάγεται από την Αυστραλία όπου ζει στις ανοικτές περιοχές, σαβάνες και έρημους σε σμήνη 50-100 πουλιών. Δεν ανήκει στα ωδικά πουλιά και δεν φημίζεται για το καλό κελάηδισμα. 

 

Στην Ευρώπη εισήχθηκε για πρώτη φορά το 1879.

 

 

Τα συναντάμε συχνά στα pet shop και συνήθως έχουν μεγάλη επιλογή από μεταλλάξεις. Τα πουλάκια αυτά είναι πολύ εύκολα στη αναπαραγωγή και δεν έχουν κάποιες ειδικές απαιτήσεις στη καθημερινή τους φροντίδα. Είναι κατάλληλα για αρχάριους εκτροφείς. 

 

Για τους έμπειρους εκτροφείς παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι διάφορες μεταλλάξεις που έχουν δημιουργηθεί όπως επίσης και η εκτροφή εκθεσιακών πουλιών που είναι εμφανώς μεγαλύτερα σε μέγεθος πουλιά. 

 

Στην επόμενη εικόνα φαίνεται η κατανομή του πληθυσμού στην ήπειρο της Ασυτραλίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιστροφή

 

  

 
Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2013
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα (www.windsa.me).