Αρχική Οθόνη: Ταυτότητα | BIRDin | e-Shop ΕΙΔΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ GENETICS ONLINE ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΑ GALLERY ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

                         
Δαχτυλίδια

Τα δακτυλίδια κλειστού τύπου φοριούνται στα πόδια των πουλιών κατά τις πρώτες ημέρες της ζωής τους και μένουν εκεί για πάντα. Με αυτό τον τρόπο πιστοποιείται ότι ένα πουλί προέρχεται από εκτροφείο, ενώ ταυτόχρονα το χρώμα του δαχτυλιδιού όπως και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται σε αυτό μας προσδιορίζουν την ταυτότητα τόσο του πουλιού όσο και του εκτροφέα!.

 title=  title=  title=  title=  title=  title=
Διαμονή

Τα παραδείσια πουλιά, ανάλογα με το είδος, είτε δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις όσον αφορά την διαμονή τους είτε θα απαιτούν συγκεκριμένες και ξεχωριστές συνθήκες. Παρόλα αυτά, όλα τα πουλιά σε όλες τις φάσεις της ζωής τους απαιτούν φροντίδα έτσι ώστε η διαμονή τους στους χώρους που έχετε επιλέξει γι’ αυτά να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο φυσικό τους περιβάλλον. 

  

Εισαγωγή

 

 

Δαχτυλίδια Χρήσιμες Πληροφορίες

Συλλογή από χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα δαχτυλίδια, τους τύπους τους, τον χρωματισμό τους και τη κωδικοποίηση που αναγράφουν ώστε να είστε σε θέση να ταυτοποιήσετε τα πουλιά που  αγοράζετε.

 

Εισαγωγή
Τύποι δαχτυλιδιών, Κωδικοποίηση
Σύλλογοι Ελλάδος
Σύλλογοι Εξωτερικού
Διάμετροι Δαχτυλιδιών
Τοποθέτηση Δαχτυλιδιών (εικόνες, βίντεο)

 

Πηγές: 

Ελληνική Ορνιθολογική Ομοσπονδία

http://www.fogr.gr/

Avicultural Advancement Council of Canada, http://www.islandnet.com/~aacc/hpage.html

 

 

 

 

 

 

 

Τα δαχτυλίδια πουλιών τοποθετούνται σε διάφορες φάσεις της ζωής ενός πουλιού για να προσφέρουν πληροφορίες που ενδιαφέρουν τόσο τον ίδιο τον εκτροφέα όσο και τον υποψήφιο αγοραστή. 

Τα δαχτυλίδια ομαδοποιούνται σε δύο βασικές κατηγορίες: τα δαχτυλίδια κλειστού τύπου και τα δαχτυλίδια ανοικτού τύπου.

Τα κλειστού τύπου τοποθετούνται στα πουλιά κατά τις πρώτες μέρες της ζωής τους και μένουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Ένα πουλί το οποίο φέρει δαχτυλίδι κλειστού τύπου είναι βέβαιο ότι είναι προϊόν εκτροφής. Παράλληλα τα δαχτυλίδια κλειστού τύπου προσφέρουν μια σειρά από πληροφορίες το σύνολο των οποίων προσδίδει μια ταυτότητα στο κάθε πουλί.

Τα δαχτυλίδια ανοικτού τύπου μπορούν να τοποθετηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής ενός πουλιού και συνήθως χρησιμοποιούνται για να προσδώσουν στον εκτροφέα άμεση πληροφόρηση σχετικά με το φύλο του, την οικογένεια από τον οποία προέρχεται, τη συγκεκριμένη γέννα, κτλ.

Το υλικό από το οποίο φτιάχνονται τα δακτυλίδια και των δύο τύπων ποικίλει και μπορούμε να βρούμε δαχτυλίδια μεταλλικά (πχ αλουμινίου) ή πλαστικά. Ποικίλει και ο χρωματισμός τους. Στα δακτυλίδια κλειστού τύπου ακολουθείται μια κωδικοποίηση του χρώματος που σχετίζεται με τη κάθε χρονιά.
 

  

 

   

 

 

 
Επιστροφή

  
 
Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2014-16
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα.