Αρχική Οθόνη: Ταυτότητα | BIRDin | e-Shop ΕΙΔΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ GENETICS ONLINE ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΑ GALLERY ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

                         
Φωτογραφίες & Βίντεο

Συλλογές από φωτογραφικό υλικό, βίντεο και άλλης μορφής πληροφοριακό υλικό από την εκτροφή μας όπως επίσης και από διάφορες πηγές του διαδικτύου.

 title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title=
Φωτογραφίες

Φωτογραφικό υλικό από την εκτροφή μας και από διάφορες άλλες πηγές του διαδικτύου.

 

  Μάθετε περισσότερα

Βίντεο

Βίντεο και άλλο υλικό από την εκτροφή μας και από διάφορες πηγές του διαδικτύου..

 

Μάθετε περισσότερα

Downloads

Φτιάξαμε μικρά αναμνηστικά για όλους εσάς που αγαπάτε τα παραδείσια πουλιά. Κατεβάστε τα δωρεάν.

 

Μάθετε περισσότερα

Προετοιμασία για φωτογράφηση

  

 

Θέλετε να μοιραστείτε την φυσική ομορφιά των παραδείσιων πουλιών σας με τους φίλους σας;  Το πρώτο που έχετε να κάνετε είναι να τα φωτογραφήσετε.  

  

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για το πως θα το κάνετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

Φωτογραφίζοντας τους φτερωτούς μας φίλους!
Προετοιμασία για φωτογράφηση
 
 
 
Φωτογραφίες, Βίντεο

 

 

 

 

 

 

 

Πήρατε λοιπόν την απόφαση να φωτογραφήσετε τα πανέμορφα πουλάκια σας. Στις επόμενες παραγράφους θα σας δώσουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές ώστε το αποτέλεσμα να το χαρείτε τόσο εσείς όσο και οι φίλοι σας.

 

Θεωρούμε ότι έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό δηλαδή τη φωτογραφική μηχανή, το αντικείμενο της φωτογράφησης δηλαδή το πουλί και ότι δεν κάνετε χρήση Photo box. Με άλλα λόγια θα προσπαθήσουμε να φωτογραφήσουμε το πουλάκι μέσα στο κλουβί.

 

Ο πρώτος παράγοντας που επηρεάζει το αποτέλεσμα είναι η απόσταση της φωτογραφικής μηχανής (ή του φακού) από τα κάγκελα. Όσο πιο μακριά είναι τόσο το βασικό θέμα στη φωτογραφία θα "κρύβεται" πάντα πίσω από τα κάγκελα του κλουβιού.  Αυτό σε συνδυασμό με τη χρήση φλας θα κάνει το πρόβλημα ποιο έντονο.

 

Στις επόμενες δύο σειρές φωτογραφιών παρουσιάζουμε το αποτέλεσμα με βάση την απόσταση του φακού από το κλουβί. Στην πρώτη σειρά χωρίς τη χρήση του φλας και στη δεύτερη σειρά με τη χρήση του φλας. Και στις δύο σειρές φωτογραφιών πλησιάζοντας τα κάγκελα του κλουβιού αυξάνουμε το ζοομ του φακού.

 

 

 

 

Στη δεύτερη περίπτωση που ο φακός έχει κολλήσει στα κάγκελα σε συνδυασμό με τη χρήση του φλας το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό.

 

Εναλλακτικά, στη περίπτωση που το κλουβί σας είναι σχετικά μεγάλο πχ είναι στο μέγεθος ζευγαρώστρας μπορείτε να φωτογραφήσετε το πουλί από την μια πλαϊνή πόρτα. Μπορείτε επίσης να βάλετε μια πατήθρα 

στην απέναντι πλευρά όπως επίσης ένα λευκό χαρτί ή πλαστικό στη ίδια πλευρά ώστε να μειωθεί αντίθεση μεταξύ των κάγκελων και του οτιδήποτε υπάρχει πίσω από αυτά.

 

 

Με αυτό τον τρόπο, όταν το πουλί κάθεται στην πατήθρα θα είστε σε θέση να το φωτογραφίζετε από πλάγια. 

 

Ανάλογα με την ανάλυση της φωτογραφικής μηχανής κα τις ρυθμίσεις της το αποτέλεσμα θα είναι πολύ ικανοποιητικό. Αυτού του είδους η φωτογράφηση, με αρκετή προσοχή μπορεί να γίνει και έξω στο φυσικό φως.

 

Όταν θα είστε έτοιμοι να φωτογραφήσετε έχετε κατά νου μερικές χρήσιμες οδηγίες.

   

α) το όλο εγχείρημα θέλει υπομονή και επιμονή. Θα τραβήξετε αρκετές φωτογραφίες αλλά μερικές θα είναι οι καλές και λίγες οι πολύ καλές.

 

β) να είστε πάντα έτοιμοι να φωτογραφήσετε. Περιμένετε να πάρει μια ωραία θέση το πουλί πάνω στη πατήθρα.

 

γ) ανάλογα με τη δυνατότητα της φωτογραφικής σας μηχανής ενεργοποιήστε τη ρύθμιση πολλαπλών φωτογραφιών με ένα πάτημα του κουμπιού. 

 

δ) να προσέχετε πάντα μη κάνετε ξαφνικές κινήσεις. Η όλη διαδικασία απαιτεί ηρεμία και χαλαρότητα. Θέλουμε το πουλί να είναι ήρεμο και να κινείται ελεύθερα και όχι σπασμωδικά.

 

ε) το πρώτο σημείο που κοιτάμε σε μια φωτογραφία/πορτραίτο πουλιού είναι τα μάτια του. Ανάλογα λοιπόν με την φωτογραφία που θέλετε να βγάλετε προσπαθήστε να εστιάσετε στα μάτια του πουλιού.

 

Τέλος, και επειδή το αντικείμενο της φωτογράφησης πρέπει να συμμετέχει στην όλη διαδικασία καλό είναι να έχουμε φροντίσει να έχει καλό, καθαρό και λαμπερό πτέρωμα. Γι' αυτό τον λόγο ας φροντίζουμε να κάνει μπάνιο 1 ή 2 ημέρες πριν την φωτογράφηση. 

 

 

  
 
Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2014-16
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα.