Αρχική Οθόνη: Ταυτότητα | BIRDin | e-Shop ΕΙΔΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ GENETICS ONLINE ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΑ GALLERY ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

                         
Πληροφορίες

Τα παραδείσια πουλιά είναι σε γενικές γραμμές μικρόσωμα πουλιά, μάλλον ήσυχα με μέσο όρο ζωής από 4 έως 7 χρόνια. Δεν τους αρέσει η επαφή με τους ανθρώπους. Γι’ αυτό τον λόγο δεν είναι εκείνα τα πουλιά που θα τα πάρει κάποιος στο χέρι (σε αντίθεση με τους παπαγάλους). Επομένως αν έχετε στο μυαλό σας να παίζετε μαζί τους μάλλον θα πρέπει να επιλέξετε παπαγάλους.

 title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=
 
Owl Finch 

Είναι γνωστό με τις κοινές ονομασίες Owl finch, Clown Finch, Βicheno και Double - bar finch, ενώ η επιστημονική του ονομασία είναι Taeniopygia bichenovi. Οφείλει το όνομά του (Bicheno) στον βοτανολόγο James Ebenezer Bicheno. Ανήκει στην οικογένεια των Εστρίλδων - Estrildae. 

Αναπαραγωγή

 

 

Αποφασίσατε να ξεκινήσετε την εκτροφή των Owls;

 

Μερικές χρήσιμες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη δυνατή εκτροφή.

 

Εισαγωγή
Διαμονή
Διατροφή
Αναπαραγωγή
Μεταλλάξεις
Αναγνώριση φύλου
Φωτογραφίες, Βίντεο

 

Πηγές: 

Finches, P. M. Soderberg

T.F.H Publications, 1984

Bird Behaviour, John Sparks

Hamlyn, 1975

Atlas of Living Australia

www.ala.org.au

 

 

 

 

  

Τα πουλια αυτά αναπαράγονται με επιτυχία στη αιχμαλωσία αλλα δεν θεωρούνται από τα εύκολα πουλια. Η επιτυχία έρχεται σαν αποτέλεσμα των σταθερών συνθηκών διαμονής άγχος και παραμικρή ενόχληση στα πουλιά. Συνήθως κάνουν μόνο 2 γέννες το χρόνο.

  

Οι σπίνοι αυτοί θεωρούνται ώριμοι προς αναπαραγωγή μετά τον 9ο μήνα αλλά για καλύτερα αποτελέσματα και λιγότερα προβλήματα είναι προτιμότερο να περιμένει κανείς μέχρι να συμπληρώσουν τον 12ο μήνα της  ζωής τους.

 

Στη φύση τα owl κτίζουν τη φωλιά τους όχι πιο ψηλά από τα 2 μέτρα από το έδαφος. Συνήθως διαλέγουν μια θέση μέσα στους θάμνους και πλέκουν μια στρογγυλή η ωοειδή φωλιά από λεπτά μακριά χορταράκια περίπου 20 εκατοστών. 

 

Τη φωλια τη χτίζουν τα δύο μαζί με το πρώτο ρόλο να τον έχει το αρσενικό. Το θηλυκό συνήθως στρώνει το εσωτερικό τις φωλιάς με πούπουλα.

 

Στην εκτροφή χρησιμοποιούμε φωλιές κλειστού τύπου, συνήθως κουτιά 12*12*12 εκατοστά. 

 
Το θηλυκό γεννά 4-8 πολύ μικρά αυγά, ένα κάθε μέρα. Τα κλωσάνε κι οι δυο γονείς που εναλλάσονται όλη την ημέρα ενώ τη νύκτα κοιμούνται μαζί στη φωλια. Τα μικρά εκκολάπτονται μετά από 13-14 ημερες.

  

 

Οι νεοσσοί έχουν αραιό σκούρο χνούδι στο σώμα τους. Στην ηλικία 22-25 ημερών αφήνουν τη φωλιά αλλά για 2-2,5 εβδομάδες ακόμα τα ταΐζουν οι γονείς. Όλο αυτό το καιρό τα μικρά κοιμούνται τη νύχτα μαζί μαζί με τους γονείς στη φωλια. Μετά από 2,5 εβδομάδες τα μικρά είναι καλύτερα να τα βάλουμε στο ξεχωριστό κλουβί, επειδή οι γονείς συχνά αρχίζουν και τα κυνηγούν. 

 

Όλα τα νεαρά πουλια μοιάζουν στους γονείς απλά έχουν πιο θαμπά χρώματα και μαύρο ράμφος. Στην ηλικία 2,5-3 μηνών αρχίζει η πρώτη πτερόρροια η οποια τελειώνει στους 5-6 μήνες, καμια φορα περνούν τα τελικά χρώματα τους στην ηλικία 8-10 μηνών. Συχνά τα αρσενικά αποκτούν πιο ανοικτόχρωμο στήθος στην ηλικία 1-2 χρόνων.

 

Για μια επιτυχημένη αναπαραγωγή τα πουλια πρέπει να είναι δυνατά και να έχουν ποικιλία από διαφορετική τροφή. Πρέπει να υπάρχει υψηλή θερμοκρασία από 25 βαθμούς μέχρι 30 και αρκετή υγρασία ώστε να "ανασαίνουν" τα αυγά.

 
Συχνά πουλια δεν θέλουν να κλωσάνε τα αυγά τους επειδή νιώθουν ανασφάλεια. Τότε πρέπει να μπείτε στη διαδικασία να χρησιμοποιήσετε τους Κοινωνικούς σπίνους σαν θετούς γονείς.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιστροφή
  
 
Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2014-16
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα.