Αρχική Οθόνη: Ταυτότητα | BIRDin | e-Shop ΕΙΔΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ GENETICS ONLINE ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΑ GALLERY ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

                         
Πληροφορίες

Τα παραδείσια πουλιά είναι σε γενικές γραμμές μικρόσωμα πουλιά, μάλλον ήσυχα με μέσο όρο ζωής από 4 έως 7 χρόνια. Δεν τους αρέσει η επαφή με τους ανθρώπους. Γι’ αυτό τον λόγο δεν είναι εκείνα τα πουλιά που θα τα πάρει κάποιος στο χέρι (σε αντίθεση με τους παπαγάλους). Επομένως αν έχετε στο μυαλό σας να παίζετε μαζί τους μάλλον θα πρέπει να επιλέξετε παπαγάλους.

 title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title=
Star Finch 

Τα Star Finch είναι μικρά, δραστήρια κι όμορφα πουλιά που κατάγονται από Αυστραλία. Η επιστημονική τους ονομασία είναι Bathilda ruficauda. Ζουν σε πολύ μεγάλα σμήνη και συνήθως βρίσκονται στο έδαφος ανάμεσα στα ψηλά χόρτα και καλάμια.

Διατροφή

 

 

Αποφασίσατε να ξεκινήσετε την εκτροφή των Star Finch;

 

Μερικές χρήσιμες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη δυνατή εκτροφή.

 

Εισαγωγή
Διαμονή
Διατροφή
Αναπαραγωγή
Μεταλλάξεις
Αναγνώριση φύλου
Φωτογραφίες, Βίντεο

 

Πηγές: 

Finches, P. M. Soderberg

T.F.H Publications, 1984

Bird Behaviour, John Sparks

Hamlyn, 1975

Atlas of Living Australia

www.ala.org.au

 

 

 

 

 

Η πρώτη απαίτηση είναι ένα καλής ποιότητας μείγμα σπόρων από διάφορα σπόρους (millets) και σπόροι για καναρίνια (κεχρί). Το μείγμα μπορείτε να το βρείτε σε επώνυμα προιόντα.

 
Μέσα σε ένα 24ωρο ένα πουλάκι τρώει περίπου 1 με 1,5 κουταλάκι του γλυκού σπόρους . Τα Star Finch τρώνε πολύ και με μεγάλη ευχαρίστηση, έτσι πρέπει να είστε αυστηροί με τη ποσότητα της τροφής που τους παρέχετε ώστε να μην γίνουν υπέρβαρα.

 

 

Την αυγοτροφη την οποία τρώνε με μεγάλη ευχαρίστηση, πρέπει να δίνετε περίπου 3 φορες τη εβδομάδα.

  

Προτιμάτε να δίνετε 2 με 3 φορες την εβδομάδα και ζωντανή τροφή όπως τα σκουλήκια mealworms,  σκουλήκια του κουνουπιού, κ.α. Τρώνε ευχαρίστως και αλλα μαλακά μικρά ιπτάμενα έντομα. Το περίοδο της αναπαραγωγής και ταΐσματος των μικρών η ζωντανή τροφή είναι απαραίτητη.

 
Πρέπει να τους παρέχετε τακτικά τριμμένο καρότο, χόρτα και φύτρες.


Τα πουλιά χρειάζεται να έχουν στη διάθεσή τους αρκετή φρέσκια άμμο η οποία θα πρέπει να περιλαμβάνει και τρίμματα από όστρακα κοχυλιών. Τέλος πρέπει να τους παρέσετε ασβέστιο τοποθετόντας κόκκαλο σουπιάς στο κλουβί τους.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιστροφή
  
 
Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2014-16
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα.