Αρχική Οθόνη: Ταυτότητα | BIRDin | e-Shop ΕΙΔΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ GENETICS ONLINE ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΑ GALLERY ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

                         
Πληροφορίες

Τα παραδείσια πουλιά είναι σε γενικές γραμμές μικρόσωμα πουλιά, μάλλον ήσυχα με μέσο όρο ζωής από 4 έως 7 χρόνια. Δεν τους αρέσει η επαφή με τους ανθρώπους. Γι’ αυτό τον λόγο δεν είναι εκείνα τα πουλιά που θα τα πάρει κάποιος στο χέρι (σε αντίθεση με τους παπαγάλους). Επομένως αν έχετε στο μυαλό σας να παίζετε μαζί τους μάλλον θα πρέπει να επιλέξετε παπαγάλους.

 title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title=
 
Java Finch

Ονομάζεται και Σπουργίτι της Ιάβας. Κατάγεται, όπως αναφέρει και το όνομά του, από το νησί Ιάβα της Ινδονησίας. Το επιστημονικό του όνομα είναι Padda Oryzivora. Τα πουλιά αυτά είναι πολύ ανθεκτικά, αναπαράγονται στη αιχμαλωσία πολύ εύκολα  και συνήθως δεν παρουσιάζουν προβλήματα με την ανατροφή των νεοσσών. Γι' αυτό το λόγο είναι κατάλληλα για αρχάριο εκτροφέα.

Αναπαραγωγή

 

 

Αποφασίσατε να ξεκινήσετε την εκτροφή των Java Finch;

 

Μερικές χρήσιμες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη δυνατή εκτροφή.

 

Εισαγωγή
Διαμονή
Διατροφή
Αναπαραγωγή
Μεταλλάξεις
Αναγνώριση φύλου
Φωτογραφίες, Βίντεο

 

Πηγές: 

Finches, P. M. Soderberg

T.F.H Publications, 1984

Bird Behaviour, John Sparks

Hamlyn, 1975

Atlas of Living Australia

www.ala.org.au

Internet 

www.sjdjavas.co.uk
www.javafinch.co.uk
www.javafinch.com

 

 

 

 

Τα αρσενικά γίνονται έτοιμα για αναπαραγωγή περίπου στους 9 μήνες ζωής, τα θηλυκά καλύτερα να μην μπαίνουν στη διαδικασία αναπαραγωγής πριν να κλείσουν ένα χρόνο ζωής. Οι έμπειροι εκτροφής προτείνουν να ζευγαρώσετε πουλιά μέχρι 4 χρόνων και όχι παραπάνω, επειδή μετά μπορεί να μειώνεται το αναπαραγωγικό αποτέλεσμα τον πουλιών.

 

 

Καλό θα ήτανε πριν τη αναπαραγωγή να κρατάτε χωριστά το αρσενικό και το θηλυκό. Έτσι όταν σε ένα μήνα θα τα βάλετε μαζί θα υπάρχει μεγαλύτερη έλξη και το ζευγάρι  θα μπει πιο γρήγορα στο ρυθμό της αναπαραγωγής. Συνήθως σε 10 - 14 ημέρες αρχίζει η γέννα.

 

Βέβαια για αναπαραγωγή πρέπει να επιλέγονται μόνο υγιέστατα πουλιά που έχουν περάσει ήδη τι πτερόρροια. 


Η περίοδος αναπαραγωγής εξαρτάται πιο πολύ από την υγεία και την κατάσταση τον πουλιών και λιγότερο από εποχή του χρόνου. Αν τα πουλιά είναι έτοιμα για αναπαραγωγή και σε καλή κατάσταση μπορείτε να αρχίζετε τη αναπαραγωγή. Τη διάρκεια της ημέρες μπορείτε να την μεγαλώσετε τεχνητά μέχρι 14-16 ώρες. Αν τα πουλιά είναι έτοιμα θα δείτε ότι το αρσενικό τραγουδάει πιο πολύ, ότι έχει φουσκώσει και κοκκινίσει ο ράμφος του και ότι αρχίζει να ψάχνει για υλικό φωλιάς.

 

Το ζευγάρι παραμένει συνέχεια μαζί και περιποιείται ο ένα το άλλο. Το ζευγάρι γίνεται επιθετικό όταν διεκδικεί μια φωλιά με ταυτόχρονες κινήσεις.

 

Έχουν πολύ καλά αναπαραγωγικά αποτελέσματα όταν ζουν σε μεγάλες κλούβες. Σε μικρά κλουβιά συχνά παρουσιάζουν προβλήματα. Είναι πολύ αναπαραγωγικό είδος και συνήθως γεννάνε και ανατρέφουν εύκολα πολλά μωρά.

 

Στη φύση φωλιάζουν σε διάφορα σημεία σε δέντρα, θάμνους, κτίρια και σε φυσικές τρύπες στα δέντρα. Η φωλιά τους θυμίζει κακοφτιαγμένη σφαίρα. Τη φωλιά τους τη χτίζουν άτεχνα χρησιμοποιώντας μακριά χοντρά χορταράκια. Γι' αυτό το λόγο χαλάει με παραμικρό αφού όπως φαίνεται δεν προσπαθούν ιδιαίτερα ώστε να φτιάξουν μα γερή φωλιά.


Στο κλουβί τη φωλιά προτιμούν να είναι ένα κλειστό ξύλινο κουτί σε μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από κανονικό τον σπίνων και μικρότερο από τη φωλιά για παπαγαλάκια 15*15*15 η 19*14*14 . Πολύ συχνά δεν κτίζουν τη φωλιά η καθυστερούν για να αρχίσουν. Μερικά πουλιά αντίθετα βάζουν με μανία το υλικό μέσα και ντύνουν όλο το ξύλινο κουτί γύρω γύρω και πάνω με υλικό.


Προτιμούν μεγάλα χονδροκομμένα ακατέργαστα υλικά, όπως σανό, μεγάλα χορτάρια όπως και πευκοβελόνες.

 

Συνήθως γεννούν 5-6 αυγά συχνά 7-8, όπου μετά από 14 ημέρες επώασης θα εκκολαφθούν τα μικρά. Τα Java Finch είναι σε γενικές γραμμές είναι καλοί γονείς και μπορούν να ανατρέφούν μέχρι και 8 μωρά. Τα μικρά βγαίνουν από τι φωλιά σε περίπου 28 ημέρες σε 3-4 εβδομάδες ακόμα γίνονται ανεξάρτητα και δεν ταΐζονται άλλο από τους γονείς τους. Στην ηλικία τριών μηνών αρχίζουν και παίρνουν τα τελικά τους χρώματα. Στην ηλικία των 4-5 μηνών στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν βαφτεί κανονικά.

 

Επιστροφή
  
 
Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2014-16
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα.