Αρχική Οθόνη: Ταυτότητα | BIRDin | e-Shop ΕΙΔΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ GENETICS ONLINE ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΑ GALLERY ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

                         
Πληροφορίες

Τα παραδείσια πουλιά είναι σε γενικές γραμμές μικρόσωμα πουλιά, μάλλον ήσυχα με μέσο όρο ζωής από 4 έως 7 χρόνια. Δεν τους αρέσει η επαφή με τους ανθρώπους. Γι’ αυτό τον λόγο δεν είναι εκείνα τα πουλιά που θα τα πάρει κάποιος στο χέρι (σε αντίθεση με τους παπαγάλους). Επομένως αν έχετε στο μυαλό σας να παίζετε μαζί τους μάλλον θα πρέπει να επιλέξετε παπαγάλους.

 title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title=
Τάισμα στο χέρι 

Ο νεοσσός που μόλις βγήκε από το αυγό είναι με ροζ δέρμα και φαίνεται να είναι πολύ αδύναμος. Όμως μετά από λίγα λεπτά καμία φορά μια ώρα αρχίζει να ζητάει για τροφή σηκώνοντας το κεφάλι του προς το πάνω.

Εκκολαπτήριο - Incubator

  

 

Προέκυψε η ανάγκη να ταΐσετε τα νεογέννητα παραδείσιά σας.  

   

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές οι οποίες θα σας βοηθήσουν να μεγαλώσετε τα νεογέννητα παραδείσια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

Εισαγωγή
Εκκολαπτηριο - Incubator
Θερμοθάλαμος - Brooder
Απαραίτητος εξοπλισμός
Κρέμα για τάισμα νεοσσών
Το τάισμα νεοσσών
Απογαλακτισμός
 
Φωτογραφίες, Βίντεο

 

 

 

 

 

 

 

 

Σε περίπτωση που οι γονείς δεν κλώσουν τα αυγά ή για κάποιο λόγο δεν μπορούν (απρόβλεπτη αρρώστια, θάνατος, άγχος), μπορείτε να βάλετε τα αυγά στο εκκολαπτήριο - incubator.

 

Μπορείτε να αγοράσετε κάποιο επαγγελματικό ή ημι-επαγγελματικό εκκολαπτήριο ή αν πιάνουν τα χέρια σας, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας.

 

 Ανάπτυξη του εμβρύου

Η ανάπτυξη του εμβρύου αρχίζει στη θερμοκρασία των 36.1ο C.  Όσο πιο υψηλή θερμοκρασία τόσο πιο γρήγορα αναπτύσσεται το έμβρυο. Η γρήγορη ανάπτυξη δεν κάνει καλό στο έμβρυο όπως και η πολλή αργή. Το έμβρυο πρέπει να αναπτύσσεται με κανονικό ρυθμό

 

Η μεγαλύτερη θερμοκρασία που αντέχει το έμβρυο είναι 38,8ο C.

 

Ο πιο βασικός παράγοντας για τη σωστή ανάπτυξη του εμβρύου είναι η ακριβής και σταθερή θερμοκρασία που πρέπει να επικρατεί στο θερμοθάλαμο του εκκολαπτηρίου. Μια θερμοκρασία 37,5ο C είναι καλή αλλά θα πρέπει να προσέξουμε να μη ξεφεύγει από τα όρια των 36,8ο C και 38ο C. 

 

Για τη μέτρηση της θερμοκρασίας θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα θερμόμετρο ειδικό γι' αυτή τη περίσταση.

 

Αν δεν είστε σίγουροι για τη ακρίβεια του θερμομέτρου βάλτε  καλύτερα λίγο πιο χαμηλή θερμοκρασία αντί για πιο υψηλή. Το έμβρυο μπορεί να αντέξει για λίγο μια πτώση θερμοκρασίας για δυο-τρεις βαθμούς, όμως δεν θα αντέξει μια αύξηση. Να έχετε κατά νου ότι οι απότομες αλλαγές στη θερμοκρασία θα έχουν σαν αποτέλεσμα το θάνατο του εμβρύου. 

.

Δεύτερος βασικός παράγοντας είναι η υγρασία. Σε γενικές γραμμές μέσα στο θερμοθάλαμο η υγρασία  πρέπει να είναι 50%, ενώ προς το τέλος της επώασης θα πρέπει να αυξηθεί στο 60 %.


Τέλος το γύρισμα των αυγών ανά 3 ώρες το λιγότερο εξομοιώνει με τον καλύτερο τρόπο την φυσική επώαση. 

 

Καλύτερα είναι να γυρίζουμε τα αυγά κάθε 30-40 λεπτά για 180 μοίρες.
 

  

 

Επιστροφή
  
 
Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2014-16
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα.