Αρχική Οθόνη: Ταυτότητα | BIRDin | e-Shop ΕΙΔΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ GENETICS ONLINE ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΑ GALLERY ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

                         
Κέντρο Πληροφόρησης

Σε αυτή την ενότητα θα μπορείτε να ενημερωθείτε για οτιδήποτε σχετίζεται με την εκτροφή των παραδείσιων πουλιών. Πέρα από τα άρθρα που η ομάδα μας θα καταχωρεί για εσάς, θα υπάρχουν άρθρα και απόψεις από επωνύμους στο χώρο, όπως επίσης και πληροφορίες σχετικά με το που μπορείτε να βρείτε εξειδικευμένα προϊόντα και υπηρεσίες σχετικά με την Διαμονή, τη Διατροφή και την Υγεία των πουλιών που εκτρέφετε. 

 title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=
Υγεία

Η εκτροφή των πουλιών και ιδίως των παραδείσιων πουλιών χαρίζει στον εκτροφέα πολλές συγκινήσεις. Η δραστηριότητα αυτή αρκετές φορές μας επιφυλάσσει και δυσάρεστες εκπλήξεις κυρίως στα θέματα υγείας. Μάθετε πως να αντιμετωπίζετε διάφορα προβλήματα υγείας που μπορεί να εμφανιστούν στους φτερωτούς μας φίλους. 

Πρώτες Βοήθειες

 

 

Ασβέστιο και βιταμίνη D3 - Χρήσιμες Πληροφορίες

Το ασβέστιο αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του οργανισμού. Μάθετε πως να παρέχετε στα πουλιά σας τις απαιτούμενες ποσότητες και τι να αποφεύγετε. 

 

Εισαγωγή
Πρώτες βοήθειες
  

 

  

 

 

 

 

 

 

Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου βρίσκουμε θηλυκά πουλιά, που ενώ την προηγούμενη ημέρα ή και πριν μερικές ώρες ήταν μια χαρά, να κάθονται με κλειστά μάτια στο πάτο του κλουβιού με σηκωμένα τα φτερά, χωρίς δυνάμεις. Άλλες φορές εμφανίζουν σπασμούς, νευρικότητα ή/και τρόμο. Στη διάρκεια της αναπαραγωγής η έλλειψη ασβεστίου μπορεί να οδηγήσει σε παροδική απώλεια διάθεσης και δυνάμεων ενώ σε συνδυασμό και με άλλους παράγοντες μπορεί να οδηγήσει και σε δυστοκία (περισσότερα διαβάστε στο άρθρο Δυστοκία) .

 


 
Αυτά είναι συμπτώματα που προέρχονται από την απότομη έλλειψη ασβεστίου

Η αντίδρασή μας θα πρέπει να είναι η άμεση χορήγηση ασβεστίου σε υγρή μορφή

 

Πιάνουμε λοιπόν το πουλάκι, χωρίς υπερβολικές κινήσεις, και βάζουμε μια σταγόνα από διάλυμα ασβεστίου (που πρέπει να έχουμε πάντα διαθέσιμο) στο πλαϊνό μέρος του ράμφους. Το πουλάκι θα καταπιεί τη ποσότητα και, ανάλογα με τη περίπτωση, μπορεί να χρειασθεί να βάλουμε άλλη μια σταγόνα. Μετά θα τοποθετήσουμε το πουλάκι, μη ήρεμες κινήσεις, ξανά μέσα στο κλουβί. 
 
Αν όλα πήγαν καλά, σε λιγότερο από μισή ώρα το πουλάκι θα είναι και πάλι ζωηρό στο κλαδάκι.

 

 

Προσοχή! 

Προφανώς θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι το θηλυκό μας βρίσκεται σε μια τέτοια κατάσταση και δεν υπάρχει ενδεχόμενο να έχει κάποιου είδους ασθένεια.

  

 

Επιστροφή
 
  
 
Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2014-16
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα.