Αρχική Οθόνη: Ταυτότητα | BIRDin | e-Shop ΕΙΔΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ GENETICS ONLINE ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΑ GALLERY ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

                         
Ποιοί Είμαστε

Είμαστε μια ομάδα ερασιτεχνών, οι οποίοι με επαγγελματικό ενθουσιασμό εκτρέφουμε συστηματικά και με μεράκι παραδείσια πουλιά διαφόρων ειδών. Προς το παρόν, η εκτροφή μας περιλαμβάνει κατά κυρίως gouldian finches και  bengalese finches ενώ παράλληλα διατηρούμε  owl finchzebra finch, parrot finch και waxbills.

Τιμοκατάλογος

Θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες του BIRDin; Ενημερωθείτε για τα πακέτα συνδρομών που παρέχει σε όλους τους ενδιαφερόμενους εκτροφείς.

 

Διαβάστε περισσότερα

Συχνές Ερωτήσεις

Έχετε ερωτήσεις σχετικά με τη χρήση του BIRDin; Εδώ θα βρείτε απαντήσεις σε όλα τα θέματα καθώς και οδηγούς βίντεο για γρήγορη εκμάθηση!

 

Διαβάστε περισσότερα

Είσοδος στο BIRDin

Έχετε προμηθευτεί τον κωδικό πρόσβασης ή έχετε ζητήσει κωδικό για Demo χρήση; Αν ναι, τότε από εδώ θα βρείτε την πύλη εισόδου στο BIRDin! 

 

Είσοδος Στο BIRDin

BIRDin - Σύστημα Διαχείρισης Εκτροφείου

   

Τι είναι;

Το BIRDin είναι ένα λογισμικό, ένα πρόγραμμα δηλαδή, με το οποίο μπορείτε να διαχειρίζεστε όλες τις βασικές λειτουργίες του εκτροφείου σας. 

Το BIRDin μπορεί να παρακολουθεί όλες τις διαδικασίες του εκτροφείου, προγραμματίζει για εσάς τις αντίστοιχες εργασίες και σας ενημερώνει έγκαιρα για θέματα που πρέπει να τύχουν της προσοχής σας. 

Μπορείτε  να απεικονίσετε την υφιστάμενη εικόνα της εκτροφής σας (είδη, πουλιά, σχέσεις συγγένειας), να το παραμετροποιήσετε ώστε να λειτουργεί με βάση τη δική σας εμπειρία αλλά και τις ιδιαιτερότητες του κάθε είδους που εκτρέφετε και στη συνέχεια αυτό αναλαμβάνει να σας καθοδηγεί σε καθημερινή βάση για τις ενέργειες που πρέπει να κάνετε. 

Με αυτό τον τρόπο ξεφεύγετε από τη σκοτούρα της καθημερινότητας και επικεντρώνεστε σε αυτό καθ' αυτό το χόμπυ σας. Η συστηματική καταγραφή των πληροφοριών μέσα στο BIRDin συσσωρεύει τη γνώση και την εμπειρία σας μέσα σε ένα σύστημα. Οι πληροφορίες είναι δικές σας και αφορούν μόνο εσάς.

Εσείς πλέον επικεντρώνεστε στα αποτελέσματα που θέλετε να πετύχετε. Χρησιμοποιείστε το σύστημα BIRDin  για να πάρετε σωστές αποφάσεις. 

Με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του BIRDin θα οδηγηθείτε σταδιακά σε μια εκτροφή σταθερής ποιότητας!

 
 
Τι μπορεί να κάνει για εσάς;

Το σύστημα BIRDin μπορεί να γίνει ο βοηθός σας μέσα στο εκτροφείο.

Σας παρέχει τη δυνατότητα να έχετε όλες τις πληροφορίες για την εκτροφή σας συγκεντρωμένες σε ένα σύστημα. Βάλτε ένα τέλος στις σημειώσεις, τα χαρτάκια και τα διάφορα αρχεία στον υπολογιστή!

Αρχική Αποτύπωση της Δομής του Εκτροφείου σας

Το BIRDin σας δίνει τη δυνατότητα να καταχωρήσετε όλη τη υφιστάμενη δομή του εκτροφείου σας. Μπορείτε δηλαδή να καταχωρήσετε όλα τα είδη, τα πουλιά ανά είδος και τις σχέσεις συγγένειας που έχουν αυτά μεταξύ τους. Εισάγετε επιπλέον πληροφορίες σχετικά με την γενετική (φαινότυτος, γονότυπος), το κλουβί που βρίσκονται αυτή τη στιγμή, την προέλευσή τους κα. Αυτή η καταγραφή αποτελεί την αρχική εικόνα του εκτροφείου σας στο σύστημα BIRDin.

Σας δίνει τη δυνατότητα να  παραμετροποιήσετε τα είδη με βάση τη δική σας εμπειρία και πρακτική.

Εάν εκτρέφετε Gouldian Finch τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ενσωματωμένο αλγόριθμο γενετικής!

Αυτόματη Δημιουργία Πουλιών

Από εκεί και πέρα όλα τα πουλιά που είναι αποτέλεσμα της αναπαραγωγικής διαδικασίας δημιουργούνται αυτόματα! Με το πάτημα ενός κουμπιού! Τόσο απλά!

Γι' αυτά τα πουλιά το BIRDin ξέρει από ποιο ζευγάρι, και ποια γέννα προέρχεται. Ξέρει τους βιολογικούς γονείς του ανεξάρτητα αν μεγάλωσε με θετούς γονείς! Δείτε το γενεαλογικό του δένδρο μέχρι και 5 γενιές πίσω! Δείτε όλους του συγγενείς του που συνδέονται με δεσμούς αίματος!

Εισάγετε τη φωτογραφία για κάθε πουλί ώστε να γνωρίζετε ακριβώς σε ποιο αναφέρεστε.

Έχετε όλες τις πληροφορίες συγκεντρωμένες στη Καρτέλα Πουλιού!

Αναπαραγωγή - Δημιουργία Ζευγαριών

Δημιουργείστε τα ζευγάρια για κάθε είδος επιλέγοντας μέσα από τα διαθέσιμα πουλιά της εκτροφής σας!

Διαλέξτε σωστά τα πουλιά που θα χρησιμοποιήσετε. Το BIRDin ελέγχει για σας και σας πληροφορεί σχετικά με την ηλικία των πουλιών και τυχόν σχέση συγγένειας που μπορεί να έχουν μεταξύ τους!

Η τελική επιλογή είναι δική σας βασισμένη στους στόχους που θέλετε να πετύχετε!

Εάν εκτρέφετε Gouldian Finch το σύστημα σας πληροφορεί για τους πιθανούς χρωματικούς συνδυασμούς των απογόνων!

Έχετε όλες τις πληροφορίες συγκεντρωμένες στην Καρτέλα Ζευγαριού!

Αναπαραγωγή - Γέννες και Νεοσσοί

Επιτέλους ξεκίνησαν οι γέννες. Εσείς απλά δεν έχετε παρά να καταχωρήσετε τις γέννες στα αντίστοιχα ζευγάρια. Να εισάγετε απλά τον αριθμό αυγών και την ημερομηνία έναρξης της επώασης. Από εκεί και πέρα το σύστημα θα σας καθοδηγεί για το πότε να κάνετε κάποια ενέργεια!!!

Σας ενημερώνει πότε να κάνετε ωοσκοπήσεις σε κάθε φωλιά, πότε να περιμένετε την εκκόλαψη, πότε να πρέπει να βάλετε δακτυλίδια και αργότερα πότε να μεταφέρετε τα νεαρά πουλιά σε άλλο κλουβί.

Σας δίνει τη δυνατότητα να αξιολογήσετε τη συμπεριφορά του κάθε ζευγαριού. Και την επόμενη φορά σας ενημερώνει έγκαιρα εάν χρειάζεται να προσέξετε κάτι.

Εσείς δεν χρειάζεται να κρατάτε σημειώσεις. Είπαμε όλα συγκεντρωμένα σε ένα σύστημα. Τον καθημερινό βοηθό σας!

Αναπαραγωγή - Θετοί γονείς

Μήπως πρέπει τα αυγά να τα βάλετε σε θετούς γονείς; Κανένα πρόβλημα. Το σύστημα θα παρακολουθεί την εξέλιξη της γέννας στο ζευγάρι των θετών γονιών αλλά παράλληλα γνωρίζει ποιοι είναι οι βιολογικοί γονείς των νεοσσών!!!

Τα μικρά βγήκαν και όλα εξελίσσονται κατ'  ευχήν! Εσείς μέσα από την Καρτέλα Γέννας με το πάτημα ενός κουμπιού δημιουργείτε όλους τους νεοσσούς!!!

Καθώς τα πουλάκια μεγαλώνουν εσείς, μέσα από το ίδιο περιβάλλον, συμπληρώνετε πληροφορίες όπως το δακτυλίδι που τοποθετήσατε, το φύλο, το γονότυπο και τον φαινότυπο.

Υγεία

Πολλές φορές χρειάζεται να επέμβουμε όταν διαπιστώνουμε ότι η υγεία ενός πουλιού δεν εξελίσσεται ομαλά.

Το BIRDin σας προσφέρει ένα ευέλικτο περιβάλλον δημιουργίας θεραπειών τις οποίες μπορείτε να εφαρμόζετε στα πουλιά σας με βάση τις γνωματεύσεις των γιατρών. Με την πάροδο του χρόνου το BIRDin θα συγκεντρώνει όλη την εμπειρία σας πάνω στο θέμα υγεία.

Την επόμενη φορά θα είστε σε θέση να δράσετε άμεσα εφαρμόζοντας μια θεραπεία από εκείνες που έχετε διαπιστώσει ότι στο παρελθόν έχει φέρει ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Αλλά το BIRDin είναι ο πολύτιμος βοηθός σας. Σας ενημερώνει λοιπόν πότε να δώσετε ποια θεραπεία με ποια δοσολογία και σε ποιο ή ποια πουλιά!!!

Αναφορές και Στατιστικά

Το BIRDin σας προσφέρει μια σειρά από αναφορές και στατιστικά για όλο το εύρος της εκτροφής σας.

Πόσα πουλιά έχω ανά είδος; Ανά ηλικία; Ανά φύλο; Πόσα πουλιά γεννήθηκαν στην τρέχουσα αναπαραγωγική περίοδο; Σε ποια κλουβιά βρίσκονται τα πουλιά ενός συγκεκριμένου είδους; Ποια πουλιά γέννησε ένα ζευγάρι στην προηγούμενη αναπαραγωγική περίοδο; Μήπως πρέπει να διορθώσω τις πληροφορίες γενετικής σε κάποιον από τους γονείς;

Όλα τα παραπάνω είναι απλά ένα μέρος από τις πληροφορίες που μπορείτε να αντλήσετε από το BIRDin!!!

Και μη ξεχνάτε ότι οι πληροφορίες που συγκεντρώνονται στο πέρασμα του χρόνου γίνονται γνώση και η γνώση μετατρέπεται σε εμπειρία. Και ο κύκλος επαναλαμβάνεται. Και εσείς απλά επικεντρώνεστε στο χόμπυ σας και μελετάτε τους επόμενους στόχους σας!

Έσοδα / Έξοδα

Το BIRDin σας προσφέρει μια νέα λειτουργία μέσα από την οποία μπορείτε να παρακολουθείτε τα έσοδα και τα έξοδα που πραγματοποιείτε στα πλαίσια της εκτροφή σας..

Σας παρέχετε η δυνατότητα να ομαδοποιείτε τόσο τα έξοδα όσο και τα έσοδα σε Κατηγορίες και Υποκατηγορίες. Στις υποκατηγορίες πέρα από εκείνες που προσφέρονται από το BIRDin μπορείτε να εισάγετε και τις δικές σας ώστε να παρακολουθείτε τα εμπλεκόμενα ποσά και με τον τρόπο που εσείς επιθυμείτε! 

Μια σειρά από κατατοπιστικές αναφορές και στατιστικά σας δίνουν τη γνώση του πως εξελίσσονται τα έξοδα και τα έσοδα στη πάροδο του χρόνου. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να δημιουργήσετε τις προυποθέσεις για να βελτιώσετε τα κόστη εκτροφής σας!!!

Αξιολόγηση Πουλιών NEO

Το BIRDin σας δίνει τη δυνατότητα, με ένα συστηματικό τρόπο, να βελτιώνετε την ποιότητα των πουλιών που εκτρέφετε. Πλέον μπορείτε να αξιολογείτε τα πουλιά με βάση τα χαρακτηριστικά της κάθε ράτσας (εκθεσιακά πρότυπα). 

Η αξιολόγηση επιτυγχάνεται με δύο τρόπους:

α) με την αξιολόγηση που διενεργείται από τον ίδιο τον εκτροφέα (Αξιολόγηση Εκτροφέα)
β) με τη βαθμολογία που παίρνει κάθε πουλί σε μια έκθεση (Βαθμολογία Εκθέσεων)

Ο εκτροφέας, μέσα από τη διαδικασία της παραμετροποίησης, μπορεί να δημιουργήσει για κάθε είδος πουλιών μια Καρτέλα Βαθμολογίας είτε εισάγοντας χαρακτηριστικά με βάση τη δική του εμπειρία είτε αντιγράφοντας ένα Φύλλο Βαθμολογίας όπως αυτά που χρησιμοποιούν οι κριτές στις εκθέσεις.

Η συστηματική αξιολόγηση και η σύγκριση με τις βαθμολογίες των κριτών βελτιώνει τη κρίση του εκτροφέα πάνω στα χαρακτηριστικά της κάθε ράτσας ενώ του δίνεται η δυνατότητα να απομακρύνει από το εκτροφείο του πουλιά με χαμηλή βαθμολογία.

Διαχείριση Εκθέσεων NEO

Το BIRDin σας παρέχει τη δυνατότητα να προγραμματιζετε και να παρακολουθείτε όλες τις εργασίες που απαιτούνται πριν και μετά από μια έκθεση ώστε η συμμετοχή σας σε αυτή να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Μερικές από τις δυνατότητες είναι:

α) Να δημιουργήσετε τις εκθέσεις στο σύστημα
Μόλις ανακοινωθεί μια έκθεση εσεiς μπορείτε να την καταχωρήσετε στο BIRDin.

β) Να προγραμματίσετε έγκαιρα τις εργασίες πριν και μετά από μια έκθεση.
Αυτό γίνεται με τη δημιουργία ενός Πλάνου Εργασιών. Το Πλάνο Εργασιών περιλαμβάνει όλες εκείνες τις εργασίες που εσείς θεωρείτε ότι είναι απαραίτητες να εκτελεστούν, πριν και μετά από μια έκθεση, και το χρόνο που αυτές πρέπει να γίνουν. Τις εργασίες τις ορίζετε μέσα από την παραμετροποίηση. 

γ) Να επιλέξετε έγκαιρα τα πουλιά που θα κατεβάσετε στην έκθεση.
Μπορείτε να χειριστείτε με τον ίδιο τρόπο τα πουλιά που ανήκουν σε παρόμοια είδη (πχ καναρίνια, ιθαγενή, εξωτικά, κοκ) δημιουργώντας Ομάδες Πουλιών. Σε κάθε ομάδα μπορείτε να συνδέσετε ένα Πλάνο Εργασιών και να προγραμματίσετε τις εργασίες με βάση τις πραγματικές ημερομηνίες κάθε έκθεσης. Πλέον, όλες οι εργασίες θα εμφανίζονται στο Κέντρο Πληροφόρησης και θα είναι στη διάθεσή σας έγκαιρα.

δ) Nα εισάγετε τις πληροφορίες που απαιτούνται για τη συμμετοχή σας σε μια έκθεση
Εισάγετε την Κατηγορία και την Κλάση για κάθε πουλί που θα κατεβάσετε. Εκτυπώστε μια κατάσταση με τα πουλιά και όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες ώστε η διαδικασία εγκλωβισμού να είναι γρήγορα.

ε) Aξιολογείστε τα πουλιά πριν την έκθεση.
μπορείτε να αξιολογήσετε ένα προς ένα τα πουλιά που έχετε επιλέξει. Μπορείτε να εξαιρέσετε από τη συμμετοχή στην έκθεαση κάποια με χαμηλή βαθμολογία. 

στ) Eισάγετε τις βαθμολογίες των κριτών και συγκρίνετε τα αποτελέσματα.
Το σημαντικότερο βραβείο για κάθε πουλί φαίνεται στη Καρτέλα Πουλιά > Βασικά Δεδομένα.

Σημείωση
Σύντομα οι βαθμολογίες και τα έπαθλα θα φαίνονται σε όλες τις βασικές λειτουργίες του BIRDIn τόσο σε επίπεδο συνόλου όσο και σε επίπεδο επιμέρους χαρακτηριστικών. Π.χ στο γενεολογικό δένδρο θα μπορεί κάποιος να βλέπει, από γενιά σε γενιά, την εξέλιξη της βαθμολογίας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σε τι διαφέρει από τα άλλα συστήματα;

Σε αντίθεση με τα άλλα συστήματα καταγραφής πουλιών το BIRDin είναι ένα σύστημα διαχείρισης εκτροφείου. 

Τι σημαίνει αυτό;

Σημαίνει με πολύ απλά λόγια ότι προσαρμόζεται στην εμπειρία του κάθε εκτροφέα, τον προειδοποιεί έγκαιρα για σημαντικά θέματα και προγραμματίζει για λογαριασμό του τις εργασίες που πρέπει να γίνουν.

Σταδιακά περιλαμβάνει όχι μόνο τη γνώση και την εμπειρία του εκτροφέα αλλά και την κρυμμένη γνώση που προκύπτει από το σύνολο των πληροφοριών που διατηρεί σε καθημερινή βάση!. Και αυτή η κρυμμένη γνώση δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο να σας είναι άμεσα διαθέσιμη από τις χειρόγραφες σημειώσεις και τα μπλοκάκια!

Επίσης είναι μια καθαρά Ελληνική προσπάθεια. Ένα σύστημα που από τη φύση του μιλάει ελληνικά!!! 

Η ομάδα ανάπτυξης, στην πάροδο του χρόνου, θα εμπλουτίζει την εφαρμογή με νέες λειτουργίες. Διαδικασία στην οποία μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς, με τις προτάσεις σας, ώστε να καλύπτει πλήρως όχι μόνο τις ανάγκες και του δικό σας εκτροφείου αλλά και τις πρακτικές που εφαρμόζετε!

 
Σε ποιους απευθύνεται;

Το BIRDin απευθύνεται σε όλους εκείνους τους εκτροφείς που θέλουν να προχωρήσουν την εκτροφή τους ένα βήμα παραπέρα. Να εξασφαλίσουν την ποιότητα σ’ αυτό που αγαπούν και να τηρούν με επαγγελματικό τρόπο το χόμπυ τους.

Το σύστημα μπορεί να αξιοποιηθεί από μικρούς και μεσαίους εκτροφείς μέχρι και μεγάλους όπου εκεί η χρήση ενός συστήματος διαχείρισης κρίνεται αναγκαία.

Ποιοι δεν μπορούν αν το χρησιμοποιήσουν
Ενα σύστημα σαν το σύστημα διαχείρισης εκτροφείου BIRdin είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθεί από εκτροφείς που δεν είναι εξοικειωμένοι με την χρήση των υπολογιστών. Επίσης από εκείνους που διακατέχονται από καχυποψία και δυσκολεύονται να κάνουν μια αλλαγή στην οργάνωσή τους.

  
Πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε;

Το BIRDin λειτουργεί μέσω του διαδικτύου. Είναι στη διάθεσή σας όλο το χρόνο και μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτό από οπουδήποτε!!!

Εσείς δεν έχετε παρά να έρθετε σε επαφή μαζί μας, να σας γνωρίσουμε και να δημιουργήσουμε για εσάς ένα λογαριασμό χρήστη. Από εκεί και πέρα η σκυτάλη είναι στα χέρια σας!

Ζητήστε σήμερα κιόλας ένα λογαριασμό demo για να ανακαλύψετε οι ίδιοι τις δυνατότητες του συστήματος BIRDin.  

Απλά συμπληρώστε τη σχετική Φόρμα Επικοινωνίας.

 
  
 
Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2014-16
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα.