Αρχική Οθόνη: Ταυτότητα | BIRDin | e-Shop ΕΙΔΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ GENETICS ONLINE ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΑ GALLERY ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

                         
Πληροφορίες

Τα παραδείσια πουλιά είναι σε γενικές γραμμές μικρόσωμα πουλιά, μάλλον ήσυχα με μέσο όρο ζωής από 4 έως 7 χρόνια. Δεν τους αρέσει η επαφή με τους ανθρώπους. Γι’ αυτό τον λόγο δεν είναι εκείνα τα πουλιά που θα τα πάρει κάποιος στο χέρι (σε αντίθεση με τους παπαγάλους). Επομένως αν έχετε στο μυαλό σας να παίζετε μαζί τους μάλλον θα πρέπει να επιλέξετε παπαγάλους.

 title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  
Orange Cheeked WaxBill 

Είναι πολύ όμορφα και πάντα κινητικά πουλάκια. Για το μέγεθός τους είναι πολύ ανθεκτικά. Σχετικά σπάνια αρρωσταίνουν χωρίς λόγο και έχουν δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα. Είναι πολύ δημοφιλή στους χομπίστες και εκτροφείς σε όλο τον κόσμο.

Αναγνώριση Φύλου

 

Αποφασίσατε να ξεκινήσετε την εκτροφή των Orange Cheeked Waxbill;

 

Μερικές χρήσιμες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη δυνατή εκτροφή.

 

Εισαγωγή
Αναγνώριση Φύλου
Διαμονή
Διατροφή
Αναπαραγωγή
Φωτογραφίες, Βίντεο

 

Πηγές: 

Finches, P. M. Soderberg

T.F.H Publications, 1984

Bird Behaviour, John Sparks

Hamlyn, 1975

Atlas of Living Australia

www.ala.org.au

 

 

 

 

 

Description: Macintosh HD:Users:Windsa:Pictures:PROJECT:GouldianFinch Gr:Arthra photo:orangecheek:2.jpg

 

Τα αρσενικά και θηλυκά πουλιά φαίνονται συνήθως ολόιδια. Είναι πιο εύκολο να ξεχωρίσετε το φύλο όταν τα πουλιά βρίσκονται σε μικρό σμήνος τουλάχιστον 10 ατόμων. Όταν αρχίσετε να συγκρίνετε τα πουλιά για να επιλέξετε ένα ζευγάρι προσέξτε τις εξής λεπτομέρειες:
  

Τραγούδι Πρώτο και βασικό. Τα αρσενικά πουλιά τραγουδάνε, τα θηλυκά απλά τιτιβίζουν.
 
Μάγουλα Στα θηλυκά πουλιά, το πορτοκαλί χρώμα στα μάγουλά τους είναι πιο θαμπό. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι σχεδόν κίτρινα. Τα αρσενικά συχνά έχουν έντονα πορτοκαλί μάγουλα με σχεδόν κόκκινο χρώμα δίπλα στο ράμφος. Τα πορτοκαλί σημάδια του αρσενικού έχουν πιο καθαρές γραμμές. Όμως υπάρχουν και αρσενικά με μάγουλα σχεδόν κίτρινα. Το μέγεθος της πορτοκαλί περιοχής δεν παίζει μεγάλο ρόλο.
 
Κάτω μέρος της κοιλιάς Τα Αρσενικά πουλιά έχουν συνήθως πιο γκρίζο στήθος και στο κάτω μέρος της κοιλιάς (η περιοχή της αμάρας) έχει πορτοκαλο-κίτρινο χρώμα. Τα θηλυκά έχουν αντί για γκρίζα, απαλή μπεζ κοιλιά και πολύ πιο λίγο κίτρινο χρώμα στην περιοχή της αμάρας (ή δεν έχουν καθόλου κίτρινο). Αυτό ισχύει στα πουλιά που έχουν περάσει ήδη τη πρώτη τους πτερόρροια.
 
Ουρά Η ουρά του θηλυκού είναι λίγο πιο κοντή από του αρσενικού και συχνά έχει πιο σκούρο χρώμα με καφέ απόχρωση, ενώ του αρσενικού είναι λίγο πιο μακριά και έχει έντονο κόκκινο χρώμα και μαύρα φτερά από κάτω. 

 

 

Description: Macintosh HD:Users:Windsa:Pictures:PROJECT:GouldianFinch Gr:Gallery:Our Birds:00-orange cheeked:Orange_Cheeked-sexing.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Επιστροφή
  
 
Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2014-16
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα.