Αρχική Οθόνη: Ταυτότητα | BIRDin | e-Shop ΕΙΔΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ GENETICS ONLINE ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΑ GALLERY ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

                         
Κέντρο Πληροφόρησης

Σε αυτή την ενότητα θα μπορείτε να ενημερωθείτε για οτιδήποτε σχετίζεται με την εκτροφή των παραδείσιων πουλιών. Πέρα από τα άρθρα που η ομάδα μας θα καταχωρεί για εσάς, θα υπάρχουν άρθρα και απόψεις από επωνύμους στο χώρο, όπως επίσης και πληροφορίες σχετικά με το που μπορείτε να βρείτε εξειδικευμένα προϊόντα και υπηρεσίες σχετικά με την Διαμονή, τη Διατροφή και την Υγεία των πουλιών που εκτρέφετε. 

 title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title=
Διαμονή

Τα παραδείσια πουλιά, ανάλογα με το είδος, είτε δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις όσον αφορά την διαμονή τους είτε θα απαιτούν συγκεκριμένες και ξεχωριστές συνθήκες. Παρόλα αυτά, όλα τα πουλιά σε όλες τις φάσεις της ζωής τους απαιτούν φροντίδα έτσι ώστε η διαμονή τους στους χώρους που έχετε επιλέξει γι’ αυτά να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο φυσικό τους περιβάλλον. 

 

Διαμονή

  

 

Αποφασίσατε να ξεκινήσετε την εκτροφή παραδείσιων πουλιών; 

  

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές οι οποίες θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη δυνατή εκτροφή.

 

Δαχτυλίδια
Κόψιμο Νυχιών & Ράμφους
Ωοσκόπηση
Αναπαραγωγή με τη μέθοδο της υιοθεσίας
Επιλέγοντας ένα νέο πουλί για την εκτροφή μας
   
   
Άλλα χρήσιμα άρθρα
Η Σύμβαση CITES
Φωτογραφίες, Βίντεο

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα παραδείσια πουλιά, ανάλογα με το είδος, είτε δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις όσον αφορά την διαμονή τους είτε θα απαιτούν συγκεκριμένες και ξεχωριστές συνθήκες. Παρόλα αυτά, όλα τα πουλιά σε όλες τις φάσεις της ζωής τους απαιτούν φροντίδα έτσι ώστε η διαμονή τους στους χώρους που έχετε επιλέξει γι’ αυτά να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο φυσικό τους περιβάλλον. 
 
Οι συνθήκες μπορεί να αφορούν την καθημερινότητά τους ή ιδιαίτερες περιόδους όπως αυτή της αναπαραγωγής και της ανάπτυξής τους. 
 
Πολλές φορές διαταραχές στις συνθήκες διαβίωσης τους μπορεί να έχουν επιπτώσεις πάνω στα πουλιά, επιπτώσεις που μπορεί να δυσχεραίνουν την ποιότητα ζωής τους. Έτσι σε κάποιες περιπτώσεις πέφτουν τα πούπουλά τους, μεγαλώνουν υπερβολικά τα νύχια τους ή αλλοιώνεται η λειτουργικότητα του ράμφους τους. 

Σε κάθε περίπτωση από τις ενδείξεις που έχουμε ή από τον σχεδιασμό που κάνουμε σχετικά με την πορεία της εκτροφής μας θα πρέπει να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις και να δράσουμε δυναμικά τόσο σε προληπτικό επίπεδο (ώστε να μη ξανασυμβούν αποκλίσεις από τα επίπεδα ποιότητας που έχουμε θέσει) όσο και σε διορθωτικό επίπεδο ώστε να επαναφέρουμε όσο γίνεται τη ποιότητα ξανά στο επιθυμητό επίπεδο.
 
Πολλές φορές οι ενέργειες που απαιτούνται ξεφεύγουν από τις γνώσεις και την εμπειρία ενός αρχάριου εκτροφέα.

Μέσα λοιπόν από αυτή την ενότητα οι ομάδα μας θα προσπαθήσει να σας παρέχει οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεται ο αρχάριος αλλά και ο έμπειρος εκτροφέας ώστε να προσφέρετε στα πουλιά σας τις καλύτερες συνθήκες διαμονής. 

Οι πληροφορίες αυτές θα έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα. Κάποιες ενδεχομένως να προέρχονται και από τις ίδιες τις εταιρίες που διαθέτουν αντίστοιχα προϊόντα ή καταστήματα που πουλούν εξειδικευμένες είδη για παραδείσια. Σκοπός μας είναι να έχετε μια επαρκή πηγή πληροφόρησης τόση ώστε να μπορείτε να βρίσκετε άμεσα όλα τα προϊόντα που θέλετε, ενδεχομένως και στη περιοχή σας.
 
Τέλος, θα συμπεριλάβουμε τις γνώμες εκτροφέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό ώστε να με τη εμπειρία τους να δείξουν τον δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσετε και εσείς.
 
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το Κέντρο Πληροφόρησης του gouldianfinch.gr θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε ακόμη περισσότερο τις εκτροφές σας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιστροφή
  
 
Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2014-16
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα.