Αρχική Οθόνη: Ταυτότητα | BIRDin | e-Shop ΕΙΔΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ GENETICS ONLINE ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΑ GALLERY ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

                         
Πληροφορίες

Τα παραδείσια πουλιά είναι σε γενικές γραμμές μικρόσωμα πουλιά, μάλλον ήσυχα με μέσο όρο ζωής από 4 έως 7 χρόνια. Δεν τους αρέσει η επαφή με τους ανθρώπους. Γι’ αυτό τον λόγο δεν είναι εκείνα τα πουλιά που θα τα πάρει κάποιος στο χέρι (σε αντίθεση με τους παπαγάλους). Επομένως αν έχετε στο μυαλό σας να παίζετε μαζί τους μάλλον θα πρέπει να επιλέξετε παπαγάλους.

 title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title=
Gouldian Finch

Lady Gould, Gouldian, Gouldian Finch, Rainbow Finch (Chloebia gouldiae). Ένα από τα πιο όμορφα πουλιά στο κόσμο ονομάζεται Gouldian Finch. Είναι πολύ δημοφιλές είδος χάρη στα έντονα χρώματα και μελωδική του φωνή. Το μήκος του είναι περίπου 11 εκατοστά (13-15 μαζί με τη ουρά) και ζυγίζει 16-17 γραμμάρια.

Poster: 100 Gouldian Mutations

  

 

Αποφασίσατε να ξεκινήσετε την εκτροφή των Gouldian Finch;

  

Μερικές χρήσιμες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη δυνατή εκτροφή.

 

Εισαγωγή
Αναγνώριση Φύλου
Διαμονή
Διατροφή
Αναπαραγωγή
  Επιλογή ζευγαριών
  Προετοιμασία ζευγαριών
  Φωλιές, υλικό φωλιάς
  Από τη γέννηση αυγών στην εκκόλαψη νεοσσών
  Απογαλακτισμός νεοσσών
Μεταλλάξεις
Εργαλείο Υπολογισμού Απογόνων
Εργαλείο Υπολογισμού Γονέων
Χρήσιμη ορολογία
Φωτογραφίες, Βίντεο

 

Πηγές: 

Finches, P. M. Soderberg

T.F.H Publications, 1984

Bird Behaviour, John Sparks

Hamlyn, 1975

Atlas of Living Australia

www.ala.org.au

Internet 

www.savethegouldian.org, www.gouldianfinch.info, www.gouldianfinches.eu, www.gouldiansgalore.com, www.mfgouldianfinches.com, www.gouldianfinch.com.au, www.ladygouldian.com, www.fabulousfinch.com, www.australiangouldian.com , www.lady-gouldian-finch-breeding-expert-guide.com, www.gouldianfinchplanet.com

 

 

 

 

 

Gouldian Finch Post it Bird Tips

Όπως θα έχετε αντιληφθεί το Gouldianfinch.gr ίσως είναι από τα μοναδικά ενημερωτικά πορταλ για τα παραδείσια πουλιά το οποίο φροντίζει να να παρέχει στους φίλους του μια διαφορετική προσέγγιση πάνω στο θέμα εκτροφή πουλιών.

   

Η Ιδέα 

Δημιουργήσαμε για τα gouldians ένα εργαλείο γενετικής όπου οι φίλοι μας μπορούν, δωρεάν, να υπολογίζουν τον πιθανό χρωματικό συνδυασμό των απογόνων εισάγοντας τα χρωματικά χαρακτηριστικά των γονέων. Δημιουργήσαμε επίσης και ένα εργαλείο γενετικής όπου οι φίλοι μας μπορούν να βρουν τους συνδυασμούς γονέων που μπορούν να βγάλουν απογόνους συγκεκριμένου χρωματικού συνδυαμού!

 

Μέσα από αυτή την εργασία και τη δημιουργία των γραφικών απεικονίσεων των διαφόρων μεταλλάξεων των gouldian προέκυψε η ιδέα του poster. Τα γραφικά είναι μοναδικά, ανήκουν στο gouldianfincη.gr και προστατεύονται από τον νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

  

Σχεδιάσαμε λοιπόν ένα poster σε διαστάσεις 100 x 70 εκ, όπου συγκεντρώσαμε όλες τις γνωστές μεταλλάξεις των Gouldians. Γι' αυτό το λόγο και το ονομάσαμε 100 Gouldian Mutations.


Σε κάθε μετάλλαξη παρουσιάζονται και τα δύο φύλα ώστε να μπορεί ο εκτροφέας να αναγνωρίζει άμεσα την μετάλλαξη από την εμφάνιση του πουλιού ενώ δίπλα σε κάθε πουλί υπάρχει η περιγραφή του φαινοτύπου της κάθε μετάλλαξης.


Το poster είναι πολύ καλής ποιότητας, είναι τυπωμένο σε βαρύ χαρτί και έχει τύχει αναγνώρισης από λάτρεις των Gouldians τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

 

Τον τελευταίο καιρό έχουμε ξεκινήσει την προώθησή του σε επιλεγμένα φυσικά ή ηλεκτρονικά καταστήματα ώστε να είναι διαθέσιμο σε κάθε λάτρη των Gouldians.

 

 

Poster - Ένα Πληροφοριακό Εργαλείο

Poster με θέμα διάφορα είδη πουλιών υπάρχουν πολλά και αρκετά από αυτά είναι πολύ αξιόλογα. 

 

Το 100 Gouldian Mutations έχει όμως ένα διπλό σκοπό. Πρώτα από όλα, μιας και αποτελεί μια καλαίσθητη εργασία, μπορεί να τοποθετηθεί στο χώρο του εκτροφείου δένοντας αρμονικά με το περιβάλλον. 

 

  

Δεύτερον αποτελεί μια άμεση πηγή πληροφόρησης για τον εκτροφέα όπου σε συνδυασμό με το εργαλείο γενετικής μπορεί πλέον να προγραμματίζει με την κάθε αναπαραγωγή του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο τρόπος αξιοποίησής του φαίνεται στο επόμενο γράφημα.

  

 

 

Το εργαλείο γενετικής μπορείτε να το βρείτε εδώ.

 

  

Διάθεση

Το poster 100 Gouldian Mutations διατίθεται σε κάθε φίλο των gouldians με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

 

α) απλά επικοινωνώντας μαζί μας ή

β) επισκεπτόμενοι κάποια από τα καταστήματα που το διαθέτουν.

 

 

Κατάλογος Καταστημάτων

Τα καταστήματα (ηλεκτρονικά ή φυσικά) που μπορείτε να προμηθευτείτε το poster μας βρίσκονται εδώ.

   

 

Επιστροφή
  
 
Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2014-16
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα.