Αρχική Οθόνη: Ταυτότητα | BIRDin | e-Shop ΕΙΔΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ GENETICS ONLINE ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΑ GALLERY ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

                         
Πληροφορίες

Τα παραδείσια πουλιά είναι σε γενικές γραμμές μικρόσωμα πουλιά, μάλλον ήσυχα με μέσο όρο ζωής από 4 έως 7 χρόνια. Δεν τους αρέσει η επαφή με τους ανθρώπους. Γι’ αυτό τον λόγο δεν είναι εκείνα τα πουλιά που θα τα πάρει κάποιος στο χέρι (σε αντίθεση με τους παπαγάλους). Επομένως αν έχετε στο μυαλό σας να παίζετε μαζί τους μάλλον θα πρέπει να επιλέξετε παπαγάλους.

 title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=
Parrot Finch 

Τα Parrot Finch είναι μικρά, δραστήρια κι όμορφα πουλιά που κατάγονται από την Αυστραλία. Eίναι μικρά πολύχρωμα πουλάκια και ανήκουν στην οικογένεια των Estrildidae και στο γένος Erythrura. Στο φτέρωμα τους επικρατεί το πράσινο χρώμα, όπως στους περισσότερους παπαγάλους και για το λόγο αυτό πήρανε την ονομασία τους Parrot (Παπαγάλος)

Διαμονή

 

 

Αποφασίσατε να ξεκινήσετε την εκτροφή των Parrot Finch;

 

Μερικές χρήσιμες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη δυνατή εκτροφή.

 

Εισαγωγή
Αναγνώριση Φύλου
Διαμονή
Διατροφή
Αναπαραγωγή
Είδη και Μεταλλάξεις
Γενετική
Φωτογραφίες, Βίντεο

 

Πηγές: 

Finches, P. M. Soderberg

T.F.H Publications, 1984

Bird Behaviour, John Sparks

Hamlyn, 1975

Atlas of Living Australia

www.ala.org.au

 

 

 

 

 

Είναι πουλιά με φιλήσυχη συμπεριφορά και μπορούν άνετα να συγκατοικήσουν με άλλα πουλιά, όχι μόνο του ιδίου είδους, αλλά και πουλιά άλλου είδους. 

Την περίοδο αναπαραγωγής γίνονται επιθετικά στα πουλιά που βρίσκονται κοντά στη φωλιά τους. Αν το κλουβί είναι σχετικά μικρό τα πυρωμένα αρσενικά μπορεί να χτυπηθούν μέχρι θανάτου. Για λόγο αυτό προτείνουμε να κρατάτε αυτά τα πουλιά σε ζευγάρια κατά την περίοδο αναπαραγωγής.

Προτείνουμε να μην κρατάτε parrotfinch διαφορετικών ειδών σε ίδιο κλουβί, επειδή δημιουργούν εύκολα  διασταυρώσεις με αποτέλεσμα τη γέννηση υβριδίων.

Τα Parrotfinches στρεσάρονται πολύ εύκολα και στα μικρά κλουβιά συχνά χτυπιούνται στα κάγκελα μέχρι θανάτου. Από το φόβο τους, πετάνε στο κλουβί από πλευρά σε πλευρά και συχνά κρέμονται ανάποδα στα κάγκελα του κλουβιού. 

 

Σε ένα άνετο κλουβί ή μια μεγάλη κλούβα η συμπεριφορά τους αλλάζει και το πουλάκι σιγά σιγά ηρεμεί. 

 

Προτεινόμενες διαστάσεις του κλουβιού είναι 90 x45x45, 90x60x70, 100x50x60, 100x40x40 ή και μεγαλύτερες. 

 

Περιγραφή: http://www.gouldianfinch.gr/gf_img/red_headed_parrot_finch.jpg

 

Έχουν μια τάση προς την παχυσαρκία και θα πρέπει ο χώρος τους να μην περιορίζει την κινητικότητά τους. 

 

Η καλύτερη λύση θα ήτανε ένα μακρόστενο κλουβί με πατήθρες και πυκνά κλαδιά σε κάθε πλευρά, ενώ ο υπόλοιπος χορός στη μέση του κλουβιού να είναι εκμεταλλεύσιμος για το πέταγμα των πουλιών. 

 

Τα Parrotfinches ξεχωρίζουν από άλλα παραδείσια πουλιά, για τη μεγάλη τους κινητικότητα. Προτιμούν πρασινάδες και λεπτά πυκνά κλαδιά σε κάποιο σημείο μέσα στο κλουβί, όπου θα πρέπει να φτιάξετε μερικές κρυψώνες από αληθινά ή ψεύτικα φυτά. 

 

Το βράδυ πηγαίνουν να κοιμηθούν συνήθως σε κάποια κρυψώνα ή στη φωλιά, έτσι αισθάνονται πιο ασφαλή και από τη στιγμή που δεν νιώθουν πια κανέναν κίνδυνο, σε αυτά τα πυκνά κλαδιά, αρχίζουν να χτίζουν τη φωλιά τους. 

 

Στο κλουβί σπάνια κάθονται ακίνητα. Πάντα κάτι κάνουν. Η πρώτη εντύπωση που δίνουν είναι ότι είναι πολύ φοβητσιάρικα και αγχωτικά πουλιά. Σε γενικές γραμμές έτσι είναι. Η συμπεριφορά τους δεν συγκρίνεται με τα ήρεμα Gouldian ή Zebra finch. Όμως με τον καιρό τα πουλιά αυτά, συνηθίζουν την ανθρώπινη παρουσία και σε λίγους μήνες μπορεί να μάθουν να παίρνουν τη ζωντανή τροφή που αγαπούν πολύ από τα χέρια σας. Θέλουν όμως πολύ υπομονή. 

 

Επειδή προέρχονται από τροπικά κλίματα, συχνά λένε πως δεν αντέχουν τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα. Το χειμώνα θα πρέπει να διατηρούνται σε σταθερή θερμοκρασία 20-28 βαθμών Κελσίου και σε εσωτερικό χώρο. Όμως το κλίμα της Αυστραλίας δεν είναι και τόσο ζεστό συνέχεια. Υπάρχουν και απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας από νύχτα σε μέρα και περίοδοι βροχών και καύσωνες. Π.χ. στη φύση τα Blue Faced Parrot Finch ζουν και αναπαράγονται σε περιοχές με ύψος 2400 μέτρων. Αυτό σημαίνει ότι τα πουλιά αυτά μπορούν να προσαρμοστούν σε συνθήκες σχετικά δύσκολες για το είδος τους και μπορούν να αντέξουν κάποιες σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες. Π.χ. στο Ζωολογικό Πάρκο της Μόσχας αυτά τα πουλιά αντέχουν το χειμώνα σε εσωτερικό χώρο ενώ οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές. 

 

Μερικοί εκτροφείς της Ρωσίας  είχαν με επιτυχία μερικές γέννες από αυτά τα πουλιά σε θερμοκρασία 18 βαθμών C και διαμονή το χειμώνα στους 14 βαθμούς. Αυτή η περίπτωση είναι ένα παράδειγμα που δεν πρέπει να το παίρνουμε σαν κανόνα. Απλά το βασικότερο είναι να καταλάβουμε ότι τα πουλιά που εκτρέφουμε χρόνια στα κλουβιά, έχουν χάσει πολλά ένστικτα και ικανότητες να προσαρμόζονται σε διάφορες καιρικές συνθήκες. Εμείς έχουμε χρέος να τους παρέχουμε καλές συνθήκες διαμονής και όχι ακραίες συνθήκες επιβίωσης. 

 

Έτσι καλό θα ήταν να μην υπάρχουν απότομες αλλαγές όσον αφορά το κλίμα. Τα Parrotfinch χρειάζονται καθημερινά μπάνιο για το οποίο τρελαίνονται, οπότε μια μπανιέρα θεωρείται από τα απαραίτητα αξεσουάρ του κλουβιού σε καθημερινή βάση.

 

Το προσδόκιμο ζωής τους κυμαίνεται από 6-8 χρόνια.

 

 

 

Επιστροφή
  
 
Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2014-16
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα.