Αρχική Οθόνη: Ταυτότητα | BIRDin | e-Shop ΕΙΔΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ GENETICS ONLINE ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΑ GALLERY ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

                         
Πληροφορίες

Τα παραδείσια πουλιά είναι σε γενικές γραμμές μικρόσωμα πουλιά, μάλλον ήσυχα με μέσο όρο ζωής από 4 έως 7 χρόνια. Δεν τους αρέσει η επαφή με τους ανθρώπους. Γι’ αυτό τον λόγο δεν είναι εκείνα τα πουλιά που θα τα πάρει κάποιος στο χέρι (σε αντίθεση με τους παπαγάλους). Επομένως αν έχετε στο μυαλό σας να παίζετε μαζί τους μάλλον θα πρέπει να επιλέξετε παπαγάλους.

 title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title=
 
Cuban Finch 

Τα Cuban Finches (Tiaris canora) ανήκουν στην οικογένεια των Finches και θεωρείται από τα πιο μικρά είδη της.

Αναπαραγωγή

 

 

Αποφασίσατε να ξεκινήσετε την εκτροφή των Cuban Finch;

 

Μερικές χρήσιμες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη δυνατή εκτροφή.

 

Εισαγωγή
Διαμονή
Διατροφή
Αναπαραγωγή
Μεταλλάξεις
Αναγνώριση φύλου
Φωτογραφίες, Βίντεο

 

Πηγές: 

Finches, P. M. Soderberg

T.F.H Publications, 1984

Bird Behaviour, John Sparks

Hamlyn, 1975

http://www.amadina.ru/

http://www.feathered.flyer.co.uk/finches/cuban.html

http://birdcare.com.au/cuban_finch.htm

http://www.aussiefinchbreeder.com/CubanGrass.htm

http://www.birdsrus.com.au/?page=112

http://www.finchinfo.com/birds/finch...ious_finch.php

http://www.aviculturalsocietynsw.org/CubanFinch.htm

http://blogs.thatpetplace.com/thatbi...ous-grassquit/

http://el.wikipedia.org/wiki/Αγρωστώδη 

 

 

 

 

 

Τα Cuban Finch φτάνουν σε σεξουαλική ωριμότητα στην ηλικία των 4 μηνών. Ωστόσο θα πρέπει να μπαίνουν στην φάση της αναπαραγωγής όταν φτάσουν τους 10 με 12 μήνες. Οι εκτροφείς προτείνουν ότι θα υπάρχουν καλύτερα αποτελέσματα σε ένα ζευγάρι όταν η περίοδος αναπαραγωγής είναι στην ηλικία από 2 έως 5 χρονών, αν αναλογιστούμε ότι ζουν μέχρι τα 7 τους χρόνια. 
 
Υπάρχει μια ιεροτελεστία πριν το ζευγάρωμα. Το αρσενικό ορίζει το χώρο του και μαζί με το θηλυκό του αρχίζουν το τραγούδι. Στα νεαρά ζευγάρια υπάρχει ένα όμορφο ντουέτο (κυρίως όμως το αρσενικό στο θηλυκό) και το αρσενικό ταΐζει το θηλυκό. Έτσι ενισχύεται το δέσιμο του ζευγαριού που παραμένει και στη συνέχεια. Στα παλαιότερα ζευγάρια χάνεται αυτό το ντουέτο και πλέον τραγουδάει λίγο στο θηλυκό μόνο το αρσενικό και το ταΐζει στο στόμα πριν την ένωση. Το θηλυκό όταν είναι έτοιμο, θα σκύψει το κεφάλι μπροστά, θα σηκώσει την ουρά του για να δεχτεί το ζευγάρωμα από το αρσενικό. 
 
Η φωλιά μπορεί είναι κλειστού τύπου (καλαθάκι - ξύλινη) ή ανοιχτού τύπου καλαθάκι. Τα Cuban Finch στη φύση προτιμούν κλαδάκια, πούπουλα και ξερά χόρτα. Ίνες από καρύδα και άλλα ινώδη υλικά καθώς και αγνό βαμβάκι για υπόστρωμα είναι υλικά που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα και θα αρχίσουν και τα δυο μαζί την κατασκευή της φωλιάς τους, η οποία θα διαρκέσει 4 μέρες περίπου. Αν είναι σε μεγάλο εκτροφείο, θα προτιμήσουν θάμνους και θα αρχίσουν το χτίσιμο με κλαδάκια και ξερά χόρτα. 

 
 

Το θηλυκό γεννάει 2-4 άσπρα με κοκκινοκαφέ κηλίδες αυγά και τα κλωσσάει μόνο του, ενώ το αρσενικό προστατεύει τη φωλιά. Αυτό το είδος είναι πολύ ανήσυχο στην ανθρώπινη (ή όποιδήποτε άλλη) παρουσία, γι’ αυτό το αρσενικό σφυρίζει σαν να σημάνει συναγερμό στο θηλυκό το οποίο κλωσσά. Τότε το θηλικό εγκαταλείπει όσο πιο διακριτικά μπορεί τη φωλιά μέχρι να φύγει κίνδυνος. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποφεύγεται ο έλεγχος στη φωλιά γιατί το ζευγάρι πολύ εύκολα μπορεί να εγκαταλείψει την φωλιά του. 

 

Είναι πολύ καλοί γονείς μέχρι να απογαλακτιστούν τα μωρά και προσέχουν η φωλιά τους να είναι ιδιαίτερα καθαρή από κουτσουλιές. Μετά από 12 με 14 μέρες εκκόλαψης βγαίνουν οι νεοσσοί από το αυγό και αποκτούν όλο το φτέρωμα τους σε 14 μέρες όπου και μπορούν να πετάξουν. Και οι δυο γονείς ταΐζουν τα μωρά. Μπορούν να βγουν από την φωλιά πριν ολοκληρώσουν όλο τους το φτέρωμα. 

 

Απογαλακτίζονται σε 3-4 εβδομάδες μετά τη γέννησή τους. Μόλις ανεξαρτητοποιηθούν οι νεοσσοί, πρέπει άμεσα να χωριστούν από τους γονείς γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το αρσενικό να σκοτώσει τα μικρά.
Σε περίοδο αναπαραγωγής χρειάζονται πρωτεΐνη και πρέπει να υπάρχουν στο μενού ζωντανή τροφή όπως σκουλήκια mealworms, καθώς και αυγό.

 
Αν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες στο κλουβί και πλούσια διατροφή, τα Cuban Finch μπορούν να αναπαράγονται όλο το χρόνο. Κάτι που όμως πρέπει να αποφεύγεται γιατί τα ζευγάρια θα εξαντληθούν από τις πολλές γέννες κατάσταση που μπορεί να τα οδηγήσει σε πρόωρο θάνατο. 

 

Επιστροφή
  
 
Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2014-16
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα.