Αρχική Οθόνη: Ταυτότητα | BIRDin | e-Shop ΕΙΔΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ GENETICS ONLINE ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΑ GALLERY ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

                         
Πληροφορίες

Τα παραδείσια πουλιά είναι σε γενικές γραμμές μικρόσωμα πουλιά, μάλλον ήσυχα με μέσο όρο ζωής από 4 έως 7 χρόνια. Δεν τους αρέσει η επαφή με τους ανθρώπους. Γι’ αυτό τον λόγο δεν είναι εκείνα τα πουλιά που θα τα πάρει κάποιος στο χέρι (σε αντίθεση με τους παπαγάλους). Επομένως αν έχετε στο μυαλό σας να παίζετε μαζί τους μάλλον θα πρέπει να επιλέξετε παπαγάλους.

 title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  
Orange Cheeked WaxBill 

Είναι πολύ όμορφα και πάντα κινητικά πουλάκια. Για το μέγεθός τους είναι πολύ ανθεκτικά. Σχετικά σπάνια αρρωσταίνουν χωρίς λόγο και έχουν δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα. Είναι πολύ δημοφιλή στους χομπίστες και εκτροφείς σε όλο τον κόσμο.

Διαμονή

 

Αποφασίσατε να ξεκινήσετε την εκτροφή των Orange Cheeked Waxbill;

 

Μερικές χρήσιμες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη δυνατή εκτροφή.

 

Εισαγωγή
Αναγνώριση Φύλου
Διαμονή
Διατροφή
Αναπαραγωγή
Φωτογραφίες, Βίντεο

 

Πηγές: 

Finches, P. M. Soderberg

T.F.H Publications, 1984

Bird Behaviour, John Sparks

Hamlyn, 1975

Atlas of Living Australia

www.ala.org.au

 

 

 

 

 

Description: Macintosh HD:Users:Windsa:Pictures:PROJECT:GouldianFinch Gr:Arthra photo:orangecheek:3.jpg

 

Είναι πολύ όμορφα και πάντα κινητικά πουλάκια. Για το μέγεθός τους είναι πολύ ανθεκτικά πουλιά. Σχετικά σπάνια αρρωσταίνουν χωρίς λόγο και έχουν δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα. Για το λόγο αυτό έγιναν πολύ δημοφιλή στους χομπίστες και εκτροφείς σε όλο τον κόσμο. Είναι κατάλληλα και για αρχάριους. 

Με σωστή φροντίδα ζουν στα κλουβιά 6-8 χρόνια. Τους αρέσει η ζέστη. Με τη θερμοκρασία κάτω των 18 βαθμών, φαίνονται ταλαιπωρημένα και άκεφα.Ένα ζευγάρι (ανεξάρτητα αν είναι του ίδιου φύλου ή διαφορετικού) πάντα κάθεται δίπλα δίπλα. Περιποιούνται και καθαρίζουν το ένα το άλλο. Είναι πολύ ειρηνικά και καθόλου επιθετικά στα άλλα είδη. Δένονται εύκολα και με άλλα πουλιά διαφορετικού είδους. Έχουν ανάγκη να βρίσκονται στο πλήθος ή τουλάχιστον να έχουν ένα σύντροφο. Η μοναξιά τα μαραζώνει. Μπορείτε να τα κρατάτε με άλλα μικρά μη επιθετικά παραδείσια πουλιά. Προτιμότερο με άλλα είδη waxbills.

Το προτεινόμενο κλουβί για ένα ζευγάρι είναι 100x80x45 και μεγαλύτερο με πολλές κρυψώνες και πολλά φυτά. Καλύτερα βέβαια είναι να τα διατηρείτε σ’ ένα εξωτερικό Aviary.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιστροφή
  
 
Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2014-16
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα.