Αρχική Οθόνη: Ταυτότητα | BIRDin | e-Shop ΕΙΔΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ GENETICS ONLINE ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΑ GALLERY ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

                         
Πληροφορίες

Τα παραδείσια πουλιά είναι σε γενικές γραμμές μικρόσωμα πουλιά, μάλλον ήσυχα με μέσο όρο ζωής από 4 έως 7 χρόνια. Δεν τους αρέσει η επαφή με τους ανθρώπους. Γι’ αυτό τον λόγο δεν είναι εκείνα τα πουλιά που θα τα πάρει κάποιος στο χέρι (σε αντίθεση με τους παπαγάλους). Επομένως αν έχετε στο μυαλό σας να παίζετε μαζί τους μάλλον θα πρέπει να επιλέξετε παπαγάλους.

 title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title=
 
Cuban Finch 

Τα Cuban Finches (Tiaris canora) κατάγεται από την Κούβα και το μέγεθός του δεν ξεπερνά τα 10 εκ. Δικαιωματικά θεωρείται από τα πιο μικρά είδη. Στην φύση ζει σε κοπάδια  κοντά σε θάμνους όπου και αναπαράγονται. Τα τελευταία χρόνια ο πληθυσμός τους έχει ελαττωθεί σημαντικά. Άλλες ονομασίες του είδους: Melodius Finch, Grassquit, Cuban Grassquit, Cuban Melodious Grassquit.

Εισαγωγή

 

 

Αποφασίσατε να ξεκινήσετε την εκτροφή των Cuban Finch;

 

Μερικές χρήσιμες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη δυνατή εκτροφή.

 

Εισαγωγή
Διαμονή
Διατροφή
Αναπαραγωγή
Μεταλλάξεις
Αναγνώριση φύλου
Φωτογραφίες, Βίντεο

 

Πηγές: 

Finches, P. M. Soderberg

T.F.H Publications, 1984

Bird Behaviour, John Sparks

Hamlyn, 1975

http://www.amadina.ru/

http://www.feathered.flyer.co.uk/finches/cuban.html

http://birdcare.com.au/cuban_finch.htm

http://www.aussiefinchbreeder.com/CubanGrass.htm

http://www.birdsrus.com.au/?page=112

http://www.finchinfo.com/birds/finch...ious_finch.php

http://www.aviculturalsocietynsw.org/CubanFinch.htm

http://blogs.thatpetplace.com/thatbi...ous-grassquit/

http://el.wikipedia.org/wiki/Αγρωστώδη 

 

 

 

 

 

Ανήκει στην οικογένεια των Finches και θεωρείται από τα πιο μικρά είδη της. Δεν έχει κανένα υποείδος αλλά συγγενεύει πολύ με το Olive Finch (Tiaris Olivacea). 

 

 
Το μέγεθός του φτάνει περίπου μέχρι 10 cm (90 - 100 mm ή 3,5 έως 4 ίντσες) και το βάρος του περίπου 8 γραμμάρια.

 
Ζει περίπου μέχρι 7 χρόνια.

 
Προέρχεται, όπως λέει και το όνομά του, κατά κύριο λόγο από την Κούβα αλλά και από τα γύρω νησιά της Καραϊβικής θάλασσας όπως η Τζαμάικα, οι Μπαχάμες και τα νησιά Turks & Caicos. Είναι ενδημικά πουλιά σε όλη την περιοχή της Κούβας αλλά εκπρόσωποι του είδους έχουν βρεθεί ακόμα και στη Φλώριντα. 
 
Στην άγρια ζωή αυτά τα πουλιά ζουν σε κοπάδια μέχρι 20 άτομα, αγαπούν τους θάμνους όπου και εκεί αναπαράγονται. Ο βιότοπός τους δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από θαμνώδεις και αραιωμένες δασώδεις περιοχές, λιβάδια, δασικές άκρες και γεωργικές εκτάσεις. Παρόλα αυτά έχει βρεθεί και ένας μικρός πληθυσμός σε κατοικημένες περιοχές. 

 

Στο είδος αυτό έχει ελαττωθεί σημαντικά ο πληθυσμός του τα τελευταία χρόνια με αιτίες το μειωμένο φάσμα των εκτάσεων που ζουν καθώς και η μεγάλη λαθροθηρία που λαμβάνει χώρα.

 
Είναι τέτοια η επερχόμενη απειλή, ώστε το κουβανέζικο υπουργείο Επιστημών Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος να πάρει μέτρα για να μεγαλώσει τις εδαφικές εκτάσεις προστασίας του, την απαγόρευση για την παγίδευση άγριων πτηνών καθώς επίσης προωθεί ενημερώσεις σε σχολεία και άλλα δημόσια φόρουμ για τη διαβίωση και την προστασία αυτών των πουλιών.

 
Αν και είναι πουλιά από την Κούβα, η Αυστραλία έχει τη μεγαλύτερη διαθεσιμότητα αυτού του είδους, καθώς είναι αντικείμενο τακτικών εκτροφών εδώ και πολλά χρόνια και είναι πολύ δημοφιλή εκεί.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιστροφή
  
 
Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2014-16
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα.