Αρχική Οθόνη: Ταυτότητα | BIRDin | e-Shop ΕΙΔΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ GENETICS ONLINE ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΑ GALLERY ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

                         
Πληροφορίες

Τα παραδείσια πουλιά είναι σε γενικές γραμμές μικρόσωμα πουλιά, μάλλον ήσυχα με μέσο όρο ζωής από 4 έως 7 χρόνια. Δεν τους αρέσει η επαφή με τους ανθρώπους. Γι’ αυτό τον λόγο δεν είναι εκείνα τα πουλιά που θα τα πάρει κάποιος στο χέρι (σε αντίθεση με τους παπαγάλους). Επομένως αν έχετε στο μυαλό σας να παίζετε μαζί τους μάλλον θα πρέπει να επιλέξετε παπαγάλους.

 title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title=
 
Java Finch

Ονομάζεται και Σπουργίτι της Ιάβας. Κατάγεται, όπως αναφέρει και το όνομά του, από το νησί Ιάβα της Ινδονησίας. Το επιστημονικό του όνομα είναι Padda Oryzivora. Τα πουλιά αυτά είναι πολύ ανθεκτικά, αναπαράγονται στη αιχμαλωσία πολύ εύκολα  και συνήθως δεν παρουσιάζουν προβλήματα με την ανατροφή των νεοσσών. Γι' αυτό το λόγο είναι κατάλληλα για αρχάριο εκτροφέα.

Διαμονή

 

 

Αποφασίσατε να ξεκινήσετε την εκτροφή των Java Finch;

 

Μερικές χρήσιμες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη δυνατή εκτροφή.

 

Εισαγωγή
Διαμονή
Διατροφή
Αναπαραγωγή
Μεταλλάξεις
Αναγνώριση φύλου
Φωτογραφίες, Βίντεο

 

Πηγές: 

Finches, P. M. Soderberg

T.F.H Publications, 1984

Bird Behaviour, John Sparks

Hamlyn, 1975

Atlas of Living Australia

www.ala.org.au

Internet 

www.sjdjavas.co.uk
www.javafinch.co.uk
www.javafinch.com

 

 

 

 

Οι σπίνοι της Java μαζί με Zebra finch και Society Finch θεωρούνται από τους πιο δημοφιλή πουλιά για αρχάριους και από τα πιο εύκολα στην αναπαραγωγή τους.


Οι σπίνοι τις Java πρέπει να τα διατηρήσετε σε ζευγάρια η σε μικρά σμήνη. Πρέπει να τους παρέχεται ένα ευρύχωρο κλουβί ή κλούβα πτήσης επειδή είναι σχετικά μεγαλόσωμα πουλια. 

 

Για ένα ζευγάρι το κλουβί πρέπει να είναι περίπου 60 εκατοστά μακρος. Στο κλουβί με αλλα πουλια συνήθως είναι αρχηγοί. Αλλα συζούν ειρηνικά με τα αλλα ήδη σπίνων αν το μέγεθος του κλουβιού είναι σχετικά μεγάλο. Στο μικρό κλουβί συχνά τσακώνονται με αλλα πουλιά και σε μερικές περιπτώσεις μπορούν να σκοτώσουν τα μικρά ειδή σπίνων.

 

 
Συχνά τα κρατάνε σε μεγάλες κλούβες μαζί με τα παπαγαλάκια Budgie (που έχουν περίπου ίδιο μέγεθος) και μαζί με παπαγαλάκια Cockatiel που είναι λίγο μεγαλύτερα από τα Java αλλα πολύ ήρεμα πουλια.

 
Μικροτσακωμοι ανάμεσα από τα Java Finch είναι συνηθισμένο κομμάτι τις ζωής τους. Είναι γερά πουλιά και μπορούν να αντέξουν σε ένα ευρύ φάσμα θερμοκρασιών. Προσαρμόζονται σχετικά εύκολα στις καινούριες συνθήκες.

 
Στο κλουβί που ζούνε τα Java πρέπει πάντα να έχετε ένα δοχείο με νερό. Τα πουλιά αυτά λατρεύουν το νερό και στη φύση ζουν διπλα στα χοραφια με ρύζι που πλημμυρίζουν με νερό. Τους αρέσει να κάνουν μπάνιο.


Στα κλουβιά ζουν περίπου 10 χρονια.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιστροφή
  
 
Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2014-16
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα.