Αρχική Οθόνη: Ταυτότητα | BIRDin | e-Shop ΕΙΔΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ GENETICS ONLINE ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΑ GALLERY ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

                         
Πληροφορίες

Τα παραδείσια πουλιά είναι σε γενικές γραμμές μικρόσωμα πουλιά, μάλλον ήσυχα με μέσο όρο ζωής από 4 έως 7 χρόνια. Δεν τους αρέσει η επαφή με τους ανθρώπους. Γι’ αυτό τον λόγο δεν είναι εκείνα τα πουλιά που θα τα πάρει κάποιος στο χέρι (σε αντίθεση με τους παπαγάλους). Επομένως αν έχετε στο μυαλό σας να παίζετε μαζί τους μάλλον θα πρέπει να επιλέξετε παπαγάλους.

 title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title=
Τάισμα στο χέρι 

Ο νεοσσός που μόλις βγήκε από το αυγό είναι με ροζ δέρμα και φαίνεται να είναι πολύ αδύναμος. Όμως μετά από λίγα λεπτά καμία φορά μια ώρα αρχίζει να ζητάει για τροφή σηκώνοντας το κεφάλι του προς το πάνω.

Θερμοθάλαμος - Brooder

  

 

Προέκυψε η ανάγκη να ταΐσετε τα νεογέννητα παραδείσιά σας.  

   

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές οι οποίες θα σας βοηθήσουν να μεγαλώσετε τα νεογέννητα παραδείσια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

Εισαγωγή
Εκκολαπτηριο - Incubator
Θερμοθάλαμος - Brooder
Απαραίτητος εξοπλισμός
Κρέμα για τάισμα νεοσσών
Το τάισμα νεοσσών
Απογαλακτισμός
 
Φωτογραφίες, Βίντεο

 

 

 

 

 

 

 

 

Σε περίπτωση που οι γονείς δεν ταΐζουν τα μωρά ή στη περίπτωση που τα πέταξαν από τη φωλιά και δεν έχετε εναλλακτικό ζευγάρι για να τα υιοθετήσουν, τότε θα πρέπει να αναλάβετε εσείς το τάισμα. Το χειρότερο και πιο δύσκολο για εσάς είναι αν τα μωρά είναι νεογέννητα όπου πέρα από το πολύ συχνό τάισμα χρειάζονται υψηλή και σταθερή θερμοκρασία.

 

Θα χρειασθείτε ένα Θερμοθάλαμο - Brooder. Ο θερμοθάλαμος θα πρέπει να έχει σταθερή θερμοκρασία και αρκετή υγρασία. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιείτε εκκολαπτική μηχανή σαν θερμοθάλαμο ενώ έχει μέσα τα αυγά, επειδή τα αυγά και τα νεογέννητα θέλουν διαφορετική θερμοκρασία.

 

Η καλύτερη και ευκολότερη λύση είναι να αγοράσετε έναν έτοιμο θερμοθάλαμο. Και αν πιάνουν τα χέρια σας και έχετε όρεξη για διάβασμα κι ψάξιμο μπορείτε να βρείτε στο internet οδηγίες πως να φτιάξετε ένα πλήρες θερμοθάλαμο μόνοι σας. Στη χειρότερη περίπτωση μπορείτε να το φτιάξετε πρόχειρα. Ένα γυάλινο ή πλαστικό κουτί, βάζετε μέσα 4 εκατοστά καθαρό πριονίδι και χαρτοπετσέτες. 

Είναι πολύ βασικό να μην γλιστράνε τα πόδια των νεοσσών. Τα ποδαράκια πρέπει να τα έχει μαζεμένα κάτω από το σώμα του. Αν τα πόδια τους γλιστράνε στο πάτο του θερμοθάλαμου τότε πολύ πιθανόν να δημιουργηθεί πρόβλημα στα πόδια (Splayed Legs).

  

Πάνω από το γυάλινο κουτί βάλτε μια απλή λάμπα ή κόκκινη λάμπα χοιροτροφείου 40-60 watt, ή καλύτερα αντί για λάμπα να χρησιμοποιείτε θερμαντική πλάκα. Επίσης είναι απαραίτητο να υπάρχει συνεχώς μέσα ένα βρεγμένο σφουγγάρι για να κρατάει τη υγρασία κι ένα ακριβές θερμόμετρο για έλεγχο της θερμοκρασίας. 

 

Θερμοκρασία στον Θερμοθάλαμο

  

Πουλιά με κανονική ανάπτυξη Πουλιά με πιο αργή ανάπτυξη
Ηλικία Θερμοκρασία Ηλικία Θερμοκρασία
1-7 ημερών  30 - 35ο C 1-5 ημερών 33 - 35ο C
8-14 ημερών 28 - 30ο C 6-9 ημερών 31 - 32ο C
15-20 ημερών 25 - 28ο C 10-14 ημερών 28 - 30ο C
> 21 ημερών 20 - 25ο C* 15-21 ημερών 26 - 27ο C
22-28 ημερών 24 - 25ο C*
29-35 ημερών 22 - 23ο C*
> 36 ημερών  20 - 21ο C*

 * - θερμοκρασία δωματίου

 

  

Επιστροφή
  
 
Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2014-16
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα.