Αρχική Οθόνη: Ταυτότητα | BIRDin | e-Shop ΕΙΔΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ GENETICS ONLINE ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΑ GALLERY ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

                         
Πληροφορίες

Τα παραδείσια πουλιά είναι σε γενικές γραμμές μικρόσωμα πουλιά, μάλλον ήσυχα με μέσο όρο ζωής από 4 έως 7 χρόνια. Δεν τους αρέσει η επαφή με τους ανθρώπους. Γι’ αυτό τον λόγο δεν είναι εκείνα τα πουλιά που θα τα πάρει κάποιος στο χέρι (σε αντίθεση με τους παπαγάλους). Επομένως αν έχετε στο μυαλό σας να παίζετε μαζί τους μάλλον θα πρέπει να επιλέξετε παπαγάλους.

 title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title=
 
Owl Finch - Bicheno

Είναι γνωστό με τις κοινές ονομασίες Owl finch, Clown Finch, Βicheno και Double - bar finch, ενώ η επιστημονική του ονομασία είναι Taeniopygia bichenovi. Οφείλει το όνομά του (Bicheno) στον βοτανολόγο James Ebenezer Bicheno. Ανήκει στην οικογένεια των Εστρίλδων - Estrildae. 

Διαμονή

 

 

Αποφασίσατε να ξεκινήσετε την εκτροφή των Owls;

 

Μερικές χρήσιμες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη δυνατή εκτροφή.

 

Εισαγωγή
Διαμονή
Διατροφή
Αναπαραγωγή
Μεταλλάξεις
Αναγνώριση φύλου
Φωτογραφίες, Βίντεο

 

Πηγές: 

Finches, P. M. Soderberg

T.F.H Publications, 1984

Bird Behaviour, John Sparks

Hamlyn, 1975

Atlas of Living Australia

www.ala.org.au

 

 

 

 

  

Τα Owl finch είναι πολύ φοβητσιάρικα πουλιά, αγχώνονται εύκολα με το παραμικρό. Οι έμπειροι εκτροφείς από το εξωτερικό συχνά λένε ότι τα πουλια αυτά δεν ταιριάζουν για να ζουν στα κλουβιά επειδή είναι πολύ αγχωτικά και είναι πολύ δύσκολο να τα διατηρήσεις σε ήσυχες και σταθερές συνθήκες αναπαραγωγής στη μικρή κλούβα. Προτείνουν λοιπόν η αναπαραγωγή αυτων των πουλιών να γίνεται σε μεγάλες κλούβες ή και κλούβες πτήσης.

 
Αν δεν εχετε μεγάλη κλούβα, τότε προσπαθήστε να τους παρέχετε όσο δυνατόν μεγαλύτερο κλουβί και να  διασφαλίσετε ότι θα έχουν τη λιγότερη δυνατή ενόχληση.

 

Για να συνηθίσουν τη καινούρια ατμόσφαιρα, το κλουβί ή τη θέση μπορεί να χρεαστεί να περάσουν μήνες.

 

Είναι προτιμότερο να μην αλλάζετε τη θέση του κλουβιού, ειδικά τη περίοδο αναπαραγωγής. Καλο είναι να υπάρχει μπόλικη πρασινάδα μέσα στο κλουβί για να μπορούν τα πουλια να κρίβονται μέσα αν νιώθουν κίνδυνο. Συχνά βάζουν ψεύτικα φυτά γύρο από τη φωλια και στα αγαπημένα σημεία του ζευγαριού. 

 

Τα Owl finch τη νύχτα κοιμούνται συνήθως στη φωλια. Είναι γενικά φιλήσυχα, εκτός της περιόδου αναπαραγωγής που μπορεί να γίνουν επιθετικά προς τα άλλα πουλιά ακόμα και του ιδίου είδους. 

 

Στη διπλανή εικόνα φαίνεται ένα αρσενικό owl που αναρώνει μετά από μάχες διεκδίκησης της περιοχής της φωλιάς. 

 

Το ζευγάρι μπορεί να μένει μαζί όλο τον χρόνο.

 

Τα πουλάκια αυτά είναι πολύ κινητικά και συνεχεια ασχολούνται με κάτι. Πολύ ώρα ασχολούνται με το φτέρωμα τους. Καθαρίζουν και τον διπλανό τους. Απολαυάνουν το ξύσιμο και τα χάδια. Πολύ στεναχωριούνται στη περίπτωση που χάσουν το ταίρι τους. Το φωνάζουν και το ψάχνουν επίμονα. Η φωνή τους θυμίζει ένα νιαούρισμα μιας μικρής γάτας. 

 

 

Είναι ευαίσθητα στη αλλαγή της θερμοκρασίας. Κρύες εποχές πρέπει να διατηρούνται στο θερμαινόμενο χώρο και να μην κατεβαίνει η θερμοκρασία κάτω από 20 βαθμούς κελσίου επειδή τα πουλια αυτά προέρχονται από τροπικά κλίματα. Αρρωσταίνουν γρήγορα από απότομες αλλαγές θερμοκρασίας. Δεν αντέχουν κρύο και πρέπει να διατηρούνται σε καλά προφυλαγμένους χώρους μακριά από ρεύματα αέρα.

Τα πουλια αυτά λατρεύουν το νερό και ευχαρίστως κάνουν μπάνιο στη μπανιέρα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιστροφή
  
 
Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2014-16
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα.