Αρχική Οθόνη: Ταυτότητα | BIRDin | e-Shop ΕΙΔΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ GENETICS ONLINE ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΑ GALLERY ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

                         
Κέντρο Πληροφόρησης

Σε αυτή την ενότητα θα μπορείτε να ενημερωθείτε για οτιδήποτε σχετίζεται με την εκτροφή των παραδείσιων πουλιών. Πέρα από τα άρθρα που η ομάδα μας θα καταχωρεί για εσάς, θα υπάρχουν άρθρα και απόψεις από επωνύμους στο χώρο, όπως επίσης και πληροφορίες σχετικά με το που μπορείτε να βρείτε εξειδικευμένα προϊόντα και υπηρεσίες σχετικά με την Διαμονή, τη Διατροφή και την Υγεία των πουλιών που εκτρέφετε. 

 title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title=
Υγεία

Η εκτροφή των πουλιών και ιδίως των παραδείσιων πουλιών χαρίζει στον εκτροφέα πολλές συγκινήσεις. Η δραστηριότητα αυτή αρκετές φορές μας επιφυλάσσει και δυσάρεστες εκπλήξεις κυρίως στα θέματα υγείας. Μάθετε πως να αντιμετωπίζετε διάφορα προβλήματα υγείας που μπορεί να εμφανιστούν στους φτερωτούς μας φίλους. 

Υγεία

  

 

Αποφασίσατε να ξεκινήσετε την εκτροφή των Gouldian Finch;

  

Μερικές χρήσιμες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη δυνατή εκτροφή.

 

Ακάρεα της Τραχείας και καταπολέμηση με  Pulmosan
Δυστοκία
Πτερόρροια
Καραντίνα
Ασβέστιο
 
 
 
 
Φωτογραφίες, Βίντεο

 

 

 

 

 

 

 

Η εκτροφή των πουλιών και ιδίως των παραδείσιων πουλιών χαρίζει στον εκτροφέα πολλές συγκινήσεις. Τα μεμονωμένα πουλιά γίνονται ζευγάρια, τα ζευγάρια γεννούν, εκκολάπτονται τα μικρά, μεγαλώνουν και άλλος ένα κύκλος ζωής ξεκινάει. Σε κάθε φάση αυτού του κύκλου τα πουλιά έχουν και διαφορετικές ανάγκες τις οποίες ο εκτροφέας με επιμέλεια και φροντίδα τους προσφέρει σε καθημερινή βάση.

Η δραστηριότητα αυτή αρκετές φορές μας επιφυλάσσει και δυσάρεστες εκπλήξεις. Εκεί που φαινομενικά τα πράγματα κυλούν ομαλά παρατηρούμε ένα πουλάκι να φουσκώνει, ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά. Εκεί που περιμένουμε να εκκολαφθούν οι νεοσσοί κάποια έμβρυα δεν τα καταφέρνουν. 

Με τον καιρό και την απόκτηση εμπειρίας ο εκτροφέας αρχίζει να αντιλαμβάνεται αυτά που επιπλέον χρειάζονται τα πουλιά. Δρα είτε προληπτικά παρέχοντας σε προκαθορισμένους χρόνους προληπτικές αγωγές είτε διορθωτικά χορηγώντας τη κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Αρχίζει και αντιλαμβάνεται πιο άμεσα αν κάτι δεν πάει καλά και δρα πριν οι εξελίξεις τον προλάβουν. Τις περισσότερες φορές οι εξειδικευμένη γνώση ενός πτηνιάτρου θα δώσει λύση σε κάθε πρόβλημα υγείας που εμφανίζεται. Ακόμη και η καραντίνα που βάζουμε τα νεοαποκτηθέντα πουλιά είναι μια σημαντική ενέργεια κίνησης πρόληψης.


Μέσα λοιπόν από αυτή την ενότητα οι ομάδα μας θα προσπαθήσει να σας παρέχει οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεται ο αρχάριος αλλά και ο έμπειρος εκτροφέας ώστε να προσφέρετε στα πουλιά σας τις καλύτερες συνθήκες υγιεινής. 

Οι πληροφορίες αυτές θα έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα. Κάποιες ενδεχομένως να προέρχονται και από εξειδικευμένους γιατρούς που διαθέτουν αντίστοιχη γνώση και εμπειρία. Σκοπός μας είναι να έχετε μια επαρκή πηγή πληροφόρησης τόση ώστε να μπορείτε να βρίσκετε άμεσα λύση στα θέματα υγείας που εμφανίζονται.

Τέλος, θα συμπεριλάβουμε τις γνώμες εκτροφέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό ώστε να με τη εμπειρία τους να δείξουν τον δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσετε και εσείς.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το Κέντρο Πληροφόρησης του gouldianfinch.gr θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε ακόμη περισσότερο τις εκτροφές σας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιστροφή
  
 
Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2014-16
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα.