Αρχική Οθόνη: Ταυτότητα | BIRDin | e-Shop ΕΙΔΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ GENETICS ONLINE ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΑ GALLERY ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

                         
Κέντρο Πληροφόρησης

Σε αυτή την ενότητα θα μπορείτε να ενημερωθείτε για οτιδήποτε σχετίζεται με την εκτροφή των παραδείσιων πουλιών. Πέρα από τα άρθρα που η ομάδα μας θα καταχωρεί για εσάς, θα υπάρχουν άρθρα και απόψεις από επωνύμους στο χώρο, όπως επίσης και πληροφορίες σχετικά με το που μπορείτε να βρείτε εξειδικευμένα προϊόντα και υπηρεσίες σχετικά με την Διαμονή, τη Διατροφή και την Υγεία των πουλιών που εκτρέφετε. 

 title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title=
Υγεία

Η εκτροφή των πουλιών και ιδίως των παραδείσιων πουλιών χαρίζει στον εκτροφέα πολλές συγκινήσεις. Η δραστηριότητα αυτή αρκετές φορές μας επιφυλάσσει και δυσάρεστες εκπλήξεις κυρίως στα θέματα υγείας. Μάθετε πως να αντιμετωπίζετε διάφορα προβλήματα υγείας που μπορεί να εμφανιστούν στους φτερωτούς μας φίλους. 

Ειδικές περιπτώσεις

 

 

Πτέρωμα, Φτερά & Πτερόρροια - Χρήσιμες Πληροφορίες

Τα φτερά είναι εκείνο το χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει τα πουλιά από τα υπόλοιπα ζώα. Το σύνολο των φτερών ενός πουλιού ονομάζεται πτέρωμα.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με το πτέρωμα των πουλιών και την διαδικασία αντικατάστασης του που ονομάζεται πτερόρροια.

 

Εισαγωγή
Πτερόρροια (molting)
Διατροφή
Προτεινόμενες συνθήκες
Ειδικές περιπτώσεις
 

 

  

 

 

 

 

Ακανόνιστη πτώση φτερών
Πέρα από τη φυσιολογική πτερόρροια η οποία αφορά, όπως αναφέρθηκε, όλο το σώμα του πουλιού, υπάρχουν και περιπτώσεις ακανόνιστης πτώσης των φτερών η οποία συνήθως είναι τοπικού χαρακτήρα. Στα gouldian παραδείγματος χάριν κάτω από κάποιες συνθήκες χάνουν τα φτερά του κεφαλιού τους (balbing).
 
Βασικότερες αιτίες ακανόνιστης απώλειας φτερών είναι:
 
Το στρες
Οι αλλαγές στις συνθήκες διαβίωσης (πολύς ή καθόλου ήλιος, πολύ ή καθόλου υγρασία)
Ελλιπής διατροφή
 
Αυτές οι περιπτώσεις διορθώνονται όταν διορθώνουμε τις αιτίες που τις προκαλούν.

Σημείωση
Αυτού του είδους η πτώση φτερών δεν θα πρέπει να συγχέεται με τη κατάσταση όπου το πουλί τραβάει και βγάζει μόνο του μόνο του τα φτερά του.Πτώση φτερών λόγω μολύνσεων
Σε αυτές τις περιπτώσεις η απώλεια φτερών μπορεί να οφείλεται σε παράσιτα είτε σε μύκητες και βακτήρια που δημιουργούν μολύνσεις


Οι ειδικές περιπτώσεις θα αναλυθούν σε άλλο άρθρο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιστροφή

  
 
Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2014-16
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα.