Αρχική Οθόνη: Ταυτότητα | BIRDin | e-Shop ΕΙΔΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ GENETICS ONLINE ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΑ GALLERY ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

                         
Κέντρο Πληροφόρησης

Σε αυτή την ενότητα θα μπορείτε να ενημερωθείτε για οτιδήποτε σχετίζεται με την εκτροφή των παραδείσιων πουλιών. Πέρα από τα άρθρα που η ομάδα μας θα καταχωρεί για εσάς, θα υπάρχουν άρθρα και απόψεις από επωνύμους στο χώρο, όπως επίσης και πληροφορίες σχετικά με το που μπορείτε να βρείτε εξειδικευμένα προϊόντα και υπηρεσίες σχετικά με την Διαμονή, τη Διατροφή και την Υγεία των πουλιών που εκτρέφετε. 

 title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title=
Διατροφή

Τα παραδείσια πουλιά είναι κατ' εξοχήν σποροφάγα πουλιά. Συνήθως ένα μίγμα σπόρων για παραδείσια πουλιά που 

συνήθως βρίσκουμε στα καταστήματα για ζώα και πουλιά συντροφιάς είναι αρκετό για να καλύψει τις ημερήσιες ανάγκες τους για τροφή. 

Διατροφή

  

 

Αποφασίσατε να ξεκινήσετε την εκτροφή παραδείσιων πουλιών; 

  

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές οι οποίες θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη δυνατή εκτροφή.

 

Βασικές Θρεπτικές Ουσίες
Αμυλούχοι Σπόροι - Διατροφική Αξία
Λιπαροί Σπόροι - Διατροφική Αξία
Λαχανικά - Διατροφική Αξία
Φρούτα - Διατροφική Αξία
Ιώδιο ως βασικό συμπλήρωμα διατροφής
Συνταγές αυγοτροφής - Μαλακή Τροφή  ΝΕO
Συνταγή αυγοτροφής
Σερβίροντας την αυγοτροφή
 
 Τάισμα στο χέρι - HandFeeding
 
Φωτογραφίες, Βίντεο

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα παραδείσια πουλιά είναι κατ' εξοχήν σποροφάγα. Ένα μίγμα σπόρων για παραδείσια πουλιά που συνήθως βρίσκουμε στα καταστήματα για ζώα και πουλιά συντροφιάς είναι αρκετό για να καλύψει τις ημερήσιες ανάγκες τους για τροφή. Έτσι ο αρχάριος εκτροφέας δεν χρειάζεται ψάξει για κάτι περισσότερο.

 

Παρόλα αυτά, τα πουλιά που ζουν στην άγρια φύση έχουν στη διάθεσή τους, μια μεγάλη ποικιλία τροφών η οποία διαμορφώνεται κατάλληλα ανάλογα με την εποχή. Αυτή η ποικιλία έρχεται να καλύψει τις διαφορετικές διατροφικές ανάγκες των πουλιών ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Διαφορετικό είδος τροφής χρειάζεται ένα πουλί όταν βρίσκεται στη διαδικασία της πτερόρροιας, διαφορετικό όταν βρίσκεται σε διαδικασία αναπαραγωγής και κυρίως όταν μεγαλώνει τα μικρά του. 

 

Σε πολλά είδη σε συγκεκριμένες περιόδους απαιτείται η λήψη ζωντανής τροφής η οποία είναι πλούσια σε πρωτεΐνες αναγκαία για την ανάπτυξη των μικρών τους.

 

Για εκείνο τον εκτροφέα που αρχίζει να ξεφεύγει από το επίπεδο του αρχάριου και επιζητεί να δώσει στα πουλιά του μια διατροφή η οποία θα πλησιάζει εκείνη των άγριων πουλιών, θα βρεθεί σε μια κατάσταση όπου θα πρέπει αφενός μεν να ενημερωθεί για τις διατροφικές συνήθειες των ειδών που εκτρέφει ανά περίοδο αφετέρου δε να γνωρίσει τη διατροφική αξία των διαφόρων ειδών τροφής.

 

Πέρα από τη τροφή, τα πουλιά έχουν και άλλες ανάγκες που πρέπει να καλύψουν, όπως την ομαλή διαδικασία της πέψης Οπότε άμμος μαζί με άλλα υλικά όπως είναι ασβέστιο, ιώδιο, κτλ θα πρέπει να είναι διαθέσιμα διευκολύνοντάς τα στην καθημερινότητά τους.

 

Μέσα από αυτή την ενότητα οι ομάδα μας θα προσπαθήσει να παρέχει τις πληροφορίες που χρειάζεται ο αρχάριος αλλά και ο έμπειρος εκτροφέας ώστε να είναι σε θέση  να προσφέρουν με τη σειρά τους στα πουλιά τις καλύτερες συνθήκες διατροφής. 

 

Οι πληροφορίες αυτές θα έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα. Κάποιες ενδεχομένως να προέρχονται και από τις ίδιες τις εταιρίες που διαθέτουν αντίστοιχα προϊόντα ή καταστήματα που πουλούν εξειδικευμένες τροφές για παραδείσια. Σκοπός μας είναι να έχετε μια επαρκή πηγή πληροφόρησης ώστε να μπορείτε να βρίσκετε άμεσα όλα τα προϊόντα που θέλετε. Ενδεχομένως και στη περιοχή σας.

 

Τέλος, θα συμπεριλάβουμε τις γνώμες εκτροφέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό ώστε να με την εμπειρία τους να δείξουν τον δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσετε και εσείς.

 

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το Κέντρο Πληροφόρησης του gouldianfinch.gr θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε ακόμη περισσότερο τις εκτροφές σας.

 

 

Επιστροφή
  
 
Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2014-16
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα.