Αρχική Οθόνη: Ταυτότητα | BIRDin | e-Shop ΕΙΔΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ GENETICS ONLINE ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΑ GALLERY ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

                         
Πληροφορίες

Τα παραδείσια πουλιά είναι σε γενικές γραμμές μικρόσωμα πουλιά, μάλλον ήσυχα με μέσο όρο ζωής από 4 έως 7 χρόνια. Δεν τους αρέσει η επαφή με τους ανθρώπους. Γι’ αυτό τον λόγο δεν είναι εκείνα τα πουλιά που θα τα πάρει κάποιος στο χέρι (σε αντίθεση με τους παπαγάλους). Επομένως αν έχετε στο μυαλό σας να παίζετε μαζί τους μάλλον θα πρέπει να επιλέξετε παπαγάλους.

 title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title=
Τάισμα στο χέρι 

Ο νεοσσός που μόλις βγήκε από το αυγό είναι με ροζ δέρμα και φαίνεται να είναι πολύ αδύναμος. Όμως μετά από λίγα λεπτά καμία φορά μια ώρα αρχίζει να ζητάει για τροφή σηκώνοντας το κεφάλι του προς το πάνω.

Απογαλακτισμός

  

 

Προέκυψε η ανάγκη να ταΐσετε τα νεογέννητα παραδείσιά σας.  

   

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές οι οποίες θα σας βοηθήσουν να μεγαλώσετε τα νεογέννητα παραδείσια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

Εισαγωγή
Εκκολαπτηριο - Incubator
Θερμοθάλαμος - Brooder
Απαραίτητος εξοπλισμός
Κρέμα για τάισμα νεοσσών
Το τάισμα νεοσσών
Απογαλακτισμός
 
Φωτογραφίες, Βίντεο

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα μωρά από την ηλικία 25-30 ημερών ζητάνε όλο κι πιο λίγο  φαγητό και πιο πολύ ελευθερία. Από εκείνη τη στιγμή πρέπει να έχετε ένα μπολάκι με σποράκια κι ένα μπολάκι με φρέσκια αυγοτροφή πάντα στη διάθεση τους. 40 ημερών περίπου αρχίζουν διστακτικά να τσιμπάνε τα σποράκια. Γενικά δεν πρέπει να υπάρχει κανένα πρόβλημα και τα μωρά σιγά-σιγά θα αρχίζουν να τρώνε μόνα τους και θα αρνιούνται να τρώνε τη κρέμα.

 

Άμμος, ασβέστιο, κόκαλο σουπιάς, καρβουνάκι, τσόφλι αυγού και τριμμένα όστρακα πρέπει να υπάρχουν πάντα στη διάθεσή τους. Ξεκινήστε να δίνετε λίγα φρούτα όπως μήλο, αχλάδι, καρότο.

 

Αν όμως τα μικρά δεν ενδιαφέρονται για σποράκια και δεν παίζουν με αυτά και δεν τα δοκιμάζουν μπορείτε να βάλετε τα μωρά στο κλουβί με ένα ενήλικο πουλί για να τους μαθαίνει να τρώνε σπόρια.

 

Στην ηλικία 6-7 εβδομάδων (συχνά και νωρίτερα) τα μικρά συνήθως τρώνε μόνα τους και δεν χρειάζονται επιπλέον τάισμα με κρέμα.

 

Εάν έχετε φτάσει μέχρι εδώ, έχετε καταφέρει να αναθρέψετε τα μικρά σας παραδείσια πουλιά. Μια διαδικασία επίπονη και κουραστική η οποία όμως σας γέμισε συγκινήσεις και χαρές.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιστροφή
  
 
Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2014-16
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα.