Αρχική Οθόνη: Ταυτότητα | BIRDin | e-Shop ΕΙΔΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ GENETICS ONLINE ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΑ GALLERY ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

                         
Πληροφορίες

Τα παραδείσια πουλιά είναι σε γενικές γραμμές μικρόσωμα πουλιά, μάλλον ήσυχα με μέσο όρο ζωής από 4 έως 7 χρόνια. Δεν τους αρέσει η επαφή με τους ανθρώπους. Γι’ αυτό τον λόγο δεν είναι εκείνα τα πουλιά που θα τα πάρει κάποιος στο χέρι (σε αντίθεση με τους παπαγάλους). Επομένως αν έχετε στο μυαλό σας να παίζετε μαζί τους μάλλον θα πρέπει να επιλέξετε παπαγάλους.

 title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title=
 
Diamond Finch

Είναι γερά και ανεκτικά πουλιά. Μπορούν να συζούν σε μεγάλες κλούβες με άλλα πουλιά λίγο πολύ ίδιου μέγεθος. Στη περίοδο αναπαραγωγής γίνονται επιθετικά προς άλλα πουλιά και προστατεύουν πολύ έντονα το χώρο τους.

Διατροφή
 

 

 

Αποφασίσατε να ξεκινήσετε την εκτροφή των Diamond Finch;

 

Μερικές χρήσιμες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη δυνατή εκτροφή.

 

Εισαγωγή
Διαμονή
Διατροφή
Αναπαραγωγή
Μεταλλάξεις
Αναγνώριση φύλου
Φωτογραφίες, Βίντεο

 

Πηγές: 

Finches, P. M. Soderberg

T.F.H Publications, 1984

Bird Behaviour, John Sparks

Hamlyn, 1975

 

 

 

 

Τα Diamond Finch δεν έχουν κάποιες ιδιαίτερες απαιτήσεις στην διατροφή τους. Είναι σχετικά εύκολα στην διατροφή τους πουλια. 

 


 

Ένα καλό μίγμα σπόρων για παραδείσια πουλιά θα καλύψει τις βασικές ανάγκες τους. Επίσης συμπληρωματικά πρέπει να τους παρέχουμε φύτρες σπόρων, πρασινάδες, φρούτα και λαχανικά (όπως και στα περισσότερα είδη εξωτικών πουλιών). Επίσης ιχνοστοιχεία και βιταμίνες. Αυγοτροφή να τους δίνετε μια φορα στις 7-10 μέρες με εξαίρεση τη περίοδο αναπαραγωγής όταν οι γονείς ταΐζουν τα μικρά, όπου αυγό ή αυγοτροφη πρέπει να τους παρέχουμε καθημερινά.

 

Τη περίοδο της αναπαραγωγής προσπαθήστε να δώσετε στα πουλια όσο γίνετε δυνατόν πιο πλήρη τροφή διαφορετικού είδους. Η ζωντανή τροφή δεν είναι απαραίτητη αλλα επιθυμητή. Ευχαρίστως θα τρώνε ζωντανά μικρά έντομα, αυγά τον μυρμηγκιών και mealworms. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο ασβέστιο και βιταμίνη A.

 

Προσοχή όμως! Το είδος αυτό έιχει μια τάση να τρώει πολύ έτσι όπως έχουμε ήδη προαναφέρει παίρνουν γρήγορα βάρος. Τα πουλιά συχνά μαζέυουν μεγάλες ποσότητες λίπους στη περιοχή της κοιλιας και του στήθος. Πρέπει να προσέχετε τις ποσότητες τροφής που τους δίνετε (σπόρια ποσότητας 1,5 κουτάλι του γλυκού ανά πουλί την ημέρα) και να παρέχετε στα πουλιά ευρύχωρα κλουβιά ώστε να μπορούν να πετούν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιστροφή
  
 
Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2014-16
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα.