Αρχική Οθόνη: Ταυτότητα | BIRDin | e-Shop ΕΙΔΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ GENETICS ONLINE ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΑ GALLERY ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

                         
Πληροφορίες

Τα παραδείσια πουλιά είναι σε γενικές γραμμές μικρόσωμα πουλιά, μάλλον ήσυχα με μέσο όρο ζωής από 4 έως 7 χρόνια. Δεν τους αρέσει η επαφή με τους ανθρώπους. Γι’ αυτό τον λόγο δεν είναι εκείνα τα πουλιά που θα τα πάρει κάποιος στο χέρι (σε αντίθεση με τους παπαγάλους). Επομένως αν έχετε στο μυαλό σας να παίζετε μαζί τους μάλλον θα πρέπει να επιλέξετε παπαγάλους.

 title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title=
Τάισμα στο χέρι 

Ο νεοσσός που μόλις βγήκε από το αυγό είναι με ροζ δέρμα και φαίνεται να είναι πολύ αδύναμος. Όμως μετά από λίγα λεπτά καμία φορά μια ώρα αρχίζει να ζητάει για τροφή σηκώνοντας το κεφάλι του προς το πάνω.

Εισαγωγή

  

 

Προέκυψε η ανάγκη να ταΐσετε τα νεογέννητα παραδείσιά σας.  

   

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές οι οποίες θα σας βοηθήσουν να μεγαλώσετε τα νεογέννητα παραδείσια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

Εισαγωγή
Εκκολαπτηριο - Incubator
Θερμοθάλαμος - Brooder
Απαραίτητος εξοπλισμός
Κρέμα για τάισμα νεοσσών
Το τάισμα νεοσσών
Απογαλακτισμός
 
Φωτογραφίες, Βίντεο

 

 

 

 

 

 

 

 

Στα παραδείσια η επώαση των αυγών συνήθως διαρκεί 14 -15 ημέρες. Σε αυτό το χρονικό διάστημα θα πρέπει να ελέγξουμε τα αυγά και να επιβεβαιώσουμε ότι είναι γόνιμα. Την πρώτη Ωοσκόπηση μπορούμε να την κάνουμε από την 4η έως την 6η ημέρα από την έναρξη της επώασης!

 

Νεογέννητα

Ο νεοσσός μόλις βγει από το αυγό έχει ροζ δέρμα και φαίνεται να είναι πολύ αδύναμος. Μετά από λίγα λεπτά και καμία φορά μια ώρα αρχίζει να ζητάει τροφή σηκώνοντας το κεφάλι του προς το πάνω. Εκεί μπορείτε να παρατηρήσετε ότι κάθε είδος σπίνου έχει δικό του διαφορετικό σχέδιο μέσα στο στόμα (Mouth marks). Τα Gouldians και τα Parrot finches έχουν 4 φωσφορίζουσες μπάλες στη άκρη του ράμφος. Αυτό βοηθάει στους γονείς να αναγνωρίζουν τα μωρά τους και να βρίσκουν μέσα στη σκοτεινή φωλιά το στόμα των μικρών.

 

 

Συνήθως οι γονείς αρχίζουν να ταΐζουν τα μωρά μέσα σε λίγες ώρες και καμία φορά μετά από 20 ώρες. Να ξέρετε ότι το μωρό που βγαίνει από το αυγό έχει ακόμα μέσα στο στομάχι του λίγο από τον κρόκο του αυγού. Αυτός ο κρόκος είναι το φαγητό του για πρώτες ώρες της ζωής του. Ένα νεογέννητο μπορεί να αντέξει χωρίς τάισμα γύρο στα 24 ώρες καταναλώνοντας το κρόκο που έχει μείνει στο στομάχι του. Μην βιασθείτε να πάρετε απόφαση για τάισμα στο χέρι. Περιμένετε λίγες ώρες ακόμα και σιγουρευτείτε 100% ότι οι γονείς δεν ταΐζουν τα μικρά.

    

 

 

Προσοχή! 

Μην ταΐζεται στο χέρι νεογέννητα μωρά χωρίς λόγο μόνο και μόνο από την περιέργειά σας.

 

 

Επιστροφή
  
 
Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2014-16
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα.