Αρχική Οθόνη: Ταυτότητα | BIRDin | e-Shop ΕΙΔΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ GENETICS ONLINE ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΑ GALLERY ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

                         
Πληροφορίες

Τα παραδείσια πουλιά είναι σε γενικές γραμμές μικρόσωμα πουλιά, μάλλον ήσυχα με μέσο όρο ζωής από 4 έως 7 χρόνια. Δεν τους αρέσει η επαφή με τους ανθρώπους. Γι’ αυτό τον λόγο δεν είναι εκείνα τα πουλιά που θα τα πάρει κάποιος στο χέρι (σε αντίθεση με τους παπαγάλους). Επομένως αν έχετε στο μυαλό σας να παίζετε μαζί τους μάλλον θα πρέπει να επιλέξετε παπαγάλους.

 title=  title=  title=  title=  title=  title=
Zebra Finch

Είναι μικρά και ζωηρά, έχουν ωραίους χρωματικούς συνδυασμούς και η επιστημονική τους ονομασία είναι Taeniopygia guttata. Δεν είναι άλλα παρά τα δημοφιλή Zebra finch ή αλλιώς όπως τα έχουμε συνηθίσει Ζεμπράκια. Το δραστήριο αυτό πουλί κατάγεται από Αυστραλία και δεν ξεπερνά στο μήκος τα 11 εκατοστά.

Διατροφή

 

 

 

Αποφασίσατε να ξεκινήσετε την εκτροφή των Zebra Finch;

 

Μερικές χρήσιμες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη δυνατή εκτροφή.

 

Εισαγωγή
Διαμονή
Διατροφή
Αναπαραγωγή
Μεταλλάξεις
Αναγνώριση φύλου
Φωτογραφίες, Βίντεο

 

Πηγές: 

Finches, P. M. Soderberg

T.F.H Publications, 1984

Bird Behaviour, John Sparks

Hamlyn, 1975

Atlas of Living Australia

www.ala.org.au

Internet

www.efinch.com
www.zebrafinch.com

 

 

 

 

 

 

 

Τα Zebra finch δεν είναι πολύ απαιτητικά στην διατροφή τους. Συνήθως οι ανάγκες του καλύπτονται από ένα καλό μίγμα σπόρων για εξωτικά πουλιά, λίγα φρούτα και λαχανικά και λίγη αυγοτροφή μια-δυο φορές τη εβδομάδα. Λόγω του υψηλού μεταβολισμού τους, τα Zebra finches καταναλώνουν αρκετή τροφή και δεν αντέχουν ούτε μια μέρα νηστικά. Αντίθετα, είναι πολύ ανθεκτικά στο κακής ποιότητας νερό και στην έλλειψή του, αφού το φυσικό τους περιβάλλον είναι στην έρημο και αναγκάστηκαν να προσαρμοστούν σε τέτοιες συνθήκες. 

 

Στα επιστημονικά εργαστήρια αποδείχτηκε με έρευνες ότι τα Zebra finch μπορούν αν ζήσουν χωρίς το πόσιμο νερό 3 με 7 μέρες και σε ειδικές συνθήκες υγρασίας μέχρι και ένα μήνα. Ενώ άλλα είδη πεθαίνουν από δίψα στη δεύτερη το πολύ τρίτη μέρα. (Μη προσπαθήσετε να το εξακριβώσετε). Βεβαίως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να φτάσουμε σε σημείο έχουμε βρώμικο νερό στα κλουβιά μας.

 

Καθαριότητα και φρέσκο φαγητό είναι το κλειδί για την υγεία των πουλιών.

 

 

Στο κλουβί επίσης πρέπει να υπάρχει μια πηγή ασβεστίου. Είτε κόκαλο σουπιάς, είτε μπλοκ ασβεστίου, είτε τριμμένα τσόφλια αυγών. Επίσης ειδική άμμος για πουλιά και κάρβουνο θα τους βοηθήσει στη χωνέψει. Και να δίνετε τακτικά τις βιταμίνες στα πουλιά σας (σε υγρή μορφή με σταγόνες η κάποια συμπληρώματα διατροφής). Αυτό είναι μια βάση που χρειάζονται πάντα όλα τα πουλιά. 

 

Αν τα Zebra finch σας έχουν όλα αυτά θα είναι σε καλή κατάσταση. Ακόμη αν μπορείτε και έχετε δυνατότητα να τους προσφέρεται περισσότερα κάντε το. Μπορείτε να αγοράζετε κεχρί σε τσαμπιά. Είναι μια καλή ασχολία για τα πουλιά. Διαφορετικά συμπληρώματα διατροφής και pellets σήμερα είναι εύκολα διαθέσιμα σε πολλά pet shop. 

 

Τους αρέσουν πρασινάδες και φρέσκιες φύτρες σπόρων. Τα Zebra finch τρώνε σχεδόν όλα όσα βλέπουνε, σπάνια αρνιούνται να δοκιμάσουν κάτι καινούριο. Τρώνε και ζωντανά σκουλήκια mealworms. Όμως πρέπει να ξέρετε ότι κάθε διατροφή πρέπει να είναι με μέτρο.

 

Την ημέρα ένα Zebra finch τρώει περίπου ένα γεμάτο κουτάλι του γλυκού από διάφορα σποράκια. Παχαίνουν πολύ εύκολα και μετά αρχίζουν να έχουν προβλήματα με τη υγεία τους. Πρέπει να ελέγχετε τη ποσότητα της τροφής που δίνετε και να παρέχετε όσο γίνετε μεγαλύτερα κλουβιά για να πετάνε και να καίνε το λίπος τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιστροφή
  
 
Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2014-16
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα.