Αρχική Οθόνη: Ταυτότητα | BIRDin | e-Shop ΕΙΔΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ GENETICS ONLINE ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΑ GALLERY ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

                         
Πληροφορίες

Τα παραδείσια πουλιά είναι σε γενικές γραμμές μικρόσωμα πουλιά, μάλλον ήσυχα με μέσο όρο ζωής από 4 έως 7 χρόνια. Δεν τους αρέσει η επαφή με τους ανθρώπους. Γι’ αυτό τον λόγο δεν είναι εκείνα τα πουλιά που θα τα πάρει κάποιος στο χέρι (σε αντίθεση με τους παπαγάλους). Επομένως αν έχετε στο μυαλό σας να παίζετε μαζί τους μάλλον θα πρέπει να επιλέξετε παπαγάλους.

 title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title=
 
Diamond Finch

Είναι γερά και ανεκτικά πουλιά. Μπορούν να συζούν σε μεγάλες κλούβες με άλλα πουλιά λίγο πολύ ίδιου μέγεθος. Στη περίοδο αναπαραγωγής γίνονται επιθετικά προς άλλα πουλιά και προστατεύουν πολύ έντονα το χώρο τους. Το επιστημονικό του όνομα είναι Stagonopleura guttata και ανήκει στην οικογένεια Εστριλδών.

Διαμονή
 

 

 

Αποφασίσατε να ξεκινήσετε την εκτροφή των Diamond Finch;

 

Μερικές χρήσιμες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη δυνατή εκτροφή.

 

Εισαγωγή
Διαμονή
Διατροφή
Αναπαραγωγή
Μεταλλάξεις
Αναγνώριση φύλου
Φωτογραφίες, Βίντεο

 

Πηγές: 

Finches, P. M. Soderberg

T.F.H Publications, 1984

Bird Behaviour, John Sparks

Hamlyn, 1975

 

 

 

 

Τα πουλιά αυτά ζουν σε ζευγάρια σε μικρά σμήνη. Η διάρκεια ζωής τους είναι 8-10 χρόνια περίπου. Για τη διαμονή και την αναπαραγωγή τους στη αιχμαλωσία συνίσταται να έχετε μεγάλα κλουβιά διαστάσεων 100*50*50 εκ ανά ζευγάρι. Αντέχουν πτώση της θερμοκρασίας μέχρι 10o C. Τη νύχτα  κοιμούνται στη φωλιά.

  

 
Τα Diamond Finch δεν είναι φοβητσιάρικα πουλιά, δεν κρύβονται και δεν φοβούνται με το παραμικρό. Συνηθίζουν πολύ γρήγορα τον άνθρωπο και επικοινωνούν εύκολα με το περιβάλλον τους. Γι' αυτό το λόγο είναι πολύ ενδιαφέροντα πουλιά για παρακολούθηση και γίνονται ένα πραγματικό κόσμημα για κάθε εκτροφείο.

 

Τα κλουβιά με τα πουλιά καλύτερα να μην τα μετακινείτε επειδή δεν τους αρέσουν οι αλλαγές περιβάλλοντος και όπως τα περισσότερα παραδείσια πουλιά αγχώνονται εύκολα με τέτοιες αλλαγές.

 

Πολύ ενδιαφέρον έχει το κάλεσμα και ο χορός του αρσενικού. Το αρσενικό κρατάει στο ράμφος του ένα χορταράκι, φουσκώνει τα πούπουλα στη κοιλιά και στο κεφάλι, μετά αρχίζει και χαμηλώνει σιγά σιγά το κεφάλι και όλο το σώμα του προς τα κάτω και παίρνει μια κλίση προς δεξιά η αριστερά έπειτα αρχίζει να πηδάει στο κλαδάκι πάνω κάτω, συχνά χωρίς να αφήνει το κλαδάκι. 

 

Ταυτόχρονα τραγουδάει το παράξενο τραγούδι του που θυμίζει ένα ήχο που θυμίζει  ένα μηχάνημα που ξεκινάει να λειτουργεί [ ακούστε]. Επίσης και τα δυο φύλα κάνουν ένα λεπτό και μακρύ τιτίβισμα.

  

 

Τα αρσενικά πυρώνουν πολύ εύκολα και το δείχνουν αυτό στο ταίρι τους. Το ζευγάρι παραμένει μαζί και είναι πιστό το ένα στο άλλο για πάρα πολύ καιρό. Για να αποδείξει την αγάπη του ο αρσενικός συχνά χορεύει μπροστά στο θηλυκό έχοντας τεράστια (με σύγκριση με το μέγεθος του) κλαδάκια στο ράμφος του.

  

Είναι γερά και ανεκτικά πουλιά. Μπορούν να συζούν σε μεγάλες κλούβες με άλλα πουλιά λίγο πολύ ιδίου μεγέθους (όπως Chestnut Breasted Manikin, Java Finch, Cut Throat Finch και άλλα). Όμως την περίοδο αναπαραγωγής γίνονται επιθετικά προς άλλα πουλιά και προστατεύουν πολύ έντονα το χώρο τους. Καλό είναι λοιπόν να μη τα έχετε στο ίδο κλουβί με άλλα μικρότερου μεγέθους πουλιά (όπως Cordon Blue, Strowberry Finch, Pytilia, St.Helena Waxbiil, Star finch). Υπάρχουν περιπτώσεις που τα Diamond Finch μπορεί να τραυματίσουν τα μικρότερα πουλιά και πολύ σπάνια με άσχημα αποτελέσματα.
  

Αν θέλετε να αναπαράγετε σε μια μεγάλη κλούβα μερικά ζευγάρια Diamond Finch υπολογίστε για κάθε ζευγάρι περίπου 3 τετραγωνικά μέτρα χώρο. Στα κλουβιά προτιμότερα να τα κρατάτε σε ζευγάρια μόνα τους.

 

Στα Diamond Finch αρέσει πολύ να κάνουν μπάνιο. Παράξενο, επειδή στη φύση ζούνε σε πολύ στεγνές περιοχές και όμως με πολύ μεγάλη χαρά απολαμβάνουν το δροσερό νερό. Προσπαθήστε να τους βάζετε μπανιέρα τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα. Το καλοκαίρι και ζεστές μέρες η μπανιέρα πρέπει να είναι στο κλουβί κάθε μέρα.

 

Το είδος αυτό έχει μια τάση να παίρνουν απότομα βάρος και γίνονται υπέρβαρα. Συχνά αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα πόδια και ποδο-δερματιτιδα, συχνά έχουν μεγάλα νύχια και μεγάλο η στραβό ράμφος. 

Πρέπει να τους κόβετε τακτικά τα νύχια και ράμφος και να τους παρέχεται τροφή πλούσια σε βιταμίνες για να αποφύγετε προβλήματα αυτά.
 

 

Επιστροφή
  
 
Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2014-16
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα.