Αρχική Οθόνη: Ταυτότητα | BIRDin | e-Shop ΕΙΔΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ GENETICS ONLINE ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΑ GALLERY ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

                         
Κέντρο Πληροφόρησης

Σε αυτή την ενότητα θα μπορείτε να ενημερωθείτε για οτιδήποτε σχετίζεται με την εκτροφή των παραδείσιων πουλιών. Πέρα από τα άρθρα που η ομάδα μας θα καταχωρεί για εσάς, θα υπάρχουν άρθρα και απόψεις από επωνύμους στο χώρο, όπως επίσης και πληροφορίες σχετικά με το που μπορείτε να βρείτε εξειδικευμένα προϊόντα και υπηρεσίες σχετικά με την Διαμονή, τη Διατροφή και την Υγεία των πουλιών που εκτρέφετε. 

 title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title=
Υγεία

Η εκτροφή των πουλιών και ιδίως των παραδείσιων πουλιών χαρίζει στον εκτροφέα πολλές συγκινήσεις. Η δραστηριότητα αυτή αρκετές φορές μας επιφυλάσσει και δυσάρεστες εκπλήξεις κυρίως στα θέματα υγείας. Μάθετε πως να αντιμετωπίζετε διάφορα προβλήματα υγείας που μπορεί να εμφανιστούν στους φτερωτούς μας φίλους. 

Τα πουλιά στη φύση

 

 

Καραντίνα - Χρήσιμες Πληροφορίες

Καραντίνα είναι μια διαδικασία απομόνωσης ενός νέου πουλιού (ή ομάδας πουλιών), συχνής παρακολούθησής του και χορήγησης φαρμάκων για προληπτικούς ή θεραπευτικούς λόγους (όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο).

 

Εισαγωγή
Τα πουλιά στη φύση
Μετάδοση των ασθενειών
Εφαρμογή καραντίνας
Βασικά γνωρίσματα μη υγιών πουλιών
Βασικά γνωρίσματα υγιών πουλιών
 

 

  

 

 

 

 

Τα πουλιά έχουν πολύ γρήγορο μεταβολισμό, έτσι συχνά όταν φθάσουμε στο σημείο να παρατηρήσουμε ότι δεν είναι καλά, τότε συνήθως η αρρώστια (που έχει) είναι ήδη σε πολύ προχωρημένο στάδιο. 

 

Τα πουλιά από τη φύση τους, λόγω της μορφολογίας του σώματός τους «κρύβουν» επιμελώς όλες τις ασθένειες που έχουν. Αυτό συμβαίνει επειδή στη φύση τα πουλιά αποτελούν τροφή για άλλα μεγαλύτερα ζώα και αρπακτικά πουλιά. Ένα άρρωστο μέλος σε ένα σμήνος πουλιών, θα τραβήξει την προσοχή των αρπακτικών και θα φέρει σε κίνδυνο όλο το κοπάδι των πουλιών. Γι’ αυτό το λόγο τα υπόλοιπα πουλιά το εγκαταλείπουν και συχνά το χτυπούν και το διώχνουν μακριά τους. 
 
Έτσι τα πουλιά κρύβουν καλά τις αρρώστιες τους, μέχρις ότου δεν αντέχουν άλλο οπότε και αρχίζουν να φουσκώνουν το φτέρωμά τους και να κάθονται ακίνητα. Στην εκτροφή είναι εκείνο το σημείο που εμείς αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Δυστυχώς τις περισσότερες φορές είναι πια αργά.
 
Ξέροντας αυτό, πρέπει να προσπαθήσουμε να κοιτάμε ένα βήμα μπροστά και να μάθουμε να αντιλαμβανόμαστε το πρόβλημα πριν το παρουσιάσει το πουλί. Να το διαβάζουμε και να το προσέχουμε με συχνή παρακολούθηση για να δρούμε γρήγορα και ενεργά αν χρειαστεί.

 

Πρέπει λοιπόν πρώτα από όλα να γνωρίζουμε τα πουλιά καλά. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τα παρατηρούμε συστηματικά και να γνωρίζουμε τις συνήθειές τους. Κάθε απόκλιση από τη συνηθισμένη δραστηριότητα των πουλιών μας κτυπάει ένα καμπανάκι ότι ίσως κάτι δεν πάει καλά. Και τότε θα πρέπει να είμαστε διπλά πιο παρατηρητικοί.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Επιστροφή

  
 
Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2014-16
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα.