Αρχική Οθόνη: Ταυτότητα | BIRDin | e-Shop ΕΙΔΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ GENETICS ONLINE ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΑ GALLERY ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

                         
Κέντρο Πληροφόρησης

Σε αυτή την ενότητα θα μπορείτε να ενημερωθείτε για οτιδήποτε σχετίζεται με την εκτροφή των παραδείσιων πουλιών. Πέρα από τα άρθρα που η ομάδα μας θα καταχωρεί για εσάς, θα υπάρχουν άρθρα και απόψεις από επωνύμους στο χώρο, όπως επίσης και πληροφορίες σχετικά με το που μπορείτε να βρείτε εξειδικευμένα προϊόντα και υπηρεσίες σχετικά με την Διαμονή, τη Διατροφή και την Υγεία των πουλιών που εκτρέφετε. 

 title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title=
Υγεία

Η εκτροφή των πουλιών και ιδίως των παραδείσιων πουλιών χαρίζει στον εκτροφέα πολλές συγκινήσεις. Η δραστηριότητα αυτή αρκετές φορές μας επιφυλάσσει και δυσάρεστες εκπλήξεις κυρίως στα θέματα υγείας. Μάθετε πως να αντιμετωπίζετε διάφορα προβλήματα υγείας που μπορεί να εμφανιστούν στους φτερωτούς μας φίλους. 

Διατροφή

 

 

Πτέρωμα, Φτερά & Πτερόρροια - Χρήσιμες Πληροφορίες

Τα φτερά είναι εκείνο το χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει τα πουλιά από τα υπόλοιπα ζώα. Το σύνολο των φτερών ενός πουλιού ονομάζεται πτέρωμα.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με το πτέρωμα των πουλιών και την διαδικασία αντικατάστασης του που ονομάζεται πτερόρροια.

 

Εισαγωγή
Πτερόρροια (molting)
Διατροφή
Προτεινόμενες συνθήκες
Ειδικές περιπτώσεις
 

 

  

 

 

 

 

Η ανάπτυξη των νέων φτερών γίνεται σχετικά γρήγορα, κάτι που απαιτεί κατανάλωση μεγάλων αποθεμάτων ενέργειας και άφθονα, καλή ποιότητας, θρεπτικά συστατικά. Η διατροφή λοιπόν, αυτή τη περίοδο, είναι πάρα πολύ σημαντική. Και αυτό γιατί υπάρχει αυξημένη απαίτηση σε πρωτεΐνες, ασβέστιο, σίδηρο και αμινοξέα (κυρίως θειούχα). 
 
Σχετικά με τις πρωτεΐνες που απαιτούνται για την ανάπτυξη των φτερών θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι διαφέρουν στην σύνθεσή τους κατά πολύ από εκείνες που απαιτούνται από το υπόλοιπο σώμα του πουλιού. 

 

Έρευνες που έλαβαν χώρα στο Institute of Animal Nutrition in Hanover σε καναρίνια απέδειξαν ότι το 70% των θειούχων* αμινοξέων (κυστίνη, κυστεΐνη, μεθειονίνη) βρίσκονται στα φτερά. Επομένως η απαίτηση σε αυτά τα θρεπτικά συστατικά, κατά τη περίοδο της πτερόρροιας, είναι υψηλή.

 

Η έλλειψη τους στο διαιτολόγιο των πουλιών έχει σαν αποτέλεσμα πολύ αργή διαδικασία αντικατάστασης των φτερών. Επίσης η έλλειψη έχει αρνητικό αποτέλεσμα στην όψη και την ποιότητά τους.

Λόγω αυτής της ιδιαιτερότητας, δηλαδή υψηλή απαίτηση ενέργειας, η πτερόρροια λαμβάνει χώρα συνήθως σε περιόδους με χαμηλή κινητικότητα όπως πχ η περίοδος αμέσως μετά την αναπαραγωγή ή σε κάποιες άλλες περιπτώσεις η περίοδος πριν την μετανάστευσή τους. Στη φύση, όπως έχει προαναφερθεί, αυτές οι περίοδοι είναι ακόμη πλούσιες σε τροφή έτσι ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των πουλιών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

------------------------------

*
το θείο αποτελεί συστατικό της κερατίνης η οποία είναι βασικό δομικό στοιχεί των φτερών. Οι τροφές που περιέχουν θείο είναι: λάχανο, μπρόκολα, ραδίκια, καρότα και κουνουπίδι.

 

 

Επιστροφή

  
 
Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2014-16
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα.