Συνεντεύξεις

Στην ενότητα αυτή, έμπειροι εκτροφείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα μοιραστούν μαζί μας την εμπειρία και τα πιστεύω τους όσον αφορά την εκτροφή των παραδείσιων και εξωτικών πουλιών. Θα μοιραστούν μαζί μας τις διαδικασίες που ακολουθούν και τις πρακτικές τους. Θα μας κατευθύνουν στο τρόπο σκέψης και τους στόχους που πρέπει να θέτει κάθε εκτροφέας ερασιτέχνης ή επαγγελματίας.

 title= title= title= title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=
Εκδηλώσεις

Ενημερωθείτε για τις εκδηλώσεις (εκθέσεις, διαγωνισμοί, σεμινάρια) σχετικά με τα πουλιά που γίνονται  στη χώρα μας και το εξωτερικό.

Μάθετε περισσότερα

Συνεντεύξεις

Έμπειροι εκτροφείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό μοιράζονται μαζί μας τα μυστικά της επιτυχημένης εκτροφής τους.

 

Μάθετε περισσότερα

Βιβλιογραφία - Links

Μαζέψαμε μια λίστα με καλά βιβλία και τα χρήσιμα links του διαδικτύου για τα εξωτικά πουλιά

 

Μάθετε περισσότερα

Συνέντευξη με τον Luigi Montini

 

 

Interview Luigi Montini
Interview Luigi Montini
Interview Luigi Montini
Interview Luigi Montini
Interview Luigi Montini
Interview Luigi Montini
Interview Luigi Montini
Interview Luigi Montini
Interview Luigi Montini
Interview Luigi Montini
Interview Luigi Montini
Interview Luigi Montini
Interview Luigi Montini
Interview Luigi Montini

Σας παρουσιάζουμε ένα Ιταλό εκτροφέα τον Luigi Montini, ο οποίος θα μοιρασθεί μαζί μας την εμπειρία του από την εκτροφή πουλιών. Οι διαχειριστές του GouldianFinch.gr θέλουν να τον ευχαριστήσουν για τον χρόνο που αφιέρωσε σε αυτή τη συνέντευξη..

 

GouldianFinch.gr: Πείτε μας δύο λόγια για εσάς (από που είστε, πόσο χρονών είστε, ποιο είναι το επάγγελμά σας, κτλ).

Luigi Montini: Γειά σας, είμαι ο Luigi Montini, είμαι τοπογράφος και ζω στο Abruzzo στην κεντρική Ιταλία κοντά στην Αδριατική θάλασσα. Είμαι 53 χρονών.
 
GouldianFinch.gr: Πόσα χρόνια ασχολείστε με την εκτροφή πουλιών;
 
Luigi Montini: Εκτρέφω πουλιά πολλά χρόνια, θυμάμαι ξεκίνησα με 2 κουκουβάγιες όταν ήμουν 8 ετών, οστόσω ζώντας σε μια φάρμα πάντα ενδιαφερόμουν στην εκροφή ζώων όχι μόνο πουλιών. Σταμάτησα μόνο στα χρόνια του Πανεπιστημίου.
 
GouldianFinch.gr: Πως ξεκινήσατε την εκτροφή και ποιο ήταν το πρώτο είδος πουλιών;
 
Luigi Montini: 'Οπως σας ανέφερα, ιστορικά, ήταν οι κουκουβάγιες, οι οποίες φυσικά έμειναν μαζί μου για λίγο χρονικό διάστημα μιας και ήταν ανεξάρτητες και τις απελευθέρωσα. Το πρώτο οικόσιτο είδος ήταν τα Zebra Finch.
 
GouldianFinch.gr: Περιγράψτε μας τις εγκαταστάσεις του εκτροφείου σας.
 
Luigi Montini: Οι εγκαταστάσεις του εκτροφείου μου αποτελούνται από 7 δωμάτια στα οποία ελέγχω τις συνθήκες κλιματισμού, ιδιαίτερα την θερμοκρασία. Το πρώτο δωμάτιο είναι η καραντίνα, ένα μικρό δωμάτιο στο οποίο τοποθετώ τα πουλιά που αγοράζω, κανονικά αφήνω τα πουλιά στη καραντίνα για 40 ημέρες ή και παραπάνω μέχρι να σιγουρευτώ ότι δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Δίπλα στην καραντίνα υπάρχει το competition room όπου κρατάω όλα τα πουλιά για τις εκθέσεις, είναι άλλη μια καραντίνα επειδή οι εκθέσεις είναι πολύ επικίνδυνες και είναι τεράστιο λάθος να τοποθετείς τα πουλιά από τις εκθέσεις στoυς χώρους του εκτροφείου. Η Καρδιά των εγκαταστάσεών μου είναι τα δύο δωμάτια όπου διατηρώ τα ζευγάρια αναπαραγωγής, ουσιαστικά είναι δύο χώροι 80τμ, όπου έχω 100 κλουβιά και 15 κλούβες, σε κάθε κλουβί έχω ένα ζευγάρι και χρησιμοποιώ τις κλούβες για να κρατώ ξεχωριστά τα αρσενικά και τα θηλυκά τα οποία διατηρώ σαν ρεζέρβα.
 
Τα κλουβιά είναι διαφορετικά εξ΄αιτίας των διαφορετικών ειδών που εκτρέφω, είκοσι από αυτές είναι 60εκ μήκος Χ 35 εκ βάθος Χ 35 εκ ύψος, είκοσι είναι 60εκ μήκος Χ 40 εκ βάθος Χ 40 εκ ύψος, 16 είναι 45εκ μήκος Χ 35 εκ βάθος Χ 35 εκ ύψος και σαράντα τέσσερις 90εκ μήκος Χ 35 εκ βάθος Χ 35 εκ ύψος. Το καλοκαίρι έφτιαξα ένα νέο δωμάτιο 70τμ στο οποίο διατηρώ τα ζευγάρια των bengalese. Υπάρχουν 220 κλουβιά 45εκ μήκος Χ 35 εκ βάθος Χ 35 εκ ύψος. Υπάρχουν ακόμα 12 κλούβες πτήσης και 16 μεγάλα κλουβιά για τα νεαρά πουλιά. Πέρα από αυτό υπάρχει ένα δωμάτιο 20μ2 που έχει φτιαχτεί για τα νεαρά πουλιά, εκεί διατηρώ τη θερμοκρασία λίγο περισσότερο (27/28 βαθμούς) επειδή αυτό κάνει την πτερόρροια πιο εύκολη και γρήγορη. Τελευταία εγκατάσταση είναι ένα μεγάλο δωμάτιο με 32 κλούβες 2μ βάθος Χ 1μ μήκος Χ 2μ ύψος, εκεί κρατάω όλα τα πουλιά το καλοκαίρι επειδή μπορώ να ανοίξω τους τοίχους και ο αέρας είναι πιο φρέσκος. Μέσα σε όλα τω δωμάτια ελέγχω το φως (16 ώρες την ημέρα), τη θερμοκρασία (24/25 βαθμούς), την υγρασία (40%) και αλλάζω τον αέρα κάθε τρεις ώρες. Στο τελευταίο δωμάτιο που έφτιαξα έχω ένα ειδικό μηχάνημα το οποίο αλλάζει τον αέρα συνεχώς διατηρώντας τη ζέστη μέσα. Στα επόμενα χρόνια θα τοποθετήσω ίδιο μηχάνημα σε κάθε δωμάτιο επειδή μου επιτρέπει να εξοικονομώ αρκετή ενέργεια.
  
GouldianFinch.gr: Πόσα είδη εκτρέφετε; Πόσα πουλιά έχετε στο εκτροφείο σας;
 
Luigi Montini: Αυτή τη στιγμή έχω σχεδόν 2000 πουλιά στις κλούβες μου, αλλά έχω ήδη πουλήσει όλα τα νεαρά πουλιά τα οποία είναι περισσότερα από 1200 κάθε έτος. Εκτρέφω πολλά είδη από Αυστραλία και Ωκεανία και μερικά από Αφρική. Κάθε χρόνο αλλάζω κάποια είδη επειδή μου αρέσει να μελετώ και να μαθαίνω για νέα δύσκολα είδη, έτσι το μίγμα που εκτρέφω είναι διαφορετικό. Την επόμενη αναπαραγωγική περίοδο θα έχω στα κλουβιά μου:
 

  • Emblema picta normal red and yellow mutation

  • Lonchura leucosticta

  • Loncura griseicapilla

  • Lonchura grandis

  • Lonchura grandis “Arnaldii”

  • Melba afra

  • Estrilda caerulescens

  • Estrilda nonnula

  • Estrilda erythronotus

  • Uraeginthus granatina

  • Uraeginthus jantinogaster

  • Uraeginthus cyanocephalus

  • Uraeginthus bengalus normal and two unknown mutations 

  • Euschistospiza dybowskii

  • Hipargos niveoguttatus

  • Cloebia gouldiae

  • Cryptospiza reichenovii 

  • Lagonostica rara

  • Neochmia phaeton 

  • Erythrura prasina red and yellow bellied

  • Erythrura psittacea lutino and seagreen mutation

  • Erythrura coloria

  • Erythrura tricolor normal and opal mutation

  • Erythrura Pealii

  • Amadina fasciata albino and opal mutation

  • Amadina erythrocephala

  • Euschistospiza dybowskii normal color and yellow color

  • Taeniopygia bichenovii

  • Aidemosyne modesta

  • Poephila acuticauda

  • Neochmia ruficauda

  • Neochmia temporalis

  • Pyrenestes ostrinus

  • Clytospiza monteiri

  • Pytilia melba



GouldianFinch.gr: Το αγαπημένο σας είδος; Για ποιο λόγο;
 
Luigi Montini: Το αγαπημένο μου είδος είναι … στη πραγματικότητα δεν ξέρω. Μου αρέσουν όλα.
 
Ωστόσο υπάρχουν είδη τα οποία πάντα εκτρέφω όπως neochmia phaethon ή emblema picta και φυσικά τα gouldian finch τα οποία είναι πολύ δύσκολα στην αναπαραγωγή εάν θέλει κάποιος υψηλής ποιότητας πουλιά.
 
GouldianFinch.gr: Πως επιλέγετε νέα πουλιά προς αναπαραγωγή; Από πού προμηθεύεστε νέα πουλιά;
 
Luigi Montini: Κάθε χρόνο παίρνω μερικά νέα είδη, αυτή τη χρονιά πήρα Lagonostica rara and Pyrenestes ostrinus συνήθως διαλέγω τα πιο δύσκολα και τα πιο …χρωματιστά.
 
GouldianFinch.gr: Έχετε διαδικασίες επιλογής γονέων για να βελτιώσετε τη ποιότητα των πουλιών σας;
 
Luigi Montini: Εξαρτάται από το για πιο είδος μιλάμε. Φυσικά ζευγαρώνω μόνο υγιή πουλιά. Υπάρχουν μερικά είδη όπου δεν γίνεται επιλογή επειδή είναι πολύ δύσκολα στην αναπαραγωγή, δεν υπάρχουν πρότυπα και εκτρέφονται πολύ λίγα πουλιά κάθε χρόνο επομένως η επιλογή είναι αδύνατη. Άλλα είδη όπως τα gouldian finch αναπαράγονται σε μεγάλους αριθμούς και η επιλογή δίνει πολύ σημαντικά αποτελέσματα, σε αυτά εφαρμόζω μια δυνατή διαδικασία επιλογής συστηματικά.
 
GouldianFinch.gr: Πόσες γέννες επιτρέπετε σε κάθε ζευγάρι;
 
Luigi Montini: Επιτρέπω το μέγιστο έξι γέννες επειδή χρησιμοποιώ Bengalese για θετούς γονείς.
 
GouldianFinch.gr: Χρησιμοποιείτε ξεχωριστά κλουβιά ανά ζευγάρι ή μεγάλες κλούβες για την αναπαραγωγή;΄Εχετε να προτείνετε κάτι για το τύπο των κλουβιών για μια επιτυχημένη αναπαραγωγή;
 
Luigi Montini: Πάντα χρησιμοποιώ ξεχωριστά κλουβιά, βλέπω ότι τα πουλιά αναπαράγονται καλύτερα, το πιο σημαντικό είναι να βάλετε μικρό τεχνητό φυτό κοντά στη γωνία που είναι η φωλιά ώστε τα πουλιά να έχουν την ησυχία τους, αυτό τους μειώνει το στρες και τα πουλιά αναπαράγονται καλύτερα. 
 
GouldianFinch.gr: Τι κάνετε στη περίπτωση που οι γονείς, για κάποιο λόγο, παρατάνε τη φωλιά ή δεν ταίζουν τα μικρά;
 
Luigi Montini: Αυτό δεν μπορεί να συμβεί επειδή χρησιμοποιώ θετούς γονείς.
 
GouldianFinch.gr: Χρησιμοποιείτε θετούς γονείς (κοινωνικούς σπίνους) και αν ναι σε ποιες περιπτώσεις;
 
Luigi Montini: Ναι, χρησιμοποιώ πάντα θετούς γονείς επειδή εκτρέφω δύσκολα και νευρικά είδη. Προσπάθησα να εργαστώ χωρίς θετούς γονείς αλλά τα αποτελέσματα μια καταστροφή.
 
GouldianFinch.gr: Ποια είναι η γνώμη σας για τα υβρίδια;
 
Luigi Montini: Μου αρέσει να βλέπω υβρίδια αλλά δεν συμφωνώ στη παραγωγή τους, δεν μπορούν να αναπαραχθούν και αυτό δεν μου αρέσει.
  
GouldianFinch.gr: Ποιοι είναι οι στόχοι σας στην αναπαραγωγή Σπίνων; Τι πουλιά θέλετε να παράγετε; Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια για το εκτροφείο σας;
 
Luigi Montini: Χμ.. υπάρχουν πολλά πουλιά που θα ήθελα να αναπαράγω, η μεγαλύτερη πρόκληση για εμένα είναι το Clytospiza monteiri το οποίο προσπάθησα τη προηγούμενη χρονιά χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Την επόμενη χρονιά θα προσπαθήσω περισσότερο.
 
Αυτή τη περίοδο το εκτροφείο μου είναι αρκετά μεγάλο σε σχέση με τον χρόνο που έχω, αλλά μπορώ να διαλέξω πιο ιδιαίτερα πουλιά για εκτροφή, για παράδειγμα χτίζω ένα ειδικό χώρο στο οποίο θα προσπαθήσω να αναπαράγω Passerina.
 
GouldianFinch.gr: Σας αρέσουν οι σπάνιες μεταλλάξεις ή προτιμάτε τα αρχέγονα πουλιά; Πιστεύετε ότι οι μεταλλάξεις κάνουν τα πουλιά πιο ευαίσθητα;
 
Luigi Montini: Μου αρέσουν πολύ οι σπάνιες μεταλλάξεις και μου αρέσει να τις μελετάω, πραγματικά δεν πιστεύω ότι οι νέες μεταλλάξεις κάνουν τα πουλιά πιο ευαίσθητα, επειδή μεταλλάξεις γίνονται κάθε μέρα στη φύση και οι μεταλλάξεις είναι ο μηχανισμός εξέλιξης, σε σχέση με τα πουλιά μιλάμε για μονογονιδιακές μεταλλάξεις που επηρεάζουν μόνο ένα γονίδιο από εκατοντάδες ή χιλιάδες, επομένως το ένα γονίδιο αφορά ένα χαρακτηριστικό και δεν αγγίζει τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά.
 
GouldianFinch.gr: Χρησιμοποιείτε κάποιο σύστημα Διαχείρισης Εκτροφείου για το εκτροφείο σας; Θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε;
 
Luigi Montini: Όχι, δεν χρησιμοποιώ και δεν αισθάνομαι την ανάγκη επειδή απαιτεί πολύ χρόνο για να δουλεύει σωστά, έτσι χρησιμοποιώ ένα σύστημα χρωματιστών δακτυλιδιών για να διαχειρίζομαι τις γραμμές αίματος.
 
GouldianFinch.gr: Τι σημαίνει για εσάς ο όρος ποιότητα στην εκτροφή;
 
Luigi Montini: Ποιότητα στην εκτροφή για εμένα σημαίνει να δώσεις τις καλύτερες συνθήκες στα πουλιά σε σχέση με το περιβάλλον, τον αέρα, την τροφή, το φως την έλλειψη στρες και ψυχολογικών θεμάτων.
 
Ένα άλλο σημαντικό θέμα σχετικά με την ποιότητα αφορά τον έλεγχο των παρασίτων. Κάθε χρόνο αδειάζω και αποστειρώνω κάθε χώρο του εκτροφείου μου.
 
GouldianFinch.gr: Ακολουθείτε συστηματικά κάποιο ετήσιο πρόγραμμα διατροφής; Μπορείτε να μας πείτε γιαυτό;
 
Luigi Montini: Ναι, φυσικά ακολουθώ. Το πρόγραμμα διατροφής αποτελείται από δύο διαφορετικές δίαιτες, μια για την αναπαραγωγική περίοδο και μια για τη μη αναπαραγωγική περίοδο. Κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου δίνω εμπλουτισμένη διατροφή με υψηλό επίπεδο πρωτεϊνών και καροτενοειδών, κατεψυγμένων εντόμων και κατεψυγμένων ημι-ώριμων σπόρων. Αυτό το κάνω γιατί τα πουλιά μας δεν είναι ευαίσθητα στην αλλαγή της διάρκειας της ημέρας και καταλαβαίνουν ότι ήρθε η εποχή αναπαραγωγής με τη χρήση πλούσιας τροφής, αυτό γίνεται εξ’αιτίας του ότι η τροφή γίνεται πλούσια όταν ξεκινάει η εποχή των βροχών και μπορούν να βρουν πλούσια τροφή για τα νέα πουλιά. Η διατροφή για την μη αναπαραγωγική περίοδο αποτελείται από ξηρούς σπόρους, χωρίς έντομα, χωρίς ημι-ώριμους σπόρους, χωρίς αυγοτροφή. Αυτή η δίαιτα προκαλεί τη μείωση του μεγέθους των γονάδων και την μείωση της έκκρισης των ορμονών αναπαραγωγής δημιουργώντας μια κατάσταση παρόμοια με εκείνη που συμβαίνει κατά τη διαδικασία της ξηρής περιόδου.
  
GouldianFinch.gr: Με τα συμπληρώματα διατροφής; Προτιμάτε Βιταμίνες & μέταλλα από φυσική τροφή ή από κάποιο κατάστημα; Ακολουθείτε κάποιο πρόγραμμα για τα συμπληρώματα διατροφής;
  
Luigi Montini: Όχι, δεν ακολουθώ κάποιο σχετικά με τα συμπληρώματα διατροφής. Θεωρώ ότι εάν χρησιμοποιώ μια καλή, φρέσκια και πλούσια δίαιτα δεν υπάρχει ανάγκη για κάποιο πρόγραμμα συμπληρωμάτων. 
Η μαλακή τροφή που χρησιμοποιώ περιέχει αρκετές βιταμίνες, όλα τα υπόλοιπα τα δίνω με μια πλούσια διατροφή η οποία περιλαμβάνει καταψυγμένα έντομα και κατεψυγμένους ημι-ώριμους σπόρους.
  
GouldianFinch.gr: Παρακολουθείτε συστηματική την υγιεινή; Μπορείτε να περιγράψετε τις διαδικασίες που ακολουθείτε;
 
Luigi Montini: Η υγιεινή είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα στις τεχνικές εκτροφής μου. Το πιο σημαντικό πράγμα που κάνω είναι να αδειάσω μια φορά το χρόνο κάθε χώρο, να αποσυναρμολογίσω κάθε τι και να κάνω απεντόμωση χρησιμοποιώντας δύο διαφορετικά στοιχεία και δύο διαφορετικά εντομοκτόνα και μετά να αφήσω τους χώρους ανοικτούς για όχι λιγότερο από ένα μήνα.
 
Ένα άλλο σημαντικό πράγμα είναι να κρατάω τα νέα πουλιά σε ξεχωριστό δωμάτιο για καραντίνα και τα πουλιά για τις εκθέσεις σε ένα ειδικό χώρο ξεχωριστά από τα υπόλοιπα.
 
Τέλος, κάθε φορά που πιάνω στα χέρια μου ένα άρρωστο πουλί πλένω τα χέρια μου τέλεια ναι βγάζω τα πεθαμένα πουλιά έξω από τα κλουβιά με γάντια και κάνω απεντόμωση στο κλουβί που συνέβη ο ξαφνικός θάνατος.
 
Ακόμα κρατάω τα άρρωστα πουλιά σε ξεχωριστά κλουβιά ώστε να μη μπορεί να μολύνουν άλλα πουλιά και όντας μόνα τους είναι λιγότερο στεσαρισμένα και έχουν λίγο περισσότερες πιθανότητες να επιζήσουν.
 
GouldianFinch.gr: Πως κάνετε διάγνωση της ασθένειας στα πουλιά; Χρησιμοποιείτε τις γνώσεις σας ή συμβουλεύεστε κάποιον κτηνίατρο;
 
Luigi Montini: Όλα αυτά τα χρόνια έχω συμβουλευθεί όλους τους καλύτερους ειδικούς που έχουμε εδώ στην Ιταλία, μερικές φορές με καλά αποτελέσματα και άλλες χωρίς αποτέλεσμα. Αυτό που έμαθα είναι το ότι δεν έχουμε αρκετό χρόνο με τα πουλιά μας επειδή αυτά είναι πολύ μικρά και είναι προγραμματισμένα όσο μπορούν να μη δείχνουν την ασθένειά τους επομένως όντας μερικά γραμμάρια και εκδηλώνοντας την ασθένεια στο τέλος δεν έχεις χρόνο να καλέσεις τον κτηνίατρο. Τα πράγματα είναι διαφορετικά με τους μεγάλους παπαγάλους επειδή είναι περισσότερο ανθεκτικοί ακόμα και εξ’ αιτίας του ότι έχουν μεγαλύτερο σώμα. Εάν θέλεις να εκτρέφεις πουλιά για πολύ χρόνο θα πρέπει να μάθεις να διαβάζεις τα πολύ μικρά σημάδια που σου δίνουν τα πουλιά όπως τον διαφορετικό τρόπο που κάθονται στη πατήθρα και τον διαφορετικό τρόπο που κινούνται μέσα στο κλουβί. Φυσικά, μόλις καταλάβω ότι ένα πουλί είναι άρρωστο καλώ τον κτηνίατρο για τη σωστή αγωγή αλλά πρέπει να είμαι ο πρώτος που γνωρίζει το τι γίνεται επειδή εάν περιμένω την επίσκεψη του κτηνιάτρου και μετά την ανάλυση τα πουλιά είναι ήδη νεκρά. Έμαθα ότι γνωρίζω γύρω από τις ασθένειες στα πουλιά συζητώντας με κτηνιάτρους, διαβάζοντας και δυστυχώς χάνοντας πουλιά.
 
GouldianFinch.gr: Κάνετε προληπτική θεραπεία στο κοπάδι σας ή χρησιμοποιείτε αγωγή μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο; Ακολουθείτε κάποιο πρόγραμμα;
 
Luigi Montini: Κάνω και τα δύο, κάνω προληπτική προφύλαξη όχι θεραπεία, δεν υπάρχουν προληπτικές θεραπείες. Μερικοί δίνουν αντιβιοτικά πριν την αναπαραγωγική περίοδο αλλά αυτό δεν είναι καλό. Πάντα χρησιμοποιώ προφύλαξη για τα πρωτόζωα, κοκκίδια και σκουλήκια και τους δίνω προϊόντα ώστε να δυναμώσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα.
 
Κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου όταν βλέπω ότι υπάρχουν άρρωστα πουλιά χρησιμοποιώ αντιβιοτικά και άλλα φάρμακα χρειάζομαι αλλά μόνο στα άρρωστα πουλιά.
 
GouldianFinch.gr: Συμμετέχετε σε εκθέσεις πουλιών; Πως παρακολουθείτε τα Εκθεσιακά Προτυπα;
 
Luigi Montini: Επιλέγω τα πουλιά για τις εκθέσεις αφότου έχω επιλέξει τα πουλιά για την αναπαραγωγή. Ποτέ δεν πηγαίνω στις εκθέσεις τα καλύτερα πουλιά μου. Αυτά δεν φεύγουν ποτέ από το εκτροφείο μου. Δεν τα πουλώ και δεν τα πάω στις εκθέσεις επειδή είναι πολύ σημαντικά. Ωστόσο τα πουλιά της δεύτερης γραμμής είναι συνήθως πολύ καλά για τις εκθέσεις. Όταν υπάρχουν πρότυπα τα μελετάω πολύ καλά και προσπαθώ να πάρω τα πουλιά που είναι όσο το δυνατό πιο κοντά στα πρότυπα. Μερικές φορές δεν υπάρχουν πρότυπα και προσπαθώ να έχω περισσότερο μεγάλα και χρωματιστά πουλιά διατηρώντας το κατά δυνατό το αρχέγονο σχέδιο.
 
GouldianFinch.gr: Τι προετοιμασία κάνετε στα πουλιά ώστε να έχετε το καλύτερο δυνατό σκορ;
 
Luigi Montini: Δεν κάνω κάτι ειδικό μόνο διατηρώ τα πουλιά σε ειδικά κλουβιά και τους δίνω κάθε μέρα καθαρό νερό για να κάνουν μπάνιο.
 
GouldianFinch.gr: Επισκέπτεστε μεγάλες εκθέσεις σε παγκόσμιο επίπεδο;
 
Ναι, επισκέπτομαι όλες τις σημαντικές εκδηλώσεις στην Ευρώπη ειδικά μεγάλες αγορές όπως στο Zwolle της Ολλανδίας και στο Reggio Emilia στην Ιταλία. Τελευταία με προσκαλούν να μιλήσω σε διεθνή συνέδρια για πουλιά όπως αυτό που θα γίνει την επόμενη χρονιά στο Brisbane στην Αυστραλία.
 
GouldianFinch.gr: Ποια είδη θα προτείνατε σε ένα αρχάριο εκτροφέα; Πως νομίζετε ότι πρέπει να ξεκινήσει ένας αρχάριος εκτροφέας τη εκτροφή του;
 
Luigi Montini: Φυσικά τα Zebra Finch και οι Bengalese είναι πολύ καλά για να μάθει κάποιος τις αρχές της εκτροφής και λίγο μετά τα Gouldian Finch επειδή είναι λίγο πιο δύσκολα και είναι τόσο πολύχρωμα και ωραία που είναι τέλεια να κάνεις την αγάπη σου για τα πουλιά να μεγαλώσει.
  

GouldianFinch.gr:Luigi, η ομάδα του GF σας ευχαριστεί θερμά για πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση και για τις χρήσιμες πληροφορίες που μοιραστήκατε με τις αναγνώστες της ιστοσελίδας μας. Ευχαριστούμε πολύ. Να είστε πάντα καλά.
  

 

 

Επιστροφή
 
  

Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2013
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα (www.windsa.me).