Αρχική Οθόνη: Ταυτότητα | BIRDin | e-Shop ΕΙΔΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ GENETICS ONLINE ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΑ GALLERY ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

                         
Πληροφορίες

Τα παραδείσια πουλιά είναι σε γενικές γραμμές μικρόσωμα πουλιά, μάλλον ήσυχα με μέσο όρο ζωής από 4 έως 7 χρόνια. Δεν τους αρέσει η επαφή με τους ανθρώπους. Γι’ αυτό τον λόγο δεν είναι εκείνα τα πουλιά που θα τα πάρει κάποιος στο χέρι (σε αντίθεση με τους παπαγάλους). Επομένως αν έχετε στο μυαλό σας να παίζετε μαζί τους μάλλον θα πρέπει να επιλέξετε παπαγάλους.

 title=  title=  title=  title=  title=  title=
Shaft Tail Finch 

Είναι από τα πιο δημοφιλή παραδείσια πουλιά που συναντάμε στην αιχμαλωσία. 

Είναι σχετικά εύκολα και κατάλληλα για αρχάριους. Τα πουλιά αυτά εισήχθησαν στην Ευρώπη στο τέλος του 19 αιώνα 

και από τότε άρχισαν να τα αναπαράγουν σε όλο το κόσμο. 

Αναγνώριση Φύλου

 

 

Αποφασίσατε να ξεκινήσετε την εκτροφή των Saft-tail Finch;

 

Μερικές χρήσιμες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη δυνατή εκτροφή.

 

Εισαγωγή
Αναγνώριση Φύλου
Διαμονή
Διατροφή
Αναπαραγωγή
Μεταλλάξεις
Γενετική
Φωτογραφίες, Βίντεο

 

Πηγές: 

Finches, P. M. Soderberg

T.F.H Publications, 1984

Bird Behaviour, John Sparks

Hamlyn, 1975

Atlas of Living Australia

www.ala.org.au

   

 

 

 

 

Τα αρσενικά και τα θηλυκά πουλιά, οπτικά, φαίνονται ίδια. 

Υπάρχουν μερικές ενδείξεις που μπορεί να σας βοηθήσουν να καταλάβετε το φύλο τον πουλιών. Πρώτα απ' όλα καθίστε μπροστά από το κλουβί και παρακολουθείται τα για 10-30 λεπτά. Με προσεκτική παρακολούθηση των πουλιών (προτιμότερο σε σμήνος τουλάχιστον 5-10 ατόμων) θα σας βοηθήσει να παρατηρήσετε πολύ μικρές διαφορές.


Το τραγούδι του αρσενικού είναι το βασικότερο και πιο σίγουρο χαρακτηριστικό για την αναγνώριση του φύλου. Μόνο τα αρσενικά πουλιά τραγουδούν. Έχουν ένα απλό τραγούδι, δεν είναι πολύ πλούσιο. Τα νεαρά αρσενικά αρχίζουν να τραγουδούν στην ηλικία περίπου 3 μηνών. Τα θηλυκά δεν τραγουδούν και κάνουν μόνο ένα συγκεκριμένο ηχο.
Μέγεθος της γραβάτας (του μεγάλου μαύρου σημαδιού στο λαιμό του κάτω από το ράμφος). Στο αρσενικό η γραβάτα είναι λίγο πιο μεγάλη, συνήθως στο φάρδος και όχι στο ύψος. Όταν το αρσενικό πουλί τραγουδάει η γραβάτα φουσκώνει και μεγαλώνει. Καμιά φορά η γραβάτα φαίνεται σχεδόν στρογγυλή. Το θηλυκό έχει πιο λεπτή γραβάτα και συχνά παίρνει σχήμα τρίγωνου.
Μέγεθος της ουράς. Η ουρά του αρσενικού, είναι συνήθως 5-10 χιλιοστά μακρύτερη από την ουρά θηλυκού. Αλλα δεν μπορούμε να κάνουμε διαχωρισμό φίλου κοιτώντας μονο το μέγεθος της ουράς τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιστροφή
  
 
Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2014-16
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα.