Αρχική Οθόνη: Ταυτότητα | BIRDin | e-Shop ΕΙΔΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ GENETICS ONLINE ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΑ GALLERY ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

                         
Πληροφορίες

Τα παραδείσια πουλιά είναι σε γενικές γραμμές μικρόσωμα πουλιά, μάλλον ήσυχα με μέσο όρο ζωής από 4 έως 7 χρόνια. Δεν τους αρέσει η επαφή με τους ανθρώπους. Γι’ αυτό τον λόγο δεν είναι εκείνα τα πουλιά που θα τα πάρει κάποιος στο χέρι (σε αντίθεση με τους παπαγάλους). Επομένως αν έχετε στο μυαλό σας να παίζετε μαζί τους μάλλον θα πρέπει να επιλέξετε παπαγάλους.

 title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=
Parrot Finch 

Τα Parrot Finch είναι μικρά, δραστήρια κι όμορφα πουλιά που κατάγονται από την Αυστραλία. Eίναι μικρά πολύχρωμα πουλάκια και ανήκουν στην οικογένεια των Estrildidae και στο γένος Erythrura. Στο φτέρωμα τους επικρατεί το πράσινο χρώμα, όπως στους περισσότερους παπαγάλους και για το λόγο αυτό πήρανε την ονομασία τους Parrot (Παπαγάλος)

Αναγνώριση Φύλου

 

 

Αποφασίσατε να ξεκινήσετε την εκτροφή των Parrot Finch;

 

Μερικές χρήσιμες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη δυνατή εκτροφή.

 

Εισαγωγή
Αναγνώριση Φύλου
Διαμονή
Διατροφή
Αναπαραγωγή
Είδη και Μεταλλάξεις
Γενετική
Φωτογραφίες, Βίντεο

 

Πηγές: 

Finches, P. M. Soderberg

T.F.H Publications, 1984

Bird Behaviour, John Sparks

Hamlyn, 1975

Atlas of Living Australia

www.ala.org.au

 

 

 

 

 

Η αναγνώριση φύλου σε αυτά τα πουλιά είναι συχνά προβληματική και δύσκολη. Και τα δυο φύλα μοιάζουν πολύ μεταξύ τους και φαίνονται ολόιδια.

Συνήθως ο πιο σίγουρος τρόπος για την αναγνώριση του φύλου είναι η απομόνωση σε μικρό κλουβί για μερικές ώρες (ή μέρες) με σκοπό να αρχίσει να τραγουδάει το υποψήφιο αρσενικό. Αν το πουλί δεν τραγουδάει έπειτα από μια μέρα σε ήσυχο και φωτεινό χώρο, τότε κατά 95% είναι θηλυκό. Τα αρσενικά πολύ γρήγορα αρχίζουν να τραγουδούν και καλούν τα θηλυκά.

Τα Tricoloured (Forbes) Parrotfinch ξεχωρίζουν πολύ εύκολα το αρσενικό από το θηλυκό. Το αρσενικό έχει έντομο μπλε χρώμα και το θηλυκό πιο απλό και θαμπό μπλε.

Τα Αρσενικά Red Throated Parrot Finch έχουν πιο μεγάλη και πιο στρογγυλή κόκκινη περιοχή στο στήθος τους. Οι περιοχές έχουν πιο καθαρές γραμμές. Το κόκκινο συχνά καλύπτει την περιοχή γύρω από το μάτι τους.

Τα θηλυκά έχουν λίγο πιο μικρή κόκκινη περιοχή στο στήθος και στο κεφάλι με πιο θαμπό περίγραμμα. Το κόκκινο φτάνει μέχρι το μάτι.

Γύρω από την αμάρα του αρσενικού πολύ συχνά μπορείτε να δείτε μερικά κόκκινα πούπουλα. Τα θηλυκά συνήθως δεν έχουν κόκκινα πούπουλα στο κάτω μέρος της κοιλιάς.

Η ουρά του αρσενικού συνήθως είναι 1-2 εκατοστά πιο μακριά από την ουρά του θηλυκού.

Τα Αρσενικά Blue Faced Parrot Finch έχουν πιο μεγάλη μάσκα με πιο έντονο μπλε χρώμα. Τα θηλυκά έχουν μικρότερη μάσκα με πιο θαμπό χρώμα και θολές γραμμές.

Το χρώμα του σώματος του αρσενικού είναι πιο έντονο πράσινο, ενώ του θηλυκού πιο ανοικτό-ζεστό πράσινο.

Επίσης, με τη βοήθεια της γενετικής (αν γνωρίζουμε το γενετικό προφίλ των γονιών) συχνά μπορούμε να ξεχωρίσουμε από τους απογόνους τα seagreen θηλυκά. Επειδή το Seagreen είναι Φυλοσύνδετη (sex-linked) μετάλλαξη.

Η ουρά του αρσενικού συνήθως είναι 1-2 εκατοστά πιο μακριά από την ουρά του θηλυκού.

 

 

 

Επιστροφή
  
 
Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2014-16
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα.