Αρχική Οθόνη: Ταυτότητα | BIRDin | e-Shop ΕΙΔΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ GENETICS ONLINE ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΑ GALLERY ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
                       
Πληροφορίες

Τα παραδείσια πουλιά είναι σε γενικές γραμμές μικρόσωμα πουλιά, μάλλον ήσυχα με μέσο όρο ζωής από 4 έως 7 χρόνια. Δεν τους αρέσει η επαφή με τους ανθρώπους. Γι’ αυτό τον λόγο δεν είναι εκείνα τα πουλιά που θα τα πάρει κάποιος στο χέρι (σε αντίθεση με τους παπαγάλους). Επομένως αν έχετε στο μυαλό σας να παίζετε μαζί τους μάλλον θα πρέπει να επιλέξετε παπαγάλους.

 title=  title=  title=  title=  title=  title=
Zebra Finch

Είναι μικρά και ζωηρά, έχουν ωραίους χρωματικούς συνδυασμούς και η επιστημονική τους ονομασία είναι Taeniopygia guttata. Δεν είναι άλλα παρά τα δημοφιλή Zebra finch ή αλλιώς όπως τα έχουμε συνηθίσει Ζεμπράκια. Το δραστήριο αυτό πουλί κατάγεται από Αυστραλία και δεν ξεπερνά στο μήκος τα 11 εκατοστά.

Διαμονή

 

 

 

Αποφασίσατε να ξεκινήσετε την εκτροφή των Zebra Finch;

 

Μερικές χρήσιμες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη δυνατή εκτροφή.

 

Εισαγωγή
Διαμονή
Διατροφή
Αναπαραγωγή
Μεταλλάξεις
Αναγνώριση φύλου
Φωτογραφίες, Βίντεο

 

Πηγές: 

Finches, P. M. Soderberg

T.F.H Publications, 1984

Bird Behaviour, John Sparks

Hamlyn, 1975

Atlas of Living Australia

www.ala.org.au

Internet

www.efinch.com
www.zebrafinch.com

 

 

 

 

 

 

 

Τα πουλιά αυτά δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις για χώρο διαμονής. Βέβαια, σε κάθε πουλί καλό είναι να τους προσφέρεται όσο δυνατόν μεγαλύτερο κλουβί που μπορείτε. Τα Zebra Finch ζουν και αναπαράγονται καλά τόσο στα μεγάλα όσο και στα μικρά κλουβιά. Αλλά πρέπει να θυμάστε ότι για καλή υγεία των πουλιών πρέπει αν μπορούν να κάνουν πτήσεις και να γυμνάζονται. Επομένως καλό είναι να έχουν ένα κλουβί τουλάχιστον με 50 εκατοστά μήκος.

 

 

Τα Zebra Finch είναι πολύ διεκδικητικά πουλάκια. Δεν πρέπει αν τα κρατάτε μαζί με παραδείσια πουλιά πιο μικρά σε μέγεθος όπως τα Star Finch, Owl Finch και άλλα. Γίνονται πολύ επιθετικά όταν είναι σε ζευγάρια κατά τη περίοδο αναπαραγωγής. Όμως είναι πολύ κοινωνικά πουλιά και στην αιχμαλωσία καλύτερα να τα κρατάτε σε μικρά σμήνη μέχρι 4-5 ζευγάρια χωρίζοντας τα αν χρειαστεί μόνο την περίοδο αναπαραγωγής.

 

Αν κρατήσετε ξεχωριστά τα αρσενικά και θηλυκά τα πουλιά ηρεμούν και γίνονται πιο φιλικά. Σε αυτές συνθήκες συχνά συναντάμε πως τα Zebra Finch μπορούν να διαλέξουν ταίρι από το είδος και καμιά φορά να αρχίσουν γέννες και να παράγουν υβρίδια (σε περισσότερες περιπτώσεις τα υβρίδια είναι στείρα).

 

Τους αρέσει να κάνουν μπάνιο. Καλό είναι να έχουν δυνατότητα να κάνουν μπάνιο όσο γίνετε πιο συχνά.

 

Τα πουλιά αυτά αντέχουν θερμοκρασίες από 10 μέχρι 40 βαθμούς Κελσίου. Αρκεί να μην φυσάει απευθείας αέρα πάνω τους. Τις κρύες μέρες του Χειμώνα πρέπει να τους αφήνουμε φωλιά κλειστού τύπου ώστε να κοιμούνται μέσα ενώ τις ζεστές μέρες του Καλοκαιριού να τοποθετούμε ανοικτή φωλιά (καλαθάκι) για να μην ζεσταίνονται.


Με σωστή διατροφή και καλή φροντίδα ζουν μέχρι και 10 χρόνια.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιστροφή
  
 
Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2014-15
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα (www.windsa.me).