Ενημερωτικό πορταλ για τα εξωτικά πτηνά και ιδιαίτερα τα Gouldian και τα Zebra Finches. Πολύτιμες πληροφορίες για την εκτροφή τους τα εκθεσιακά πρότυπα και τις εκθέσεις πτηνών.

Σερβίροντας την αυγοτροφή

Πρώτα από όλα βγάζουμε από την κατάψυξη μια μερίδα αυγοτροφής. Την αφήνουμε να ξεπαγώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Εναλλακτικά την ξεπαγώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων προσέχοντας να μη την κάψουμε.

Στην συνέχεια φιλοκόβουμε λάχανο ή καρότο ή και τα δύο. Αναμειγνύουμε την αυγοτροφή με τα λαχανικά που έχουμε ψιλοκόψει και φτιάχνουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.

Τώρα ανάλογα με το που θα την σερβίρουμε επιλέγουμε τα εξής:

Εάν οι γονείς έχουν μικρά λίγων ημερών δίνουμε το μίγμα ως έχει.

Εάν οι γονείς έχουν μικρά σε λίγο μεγαλύτερη ηλικία ενισχύουμε το μίγμα ως εξής. Βάζουμε τριμμένο τσόφλι αυγού όπως επίσης και μίγμα σπόρων. Μπορούμε επίσης να βάλουμε και μικρή ποσότητα rusk. Ανακατεύουμε το νέο μίγμα και το κάνουμε ομοιόμορφο.

 

Στη συνέχεια το βάζουμε στα σκεύη αυγοτροφής και το δίνουμε στα πουλιά. Στη δική μας εκτροφή αυτό το συμπλήρωμα διατροφής γίνεται ανάρπαστο. 

Θα πρέπει να προσέξετε να μη βάλετε μεγάλη ποσότητα ώστε να μη μείνει ή σκορπιστεί στο πάτο του κλουβιού. Προφανώς θα πρέπει να βγάλετε τα σκεύη με το υπόλοιπο της αυγοτροφής στο τέλος της ημέρας αν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές (φθινόπωρο, χειμώνα) ή μετά από μια δύο ώρες αν οι θερμοκρασίες είναι υψηλές (καλοκαίρι). 

 

Επίσης θα πρέπει να έχετε το νου σας στις ποτίστρες ανοικτού τύπου μιας και κομματάκια από την αυγοτροφή μπορεί να πέσουν μέσα και με το πέρασμα του χρόνου να “βρωμίσουν” το νερό. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τις ποτίστρες όπου κομματάκια αυγού που μεταφέρονται με το ράμφος των πουλιών μπορεί να πέσουν μέσα.

Τα λαχανικά που βάζουμε μέσα στο μίγμα μπορούν να ποικίλουν ανάλογα και με την εποχή.

Gallery

photos by Gouldianfinch.gr

Under Construction

Μετά από 9 χρόνια παρουσίας στη ελληνικό διαδίκτυο προετοιμάζουμε το νέο Gouldianfinch.gr Μείνετε συντονισμένοι!!!

After 9 years presence on world wide web, we are preparing the new version of gouldianfinch.gr Stay tuned!!!

Get notified about new articles