Αρχική Οθόνη: Ταυτότητα | BIRDin | e-Shop ΕΙΔΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ GENETICS ONLINE ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΑ GALLERY ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

                         
Πληροφορίες

Τα παραδείσια πουλιά είναι σε γενικές γραμμές μικρόσωμα πουλιά, μάλλον ήσυχα με μέσο όρο ζωής από 4 έως 7 χρόνια. Δεν τους αρέσει η επαφή με τους ανθρώπους. Γι’ αυτό τον λόγο δεν είναι εκείνα τα πουλιά που θα τα πάρει κάποιος στο χέρι (σε αντίθεση με τους παπαγάλους). Επομένως αν έχετε στο μυαλό σας να παίζετε μαζί τους μάλλον θα πρέπει να επιλέξετε παπαγάλους.

 title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=
Parrot Finch 

Τα Parrot Finch είναι μικρά, δραστήρια κι όμορφα πουλιά που κατάγονται από την Αυστραλία. Eίναι μικρά πολύχρωμα πουλάκια και ανήκουν στην οικογένεια των Estrildidae και στο γένος Erythrura. Στο φτέρωμα τους επικρατεί το πράσινο χρώμα, όπως στους περισσότερους παπαγάλους και για το λόγο αυτό πήρανε την ονομασία τους Parrot (Παπαγάλος)

Διατροφή

 

 

Αποφασίσατε να ξεκινήσετε την εκτροφή των Parrot Finch;

 

Μερικές χρήσιμες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη δυνατή εκτροφή.

 

Εισαγωγή
Αναγνώριση Φύλου
Διαμονή
Διατροφή
Αναπαραγωγή
Είδη και Μεταλλάξεις
Γενετική
Φωτογραφίες, Βίντεο

 

Πηγές: 

Finches, P. M. Soderberg

T.F.H Publications, 1984

Bird Behaviour, John Sparks

Hamlyn, 1975

Atlas of Living Australia

www.ala.org.au

 

 

 

 

 

Η διατροφή τους περιλαμβάνει σπόρους για τροπικά πουλιά, που ενισχύεται με ιταλικό κεχρί, λευκό κεχρί, αυγοτροφή, αλλά και ζωντανά έντομα όπως μυρμήγκια, προνύμφες εντόμων, τερμίτες, σκουλήκια, τροφή για εντομοφάγα πουλιά, (ειδικά κατά την αναπαραγωγική περίοδο που οι νεοσσοί έχουν αυξημένες ανάγκες σε ζωικές πρωτεΐνες), φρούτα όπως μήλο, αχλάδι, πορτοκάλια κτλ, αλλά και βλαστωμένους σπόρους. 

 

Σουπιοκόκαλο, τριμμένα τσόφλια αυγών, τριμμένα όστρακα, άμμος, διάφορα φρούτα και λαχανικά όπως μαρούλι, λάχανο, καρότα, μπρόκολο, σπανάκι, μήλα, ροδάκινα θεωρούνται απαραίτητα συμπληρώματα στη διατροφή τους. 

 

Περιγραφή: http://www.gouldianfinch.gr/gf_img/blue_faced_parrot_finch.jpg

 

Στη φύση τρέφονται κατά κανόνα με διάφορους σπόρους, αλλά καμιά φορά μπορούν να πιάσουν και κανένα μικρό έντομο. Συνήθως τρέφονται πολύ νωρίς το πρωί και τις βραδινές ώρες πριν πάνε για ύπνο. 

 

Την ημέρα συχνά περνάνε  στους πυκνούς θάμνους όπου κρύβονται και προφυλάσσονται από τη ζέστη ενώ περιπλανιούνται στα χόρτα τσιμπώντας κάτι νόστιμο. 

 

Όταν έχουν έλλειψη τροφής, τότε το σμήνος χωρίζεται σε μικρότερα σμήνη και αυτά πηγαίνουν να βρουν τροφή σε διάφορα μέρη. Συνήθως βρίσκονται κοντά στο νερό.

 

Με μεγάλη θέληση τρώνε άγρια άγουρα σπόρια από διάφορα φυτά και χόρτα. Μπορείτε να φέρετε ένα πράσινο μπουκέτο από διάφορα βότανα και να δείτε πώς τα πουλιά ψάχνουν και επιλέγουν τους σπόρους.

 

Από την παρακολούθηση των πουλιών αυτών, μπορείτε να συμπεράνετε ότι τα πουλιά προτιμούν να τρέφονται με μαλακές και ζωντανές τροφές και μόνο στην έλλειψη τους τρώνε τη μίγμα σπόρων. 

 

Συχνά αρνιούνται να φάνε σκέτη αυγοτροφή και προτιμούν διάφορα μαλακά μίγματα με ζωντανή τροφή, φρούτα και λαχανικά.

Συστηματικά θα πρέπει να τους παρέχουμε επιπλέον τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες ώστε να καλύψουμε τις ανάγκες τους σε πρωτεΐνες ιδίως κατά τη περίοδο της αναπαραγωγής και της ανατροφής των μικρών όπου υπάρχει αυξημένη ανάγκη για περισσότερες πρωτεΐνες. Γι' αυτό τον λόγο τους παρέχουμε φύτρες λιπαρών σπόρων όπως πχ το νίζελ και το ρουπσεν ενώ μια άλλη σημαντική πηγή πρωτεϊνών αποτελεί η αυγοτροφή.

 

Έχουν τάση να περνούν παίρνουν γρήγορα βάρος, άρα πρωτεΐνες και λιπαροί σπόροι πρέπει να παρέχονται με μέτρο, ειδικά όταν τα πουλιά διαβιώνουν  σε μικρά κλουβιά.

Η παροχή τροφών πλούσιες σε βιταμίνες ίσως δεν επαρκεί αν τα πουλιά δεν έχουν τη δυνατότητα έκθεσης στο ήλιο και στο ηλιακό φως ώστε να μπορούν οι βιταμίνες να απορροφηθούν από τον οργανισμό τους. Εάν δεν είμαστε σίγουροι ότι η διατροφή των πουλιών μας δεν έχει επάρκεια σε βιταμίνες τότε ίσως περιοδικά να πρέπει να δίνετε συμπλήρωμα βιταμινών διαλυμένες στο νερό τους.

Το ασβέστιο αποτελεί ένα βασικό στοιχείο απαραίτητο, εκτός των προαναφερθέντων, στα θηλυκά κατά τη περίοδο της ωοτοκίας αφού συντελεί στο σχηματισμό του κελύφους των αυγών. Η έλλειψή του μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην ωοτοκία αλλά και να οδηγήσει τα θηλυκά και στον θάνατο. Σημαντικές πηγές ασβεστίου αποτελούν το σουπιοκόκκαλο, τα τσόφλια των αυγών, τα τριμμένα όστρακα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιστροφή
  
 
Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2014-16
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα.