Αρχική Οθόνη: Ταυτότητα | BIRDin | e-Shop ΕΙΔΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ GENETICS ONLINE ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΑ GALLERY ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

                         
Πληροφορίες

Τα παραδείσια πουλιά είναι σε γενικές γραμμές μικρόσωμα πουλιά, μάλλον ήσυχα με μέσο όρο ζωής από 4 έως 7 χρόνια. Δεν τους αρέσει η επαφή με τους ανθρώπους. Γι’ αυτό τον λόγο δεν είναι εκείνα τα πουλιά που θα τα πάρει κάποιος στο χέρι (σε αντίθεση με τους παπαγάλους). Επομένως αν έχετε στο μυαλό σας να παίζετε μαζί τους μάλλον θα πρέπει να επιλέξετε παπαγάλους.

 title=  title=  title=  title=  title=  title=
Shaft Tail Finch 

Είναι από τα πιο δημοφιλή παραδείσια πουλιά που συναντάμε στην αιχμαλωσία. 

Είναι σχετικά εύκολα και κατάλληλα για αρχάριους. Τα πουλιά αυτά εισήχθησαν στην Ευρώπη στο τέλος του 19 αιώνα 

και από τότε άρχισαν να τα αναπαράγουν σε όλο το κόσμο. 

Διαμονή

 

 

Αποφασίσατε να ξεκινήσετε την εκτροφή των Saft-tail Finch;

 

Μερικές χρήσιμες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη δυνατή εκτροφή.

 

Εισαγωγή
Αναγνώριση Φύλου
Διαμονή
Διατροφή
Αναπαραγωγή
Μεταλλάξεις
Γενετική
Φωτογραφίες, Βίντεο

 

Πηγές: 

Finches, P. M. Soderberg

T.F.H Publications, 1984

Bird Behaviour, John Sparks

Hamlyn, 1975

Atlas of Living Australia

www.ala.org.au

   

 

 

 

 

Ta Shaft tail και αλλα πουλιά γένος Poephila συνηθίζουν πολύ γρήγορα τον άνθρωπο και επικοινωνούν εύκολα με το περιβάλλον του. Γι' αυτό το λόγο είναι πολύ ενδιαφέροντα πουλιά για παρακολούθηση και γίνονται ένα πραγματικό κόσμημα για κάθε εκτροφείο.

Το ζευγάρι μένει μαζί όλο το χρόνο. Κάθονται πάντα δίπλα δίπλα, ξύνουν και καθαρίζουν το ένα το άλλο. Κοιμούνται στη φωλιά και εκτός περιόδου αναπαραγωγής.Τα αρσενικά πυρώνουν πολύ εύκολα και το δείχνουν αυτό στο ταίρι τους. Το ζευγάρι παραμένει μαζί και είναι πιστό το ένα στο άλλο για πάρα πολύ καιρό. Για να αποδείξει την αγάπη του ο αρσενικός συχνά χορεύει μπροστά στο θηλυκό.
 

Καλό είναι να μπορείτε να προσφέρετε στα πουλιά σας ένα μεγάλο κλουβί η μία κλούβα πτήσης. Αν θέλετε να κρατήσετε ένα ζευγάρι, τότε το μήκος του κλουβιού πρέπει να είναι 50-60 εκατοστά τουλάχιστον για να τους δώσει δυνατότητα να πετάνε. Τα κλουβιά καλύτερα να έχουν ορθογώνιο σχήμα χωρίς περιττές καμπύλες οι οποίες αφήνουν ανεκμετάλλευτο χώρο. 
 
Για την αναπαραγωγή προτείνουμε να χρησιμοποιείτε κλουβιά σε ορθογώνιο σχήμα (τύπου Box). Αυτά είναι κλειστά κουτιά από όλες τις πλευρές εκτός από τη πρόσοψη. Εκεί μέσα τα πουλιά νιώθουν πιο ασφαλή επειδή δεν περιμένουν κανένα κίνδυνο από πίσω τους. Στα κλουβιά αυτά συνήθως βάζουμε μια ειδική λάμπα επειδή δεν μπαίνει αρκετό φως. 

Description: Macintosh HD:Users:Windsa:Pictures:PROJECT:GouldianFinch Gr:Arthra photo:shaftail:1.jpg


Όλα τα πουλιά γένους Poephila λατρεύουν το νερό. Με πολύ μεγάλη χαρά απολαμβάνουν το δροσερό νερό. Προσπαθήστε να τους βάζετε μπανιέρα τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα. Το καλοκαίρι και ζεστές μέρες η μπανιέρα πρέπει να είναι στο κλουβί κάθε μέρα. Με καθημερινό μπάνιο, το πτέρωμα τους αρχίζει και λάμπει πιο πολύ και φαίνονται πιο υγειή.

Από τα περισσότερα παραδείσια πουλιά, τα Shaft tails ξεχωρίζουν με τον τρόπο το πώς πίνουν νερό. Όπως και τα περιστέρια, τα μικρά αυτά πουλάκια, βάζοντας το ράμφος τους στο νερό, το ρουφάνε με διάρκεια, χωρίς να σηκώνουν το κεφάλι επάνω μετά από κάθε γουλιά.


Εκτός από την περίοδο της αναπαραγωγής (όταν δεν υπάρχουν φωλιές στο κλουβί), τα πουλιά αυτά μπορείτε να τα κρατάτε σε μικρά σμήνη ή μαζί με τα άλλα παραδείσια πουλιά. Με την εμφάνιση της φωλιάς (ή με έντονη επιθυμία κάποιου πουλιού να αναπαραχθεί), τα Shaft tail γίνονται επιθετικά στα άλλα πουλιά. Έτσι πρέπει να τα προσέχετε λίγο παραπάνω, επειδή ανάλογα με το χαρακτήρα του κάθε πουλιού, μερικά μπορεί να είναι πολύ επιθετικά και να προκαλούν καυγάδες.

Καμιά φορά η πτερόρροια μπορεί να διαρκέσει σχεδόν ένα χρόνο. Σε κανονική πτερόρροια τα πουλιά δεν εμφανίζουν γυμνές περιοχές και δεν γεμίζουν με φτερά-καρφάκια όπως π.χ. στα gouldians. Η πτερόρροια περνάει σχεδόν αόρατα, έτσι τα πουλιά σχεδόν πάντα φαίνονται όμορφα.

Τα πουλιά αυτά δεν είναι πολύ ευαίσθητα στις αλλαγές της θερμοκρασίας. Το χειμώνα όμως δεν πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασίες κάτω των 10-12 βαθμών.

Με σωστή διατροφή και καλή φροντίδα ζουν μέχρι και 10 χρόνια.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιστροφή
  
 
Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2014-16
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα.