Αρχική Οθόνη: Ταυτότητα | BIRDin | e-Shop ΕΙΔΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ GENETICS ONLINE ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΑ GALLERY ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

                         
Συνεντεύξεις

Στην ενότητα αυτή, έμπειροι εκτροφείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα μοιραστούν μαζί μας την εμπειρία και τα πιστεύω τους όσον αφορά την εκτροφή των παραδείσιων και εξωτικών πουλιών. Θα μοιραστούν μαζί μας τις διαδικασίες που ακολουθούν και τις πρακτικές τους. Θα μας κατευθύνουν στο τρόπο σκέψης και τους στόχους που πρέπει να θέτει κάθε εκτροφέας ερασιτέχνης ή επαγγελματίας.

 title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title=
Εκδηλώσεις

Ενημερωθείτε για τις εκδηλώσεις (εκθέσεις, διαγωνισμοί, σεμινάρια) σχετικά με τα πουλιά που γίνονται  στη χώρα μας και το εξωτερικό.

Μάθετε περισσότερα

Συνεντεύξεις

Έμπειροι εκτροφείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό μοιράζονται μαζί μας τα μυστικά της επιτυχημένης εκτροφής τους.

 

Μάθετε περισσότερα

Βιβλιογραφία - Links

Μαζέψαμε μια λίστα με καλά βιβλία και τα χρήσιμα links του διαδικτύου για τα εξωτικά πουλιά

 

Μάθετε περισσότερα

Interview with Kristen Reeves

 

 

Σας παρουσιάσουμε μια Αμερικανίδα εκτροφέα και επιχειρηματία την Kristen Reeves την οποία και ευχαριστούμε για τον χρόνο που μας διέθεσε.  

 

 

GouldianFinch.gr: Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς.

 

Kristen Reeves: Ονομάζομαι Kristen Reeves. Είμαι 47 χρονών. Είμαι σύζυγος και μητέρα 4 παιδιών. Είμαι Πρόεδρος και CEO στην Meadowlark Farms Avian Supply, Inc., ένα μικρό εκτροφείο και μια εταιρία προμήθειας κλουβιών και ειδών για τα πουλιά. Έχω μια κανονική επιχείρηση εδώ και 8 χρόνια. Οι πελάτες μου με παρότρυναν να δημιουργήσω μια επιχείρηση και να μοιραστώ τις εμπειρίες μου, έτσι και έκανα. Και νάμαι σήμερα εδώ!

  

 

GouldianFinch.gr: Πόσο καιρό ασχολείστε με την εκτροφή πουλιών; Πως ξεκινήσατε και με ποια είδη;

 

Kristen Reeves: Εκτρέφω πουλιά από το 1999.

 

 

GouldianFinch.gr: Πως ξεκινήσατε και με ποια είδη;

 

Kristen Reeves: Ξεκίνησα με ένα ζευγάρι Καναρίνια, τα οποία στη συνέχεια μετατράπηκαν σε ΠΟΛΛΑ είδη.
 
Μη γελάτε. Αυτή είναι μια αληθινή ιστορία!
 
Τη περίοδο που ο φόβος για το Y2K (Μillenium bug) ήταν στο αποκορύφωμά του και συζητήσεις για πόλεμο και βιολογικό πόλεμο ζέσταιναν τα ερτζιανά κύματα, η μητέρα μου και εγώ είχαμε μια συζήτηση σχετικά με το πώς θα μπορούσαμε να καταλάβουμε εάν θα γινόταν χρήση κάποιων βιολογικών όπλων στην περιοχή μας. Ναι, μπορεί να ακούγεται χαζό…συμφωνώ!

Η μητέρα μου έθιξε το γεγονός ότι οι ανθρακωρύχοι χρησιμοποιούσαν καναρίνια στα ορυχεία για να τους προειδοποιούν για τη συσσώρευση αερίων τα οποία θα μπορούσαν ενδεχομένως να σκοτώσουν τους εργαζόμενους σε αυτά. Τα πουλιά είναι πολύ ευαίσθητα σε όλων των ειδών τα αέρια και θα πέσουν νεκρά αν εκτεθούν σε αυτές τις τοξίνες. Υπέθεσε ότι είναι λογικό να διατηρήσουμε ένα καναρίνι σαν μέσο προειδοποίησης. Υπέθεσα ότι θα γνωρίζαμε το πότε θα πεθαίναμε αλλά κατάλαβα ότι ένα καναρίνι θα ήταν ένα καλό δώρο γενεθλίων!

 
Μερικούς μήνες αργότερα, ενώ έκανα βόλτα για να μαζέψω προμήθειες για τα άλλα μου ζωάκια, σταμάτησα σε ένα τοπικό κατάστημα με πουλιά και ψάρια. Εκεί, υπήρχαν δύο καναρίνια τα οποία τραγουδούσαν δυνατά. Ήταν φθηνά λόγω της ηλικίας τους και προσιτά για εμένα. Με κλειστά τα μάτια, κατά ένα παράξενο τρόπο, αυτό είναι πραγματικά χαζό αφού δεν ξέρω τίποτα για τα καναρίνια αφού πίστευα ότι τα καναρίνια είναι μόνο κίτρινα, αγόρασα το ζευγάρι.

 

GouldianFinch.gr : Πόσα είδη εκτρέφετε τώρα; Πόσα πουλιά έχετε στην εκτροφή σας;

 

Kristen Reeves: Προς το παρόν εκτρέφω Lady Gouldians, Chestnut Breasted Mannikins, American Singer Canaries, African Silverbills, Bicheno, Shafttails, Star Finches, Bengalese, και Red Billed Firefinches (Senegals), συνολικά 9 είδη. Το σμήνος μου περιλαμβάνει 180 πουλιά στο σύνολό του.

  

 

GouldianFinch.gr : Περιγράψτε τις εγκαταστάσεις της εκτροφής σας.

 

Kristen Reeves: Οι εγκαταστάσεις εκτροφής μου είναι πολύ λιτές. Έχω ένα δωμάτιο στο υπόγειο 10'x 11' (3,30 m * 3,60 m) το οποίο είναι γεμάτο από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι με κλουβιά και χώρους αποθήκευσης. Στη κυριολεξία, στηρίζω τα κλουβιά σε στηρίγματα στο τοίχο ώστε να κάνω ευκολότερα το καθάρισμα από τις τροφές. Χρησιμοποιώ 30"x 18" x 18 " (76 cm * 45 cm * 45 cm) συρμάτινα κλουβιά για την αναπαραγωγή και διατήρηση των πουλιών μου, αλλά έχω πολλά 5 'x 36" x 18" (166 cm * 90 cm * 45 cm) κλουβιά πτήσης, όπου στεγάζονται τα νεαρά πουλιά και όσα περνούν τη περίοδο ξεκούρασης. Υπάρχουν 34 κλουβιά αναπαραγωγής, 3 - 5 πτήσεων και 4 κλουβιά καραντίνας. Κάθε κλουβί έχει το δικό της φωτισμό πλήρους φάσματος, καθώς και μια λάμπα θερμότητας. Κρατάω επίσης πολλά κλουβιά νοσοκομείο στο οποίο φυλάσσονται τα άρρωστα ή προβληματική πουλιά με θερμότητα, ή διατηρούνται τα πουλιά που τρέφονται στο χέρι μέχρι τον απογαλακτισμό τους.

 

 

GouldianFinch.grΠως επιλέγετε νέα πουλιά για την εκτροφή σας; Από πού προμηθεύεστε πουλιά;

 

Kristen Reeves: Είμαι άκρως επιλεκτική σχετικά με τον τρόπο που επιλέγω τα πουλιά προς εκτροφή. ΠΡΕΠΕΙ να γνωρίζω τα γονίδια από τουλάχιστον 3 γενεές πίσω διαφορετικά δεν θα αγοράσω το πουλί. Το κάνω αυτό στη προσπάθεια να διατηρήσω νέες γραμμές αίματος. Είναι πολύ δύσκολο στις ΗΠΑ να βρεις μη συγγενικά πουλιά. Έχω 14 μη συγγενικά ζευγάρια αναπαραγωγής και είμαι εξαιρετικά προσεκτική να μη μπερδέψω τις γενιές έτσι ώστε να έχω πάντα μη συγγενικά πουλιά για να ζευγαρώσω. Δεν ζευγαρώνω συγγενικά πουλιά. Νέες πηγές έρχονται αραιά και που οπότε είμαι συνέχεια στην αναζήτηση.


  

GouldianFinch.grΈχετε διαδικασίες επιλογής γονέων με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας των πουλιών;

 

Kristen Reeves: Κρατάω πολύ λεπτομερή στοιχεία αναπαραγωγής. Παρακολουθώ τα πάντα από την ημέρα που το πρώτο αυγό θα γεννηθεί, στον αριθμό των ημερών που πήρε για να εκκολαφθούν, πόσο ζύγιζε κάθε μικρό όταν εκκολάφθηκε, πως τα φρόντισαν οι γονείς τους, πότε άνοιξαν τα μάτια τους, πότε έβγαλαν τις φύτρες, τα φτερά, πότε έγιναν ανεξάρτητα, πότε ξεκίνησαν την πρώτη τους πτερόρροια, πότε ολοκλήρωσαν την πρώτη τους πτερόρροια, πόσο ζύγιζαν σε κάθε φάση. Τα πουλιά που φθάνουν σε αυτές τις φάσεις νωρίς τα κρατώ πάντα σαν τους γεννήτορες της επόμενης γενιάς, εφόσον ταιριάζουν με τη μορφολογία (σχήμα, χρώμα, μέγεθος) που επιδιώκω. Είναι εύρωστα και τείνουν να παραμένουν εξαιρετικά υγιή. 

 

Επειδή εκθέτω τα πουλιά μου, χρησιμοποιώ αυτά τα στοιχεία για να επιλέξω ποια πουλιά θα αναπαράγω. Συγκρίνω σημειώσεις για τις διάφορες σημαντικές φάσεις, μετά βλέπω ΠΡΩΤΑ τη γενικότερη υγεία του και μετά επιλέγω μορφολογία. Το χρώμα είναι το τελευταίο πράγμα που νοιάζομαι. Προτιμώ να αναπαράγω ώστε να διατηρώ τους φυσικούς χρωματισμούς, επομένως σπάνια παράγω μεταλλάξεις και επιλέγω προσεκτικά την αποφυγή του να το κάνω αυτό. Ωστόσο, διατηρώ συγκεκριμένα ζευγάρια για αναπαραγωγή μεταλλάξεων μόνο.

 

 

GouldianFinch.gr : Πόσα ζευγάρια βάζετε για αναπαραγωγή κάθε χρόνο;

 

Kristen Reeves: Τα ζευγάρια εξαρτώνται από την ποιότητα των πουλιών. Θα ταιριάξω μόνο τα απολύτως καλύτερα. Οι ημερομηνίες γέννησής πάντα θα επηρεάσουν το πότε τα πουλιά θα έρθουν σε κατάσταση μέχρις ότου ακολουθούν τη δική μου διατροφή και πρόγραμμα φωτός για ένα χρόνο και, επομένως ο αριθμός των ζευγαριών ποικίλει από χρονιά σε χρονιά. 

 

Για τη περίοδο αναπαραγωγής 2012 –2013, έβαλα 14 ζευγάρια Gouldians. Και αρκετά ζευγάρια από άλλα είδη.

 

 

GouldianFinch.grΠόσες γέννες επιτρέπετε τον χρόνο για κάθε ζευγάρι;

 

Kristen Reeves: Επιτρέπω στα πουλιά μου 3 γέννες το χρόνο. Αλλά δεν αφήνω πάντα και τις 3 γέννες. Είμαι πολύ παρατηρητική. Εάν δω οτιδήποτε παράταιρο ή κάτι που δεν φαίνεται σωστό, θα βγάλω τη φωλιά και θα αφήσω το ζευγάρι στις κλούβες ανάπαυσης. Στα περισσότερα πουλιά επιτρέπονται 3 γέννες, αλλά σε μερικά μπορεί να επιτραπούν 1 ή 2. 

 

Ο παράγοντας ΥΓΕΙΑ είναι πιο σημαντικός για εμένα. Δεν θα κάνω τίποτε που θα θέσει σε κίνδυνο την υγεία τους.

 

 

GouldianFinch.gr : Από τα είδη που εκτρέφετε ποια κατά τη γνώση σας είναι τα πιο δύσκολα στην εκτροφή τους και γιατί;

 

Kristen Reeves: Δεν έχω βρει πραγματικά ένα είδος που να κατ’ εξοχήν δύσκολο, αλλά υποθέτω αυτό είναι κάτι υποκειμενικό. Στο εκτροφείο μου, φροντίζω κάθε ημέρα ή τουλάχιστον κάθε δεύτερη ημέρα κάθε ένα από τα πουλιά μου –έτσι έχουν συνηθίσει τα χέρια μου μέσα στα κλουβιά και τις φωλιές. Σπάνια, ένα ζευγάρι το οποίο δεν δέχεται καλά τις επιθεωρήσεις στη φωλιά ή την παρουσία μου το ταιριάζω διαφορετικά την επόμενη χρονιά με ένα πιο ήρεμο ταίρι. Η προσωπικότητα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της ηρεμίας στο εκτροφείο. Καλά ταιριάσματα θα σας δώσουν πουλιά που μπορείτε να χειριστείτε χωρίς θέμα, το οποίο οδηγεί σε πιο παραγωγικά πουλιά. 

 

Εάν θα έπρεπε να επιλέξω θα έλεγα ότι τα Firefinches είναι τα πιο δύσκολα αλλά μόνο γιατί είναι πολύ άστατα πουλιά και δεν τα πάνε καλά με η γάτα μέσα στο εκτροφείο.

 

 

GouldianFinch.gr : Ακολουθείτε συστηματικά ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής ανά περίοδο; Μπορείτε να το περιγράψετε;

 

Kristen Reeves: Nαι. Ωστόσω πουλιά από διαφορετικές ηπείρους έχουν διαφορετικό πρόγραμμα και χρόνους αναπαραγωγής, έτσι το διαιτολόγιό τους διαρκώς εξελίσσεται. Συνήθως ακολουθώ το φυσικό κύκλο για τα Αυστραλιανά μου. Αυτός αποτελείται από την περίοδο Αναπαραγωγής/Πτερόρροιας, μια περίοδο Ανάπαυσης και μία περίοδο Λιτότητας. Κατά τη διάρκεια της περιόδου Αναπαραγωγής/Πτερόρροιας τα πουλιά λαμβάνουν διατροφή υψηλή σε πρωτείνες και υδατάνθρακες με βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία απαραίτητα για την παραγωγή αυγών και εξαίρετους απογόνους. Η περίοδος ανάπαυσης φέρνει λιγότερο πλούσια διατροφή η οποία όμως τους επιτρέπει να ξανακτίσουν οποιαδήποτε αποθέματα έχασαν κατά τη διαρκεια της αναπαραγωγής. Η περίοδος λιτότητας είναι πολύ χαμηλή σε πρωτείνες αποτελούμενη κυρίως από φαλαρίδα, λευκό βόρι και ιαπωνικό βόρι. Δεν παίρνουν πρόσθετα συμπληρώματα, αλλά τους παρέχεται άμμος υψηλής περιεκτικότητας σε μέταλλα η οποία περέχει διαλυτές και αδιάλυτες πηγές ασβεστίου.

 

 

GouldianFinch.gr Χρησιμοποιείτε τους Κοινωνικούς σπίνους ως θετούς γονείς;

 

Kristen Reeves: Δεν είμαι οπαδός της χρήσης Society (Κοινωνικών σπίνων) σαν θετούς γονείς. Διατηρώ μερικά εδώ αλλά μόνο για περιπτώσεις ανάγκης, αλλά όταν παρουσιασθεί η ανάγκη, θα προτιμούσα καλύτερα να τα αναθρέψω με τη χρήση άλλου ζευγαριού από το ίδιο είδος ή να τα ταΐζω στο χέρι τα μικρά μιας γέννας παρά να τα βάλω κάτω από ένα άλλο είδος. Διαφορετικά είδη ταΐζουν διαφορετικά

 
Για παράδειγμα τα Gouldian ταΐζουν καθαρό γάλα πρόλοβου για τις 3-5 πρώτες ημέρες. Από τη 5η ημέρα ξεκινούν τα δίνουν σκούρους λιπαρούς σπόρους και βόρι. Από την 7-10 ημέρα ξεκινούν να ταΐζουν σχεδόν αποκλειστικά βόρι και φαλαρίδα. Τα Society από την άλλη ταΐζουν με βόρι σχεδόν αποκλειστικά από τη πρώτη ημέρα. Τα μικρά Gouldian δεν μπορούν να χωνέψουν εύκολα τους σπόρους σχεδόν αμέσως μετά την εκκόλαψη τους. Θα ταΐσουν τότε τα μικρά τους ότι τα Society τα τάισαν σαν μικρά. Έχω διαπιστώσει ότι τα μικρά που μεγάλωσαν από Society δεν παραμένουν υγιή ή δεν ζουν τόσο όσο εκείνα που τα μεγάλωσαν οι γονείς τους. Αυτή είναι η δική μου προσωπική εμπειρία. Ευτυχώς τα περισσότερα από τα Gouldian μου είναι εξαιρετικοί γονείς. Και παράδειγμα του πότε χρησιμοποιώ την υιοθεσία μπορεί να είναι ο θάνατος ή η αρρώστια ενός γονέα, φτωχή ανατροφή, ή περιστασιακά ένας γονιός που πετάει τα μικρά έξω από τη φωλιά. Στις περισσότερες περιπτώσεις προσπαθώ να βγάλω τον παραβατικό γονιό και να αφήσω τον άλλο γονιό να μεγαλώσει τα μικρά. Εάν αυτό δεν δουλέψει και εάν έχω χρόνο θα ταΐσω τα μικρά στο χέρι. Μόνο όταν δεν έχω χρόνο θα παραδώσω τα μικρά στα Society.

 

 

GouldianFinch.gr :Τηρείτε συστηματικά κανόνες υγιεινής. Μπορείτε να μας τους περιγράψετε;

 

Kristen Reeves: Ναι. ΟΛΑ τα σκεύη τροφής και οι ποτίστρες αλλάζονται κάθε μέρα. Οι πατήθρες και άλλα αξεσουάρ του κλουβιού αλλάζονται όταν λερωθούν. Τα κλουβιά ξύνονται και αλλάζονται κάθε δεύτερη μέρα το ελάχιστο αλλά συνήθως κάθε ημέρα. 

 

Μία φορά το μήνα, κάθε κλουβί κατεβαίνει και πλένεται ΕΚΤΟΣ από  τη διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου όταν τα μικρά είναι στη φωλιά. Οι τοίχοι πίσω από τα κλουβιά πλένονται όταν αυτά κατεβαίνουν. Κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου τα κλουβιά ξύνονται και καθαρίζονται όσο το δυνατόν με τη χρήση του Poop-Off για να διαλύσει τις κουτσουλιές ενώ στη συνέχει μόλις στεγνώσουν ψεκάζονται με Virkon S για να σκοτωθούν τα βακτήρια. 

 

Μία φορά το χρόνο όλη η εκτροφή λύνεται και όλοι οι τοίχοι πλένονται και βάφονται. Όλες οι επιφάνειες απεντομόνονται και όλα τα κλουβιά επιθεωρούνται για φθορές και βάφονται αν είναι απαραίτητο. Είναι ένα τεράστιο εγχείρημα.

  

GouldianFinch.gr : Τι σημαίνει για εσάς το θέμα ποιότητα στην εκτροφή;

 

Kristen Reeves: Ποιότητα στην εκτροφή αφορά τα πάντα σχετικά με τη διατήρηση των πουλιών. Πρώτα από όλα, η διατροφή είναι το κλειδί. Η προσεκτική επιλογή ζευγαριού και η γενετική έρχονται μετά. Άψογη υγιεινή του κλουβιού και κατάλληλη ημερήσια φροντίδα είναι πάντα σημαντικά. 

 

Αλλά ποτέ μην το παρακάνω με τις γέννες, να μη παραγεμίζω τα κλουβιά και να παράγω «ποιότητα» και όχι «ποσότητα» είναι τα δικά μου στοιχεία κλειδιά για ποιοτική εκτροφή.

 

 

GouldianFinch.grΠαίρνετε μέρος σε εκθέσεις; Πόσα βραβεία έχετε πάρει;

 

Kristen Reeves: Εκθέτω τα πουλιά μου. Ξεκίνησα τις εκθέσεις το 2009. Από τότε, είχα συστηματικά πουλιά στις υψηλότερες θέσεις των εκθετηρίων σε κάθε μία έκθεση που συμμετείχα – συνήθως 3 ή περισσότερα. Τα τελευταία δύο χρόνια πήρα τη πρώτη θέση στην ετήσια έκθεση του SCFB του Μίσιγκαν, με αρκετά πουλιά να βρίσκονται στη πρώτη δεκάδα. Δεν ταξιδεύω σε πολλές εκθέσεις, έτσι τώρα συμμετέχω μόνο σε τοπικές. Στο παρελθόν ταξίδευα και είχα πάντα πουλιά στην υψηλότερη θέση των εκθετηρίων. Έχω περισσότερα βραβεία από αυτά που μπορώ να μετρήσω. Τρεις τοίχοι στο γραφείο μου είναι γεμάτοι με κορδέλες, ράφια και κορνίζες γεμάτα με τρόπαια και μετάλλια. Τώρα τα δωρίζω πίσω στο χορηγό ώστε να μη χρειάζεται να αγοράζουν επιπλέον κορδέλες και τρόπαια. Είναι πραγματικά ωραία να κερδίζεις αλλά μερικές φορές το να ανταποδίδεις είναι καλύτερο.

 

 

GouldianFinch.grΠοια προετοιμασία κάνετε έτσι ώστε τα πουλιά να πάρουν τη καλύτερη δυνατή βαθμολογία;

 

Kristen Reeves: Τα πουλιά που προτίθεμαι να εκθέσω τα διατηρώ σε κλουβιά των 30” (76 cm) με όχι περισσότερα από δύο πουλιά για να αποτρέψω τη καταστροφή του πτερώματος. Τρέφονται με προσεκτική δίαιτα ώστε να μη παχύνουν αλλά να έχουν αρκετό βάρος ώστε να είναι γεμάτα. Επειδή φροντίζω τα πουλιά μου συχνά δεν χρειάζεται να τα βάλω σε εκθεσιακά κλουβιά για να τα εκπαιδεύσω και μπορεί πραγματικά να τα τοποθετήσω στο εκθεσιακό κλουβί ένα βράδυ πριν την έκθεση. Μια εβδομάδα πριν την έκθεση παίρνω κάθε πουλί στα χέρια μου. Περιποιούμαι τα ράμφη και δίνω στα νύχια ένα «ψαλίδισμα έκθεσης» το οποίο επιτρέπει στα νύχια τους να κάνουν πλήρη επαφή με τις πατήθρες σε μια ομαλή γωνία. Τα ράμφη και τα πόδια λιπαίνονται καθημερινά μέχρι τη νύκτα πριν την έκθεση και κάθε φτερό που εξέχει το βγάζω. 

 

Τα δύο κεντρικά φτερά της ουράς των αρσενικών κρατιούνται κάτω από ζεστό νερό για περίπου 3 λεπτά και στη συνέχεια τα τραβάω απαλά με τα δάκτυλά μου μέχρι να κρυώσουν ώστε να τα ισιώσω. 

 

Τα εκθεσιακά κλουβιά προετοιμάζονται προσεκτικά, και το μέγεθος επιλέγεται για κάθε συγκεκριμένο πουλί.

 

 

GouldianFinch.gr : Ποια είδη θα προτείνατε σε ένα αρχάριο εκτροφέα; Πως νομίζετε ότι θα πρέπει να ξεκινήσει ένας νέος ερασιτέχνης εκτροφέας την εκτροφή του;

 

Kristen Reeves: Με κάθε ειλικρίνεια, τα απλά Zebra και Societies είναι τα΄ευκολότερα πουλιά για τον αρχάριο εκτροφέα ώστε να μάθει τα μέσα και τα έξω της διατήρησης και της αναπαραγωγής και τα οποία είναι σχετικά φθηνά. Είναι καλοί γονείς και πολλαπλασιάζονται γρήγορα κάτι το οποίο δίνει στον αρχάριο εμπιστοσύνη. Όταν θα έχουν ολοκληρώσει μερικές αναπαραγωγικές περιόδους εγώ θα πήγαινα στα gouldian ή τις μετάλλαξης. Στη πραγματικότητα, κάθε σποροφάγο είδος είναι αρκετά εύκολο. Στην ουσία όλα βρίσκονται στο πόσο δυνατό θέλεις να είναι. Εφόσον οι αρχάριοι ψάχνουν τα είδη που θέλουν να διατηρήσουν και συζητούν με άλλους έμπειρους εκτροφείς δεν υπάρχει λόγος που δεν μπορούν να αρχίσουν με μερικά είδη που θεωρούνται περισσότερο «προβληματικά».

 

 

 

Επιστροφή
 
  
 
Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2014-16
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα.