Αρχική Οθόνη: Ταυτότητα | BIRDin | e-Shop ΕΙΔΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ GENETICS ONLINE ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΑ GALLERY ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

                         
Πληροφορίες

Τα παραδείσια πουλιά είναι σε γενικές γραμμές μικρόσωμα πουλιά, μάλλον ήσυχα με μέσο όρο ζωής από 4 έως 7 χρόνια. Δεν τους αρέσει η επαφή με τους ανθρώπους. Γι’ αυτό τον λόγο δεν είναι εκείνα τα πουλιά που θα τα πάρει κάποιος στο χέρι (σε αντίθεση με τους παπαγάλους). Επομένως αν έχετε στο μυαλό σας να παίζετε μαζί τους μάλλον θα πρέπει να επιλέξετε παπαγάλους.

 title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title=
 
Java Finch

Ονομάζεται και Σπουργίτι της Ιάβας. Κατάγεται, όπως αναφέρει και το όνομά του, από το νησί Ιάβα της Ινδονησίας. Το επιστημονικό του όνομα είναι Padda Oryzivora. Τα πουλιά αυτά είναι πολύ ανθεκτικά, αναπαράγονται στη αιχμαλωσία πολύ εύκολα  και συνήθως δεν παρουσιάζουν προβλήματα με την ανατροφή των νεοσσών. Γι' αυτό το λόγο είναι κατάλληλα για αρχάριο εκτροφέα.

Διατροφή

 

 

Αποφασίσατε να ξεκινήσετε την εκτροφή των Java Finch;

 

Μερικές χρήσιμες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη δυνατή εκτροφή.

 

Εισαγωγή
Διαμονή
Διατροφή
Αναπαραγωγή
Μεταλλάξεις
Αναγνώριση φύλου
Φωτογραφίες, Βίντεο

 

Πηγές: 

Finches, P. M. Soderberg

T.F.H Publications, 1984

Bird Behaviour, John Sparks

Hamlyn, 1975

Atlas of Living Australia

www.ala.org.au

Internet 

www.sjdjavas.co.uk
www.javafinch.co.uk
www.javafinch.com

 

 

 

 

 

Η πρώτη απαίτηση στη τροφή του Java Finch είναι μιας καλής ποιότητας μείγμα σπόρων - αποτελείται από (άσπρο) κεχρί, πάνικουμ ,millet, κανναβούρι, βρώμη & το άγριο αναποφλοίωτο ρύζι. Το μίγμα για  παπαγαλάκια ΄καλύπτει τις ανάγκες τους αλλά θα πρέπει να προσθέσετε το ρύζι οι ίδιοι. Σε ένα 24ωρο ένα πουλάκι τρώει σπόρια ποσότητας περίπου 1,5-2 κουταλάκι του γλυκού.

 
Για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα αναπαραγωγής θα πρέπει να παρέχουμε στα πουλιά συμπληρώματα διατροφής. Αυτά προσφέρουν ένα μεγάλο εύρος από απαραίτητες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Θα πρέπει να δημιουργήσουμε τη συνήθεια στα πουλιά μας ώστε να τρώνε από αυτή τη τροφή ενώ δεν θα πρέπει να την αλλάξουμε στα μέσα της αναπαραγωγικής περιόδου. Υπάρχουν έτοιμα σκευάσματα που κυκλοφορούν στην αγορά κατάλληλα γι' αυτό τον σκοπό.

 

 

Αυγοτροφή θα πρέπει να τους παρέχουμε κυρίως κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου. Επίσης την περίοδο της αναπαραγωγής και ταΐσματος μικρών μπορείτε να τους παρέχετε και ζωντανή τροφή.


Τακτικά πρέπει να τους δίνετε διαφορες πηγες βιταμινών ειδικά τριμμένο καρότο, χόρτα και φύτρες. Τα πουλιά θα πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους αρκετή φρέσκια άμμο η οποία θα πρέπει να περιλαμβάνει και τρίμματα από όστρακα κοχυλιών. Επίσης ασβέστιο και κόκκαλο σουπιάς.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιστροφή
  
 
Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2014-16
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα.